Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy przyjmujecie BSV?

Napisany przez macboy
Cześć,
znowu ja - cały czas czytam o umowach oszczędnościowo-budowlanych - o mnie:
Kupiony Dom + sfinansowany i takie dane:
WK: 490k + NK: 35k = 525k
WK: 115k
Zaciągnięty kredyt: 410k
330k -> 15 lat -> 1,61%
80k -> 10 lat -> 0,96%
Miesięczna spłata wynosi 1,6k.
Dochód:
Ja - 2950 euro
Ona - 1950 euro
Ja dodatkowo prowadzę działalność gospodarczą x.xxx euro, ale chcę to wykorzystać tylko jako dodatkową spłatę. Planowane są dzieci. Myślę, że po 15 latach będziemy mieli około 100-120k długu.
Moje pytanie teraz - czy opłaca się dla mnie BSV? Jeśli tak, to który? i dlaczego? Dziękuję!
Dziękuję Ci!

Napisany przez Tikonteroga
Cześć,
poniższe informacje powinny być znane, aby móc obliczyć ewentualne scenariusze.
1) Jak wysokie są raty kredytowe dla poszczególnych pożyczek?
2) Ile możesz rocznie wpłacić na dodatkową spłatę obu pożyczek?
3) Jak dużo dodatkowych spłat możesz dokonać rocznie?
4) Czy przysługują wam środki z programu Pracowniczych Planów Kapitałowych, które mogłyby zostać uwzględnione jako dodatkowa spłata?

Napisany przez nadibo
cześć macboy,
obliczyłem dla Ciebie dwie oferty na kwotę kredytu budowlanego w wysokości 120 000 € (= saldo zadłużenia po 15 latach)
1. Oprocentowanie 1,25% na 8 lat: miesięczna kwota oszczędności od dzisiaj wynosi 303 €, przydział w 1. kwartale 2032 r. Od 2032 r. miesięczna rata wynosi 720 €, kredyt budowlany około 67 000 €
2. Oprocentowanie 2,35% na 11 lat: miesięczna kwota oszczędności od dzisiaj wynosi 184 €, przydział w 1. kwartale 2032 r. Od 2032 r. miesięczna rata wynosi 720 €, kredyt budowlany około 88 000 €
Pozostały okres kredytowania można skrócić poprzez wyższą miesięczną ratę.
Teraz możesz zdecydować, czy możesz sobie pozwolić na dodatkowe obciążenie miesięczne w wysokości 303 lub 184 €. Absicherung der Zinsen przy okresie obowiązywania oprocentowania wynoszącym 10 lub 15 lat przy tak dużej kwocie nigdy nie jest złym pomysłem.

Napisany przez Martin79HN
Cześć Macboy,
bardzo dobrze ustalone finansowanie!
Warto rozważyć wpłacenie jak największej kwoty na dodatkową spłatę.
Jeśli za 5 lat lub 10 lat odsetki od pożyczki wzrosną, to nie będzie to problem! (Okres zabezpieczenia odsetek 15 lat!)
Wtedy można rozważyć lokowanie pieniędzy na 2%, 3%, 4%, 5% w lokacie terminowej!
A następnie spłacić całe pozostałe zadłużenie po 15 latach.
Dzięki Waszym dochodom i stabilnemu finansowaniu obecnie, myślę, że to najlepsza droga.
W ciągu najbliższych 10 lat warto wpłacać jak najwięcej na dodatkową spłatę!
A potem w latach 10-15 zainwestować pieniądze w lokaty oprocentowane na 2%, 3%, 4% lub 5%!
lokata terminowa, aby była bezpieczna! Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak wysokie będą odsetki.

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli prawa do dodatkowej spłaty zostały wyczerpane, istnieje opcja zmiany stopy spłaty jako sposób na spłacenie większej ilości pieniędzy. Powinno się to maksymalnie/optimalnie wykorzystać.

Nikt nie wie, jaka będzie stopa lokaty w najbliższych latach (oby wysoka), ani gdzie będzie znajdować się poziom oprocentowania po 10,5 latach od pełnej wypłaty (najwcześniejsza możliwość wyjścia z kredytu) lub 15 latach (oby również wysoka). Jeśli opcje opcjonalne zostały wyczerpane, okazać się może sensowne skorzystanie z budowlanego oszczędnościowego planu mieszkaniowego.

Moim zdaniem najlepsza alternatywa nie jest tu najniższa stopa kredytowa, lecz taryfa, w ramach której można odróżnić jak największy kredyt budowlany przy jak najmniejszych środkach własnych (oszczędności z budowlanego planu). Wersja oprocentowania 1% lub 1,25% nie będzie sensowna, ponieważ kredyt staje się kosztowny (minimalne oprocentowanie oszczędności). Może to być spowodowane zbyt długim okresem trwania lokaty i/lub koniecznością poniesienia zbyt dużego nakładu. Dążymy do proporcji 30% oszczędności z budowlanego planu/70% kredytu budowlanego, najlepiej nawet poniżej tego poziomu, aby po otrzymaniu kredytu można było go szybko spłacić. Jednakże może to również wpłynąć negatywnie, gdy po 15 latach konieczna będzie spłata poziomu oprocentowania kredytu wynoszącego 2% do 2,5%, podczas gdy rynek może oferować większe stopy zwrotu z oszczędności niż te, które się płaci!

Napisany przez C. Andreas
Cześć,
nie polecałbym stawek BHW na 15 lat, a już na pewno nie 1,25% stawki, ponieważ związałoby to zbyt dużo kapitału. Bausparen to czysty produkt zabezpieczający, a kredyt zawsze jest opcjonalny. Oznacza to, że im mniejsza stopa oszczędzania, tym lepiej. Przy kwocie 100 000 euro konieczne byłoby miesięczne oszczędzanie od 130 do 157 euro, aby zapewnić bezpieczeństwo.

Napisany przez Hanomag

Bausparen jest czystym produktem zabezpieczającym, a pożyczka zawsze jest opcjonalna, czyli im mniejszy stopień oszczędzania, tym lepiej.

Im mniejsze oszczędzanie, tym dłuższy czas oczekiwania na przydział w przeszłości nie zawsze był lepszy. Czy dzisiaj to się już nie liczy?

Napisany przez Banker
Cześć
Podział aktualnych rat byłby przydatny do obliczenia pozostałego zadłużenia kredytów.
Jak już wspomniał noelmaxim:
Najpierw skorzystaj z dodatkowych spłat lub zwiększ raty, a jeśli nadal będziesz miał trochę luzu, możesz rozważyć oszczędzanie w funduszu oszczędnościowym, jak już wspomniano, nie warto wybierać tego z najlepszą ofertą, ale tego, który pasuje. Niski wkład własny, wysoki kredyt, prawie moment przyznania i odpowiednia suma!

Napisany przez macboy
Bardzo dziękuję za odpowiedzi + strategie oraz za informacje na temat możliwie interesujących BSV. Gdzie mogę w Internecie wstępnie porównać BSV? Czy istnieją jakieś kalkulatory porównawcze? A jeśli tak, to gdzie ich szukać? W Interhyp? KSK oferuje tylko LBS

Napisany przez NaTwoim13
Tak, a z LBS trafisz na największy chwyt na rynku!
Interhyp raczej nie ma pojęcia o umowach oszczędnościowo-budowlanych, nawet nie wiem, czy je pośredniczą.
Osobiście nie prowadzę sklepiku z kwiatami, ale możesz być pewien, że w moim gronie ekspertów znajduje się pośrednik w oszczędzaniu-budując. Dlatego śmiało możesz się do mnie zgłosić prywatną wiadomością lub mailem.

Autoreklama śmierdzi, ale przynajmniej jedną informację możesz znaleźć na mojej stronie: https://www.mein-bauspar-vergleich.de...-finanzierung/

Napisany przez NaTwoim13
Christian, nie mogę ocenić twojego posta!!
Nie mam zamiar prowadzić negocjacji, o czym wspomniałem w moim poście, mówiąc o zespole ekspertów, profesjonalnym środowisku. Już od wielu lat jesteś ekspertem w sektorze oszczędności budowlanych jako wiarygodny i kompetentny pośrednik w oszczędzaniu budowlanym, z licznie zadowolonymi klientami po mojej stronie. Moje doświadczenie wynoszące 11 lat na stanowisku skutecznego kierownika sprzedaży w spółce oszczędnościowo-kredytowej Wüstenrot oraz znajomość zasad oszczędzania budowlanego pozwalają mi samodzielną promocję oraz ostatecznie dzielenie się z konsumentami skoncentrowaną wiedzą, a dzięki Twojej niezależności dostęp do rynku jako wsparcie i pomoc!

Christian, nie mogę ocenić twojego postu!! Jest zbędny!
Nie mam straganu, jak wspomniałem także w moim poście, mówiłem o zespole ekspertów, otoczeniu ekspertów. Od lat jesteś ekspertem w sektorze oszczędzania budowlanego jako rzetelny i kompetentny pośrednik w oszczędzaniu budowlanym z wieloma zadowolonymi klientami po mojej stronie. Wybór twojego całego asortymentu oszczędności budowlanych połączony z moim doświadczeniem 11 lat jako skutecznego dyrektora sprzedaży w kasie oszczędnościowej Wüstenrot oraz znajomość zasad oszczędzania budowlanego uprawnia mnie już samą swoją obecnością do prowadzenia promocji siebie oraz ostatecznie oferowania konsumentom skoncentrowanej wiedzy i dostępu do rynku jako pomocy i wsparcia!

Cześć Thomas, tutaj zachodzi nieporozumienie, miałem na myśli siebie, mówiąc, że autopromocja na mnie śmierdzi.

Napisany przez Hanomag

Samoreklama śmierdzi, ale przynajmniej na mojej stronie można znaleźć pewne wskazówki: https://www.mein-bauspar-vergleich.de...-finanzierung/

Dziękuję za dostęp do wielu pomocnych kalkulatorów.
Strony są godne polecenia. Niestety nie są one całkowicie neutralne, ponieważ nie znajduję tam mojego specjalnego ubezpieczyciela - WGV. Prawdopodobnie dlatego, że firma ta utrzymuje niskie składki ubezpieczeniowe swoich klientów zamiast danych wygodnych prowizji.

Napisany przez NaTwoim13
@C.Andreas
Achso, miałem również trochę wątpliwości.
TE poprosił o wsparcie i informacje, więc możemy spokojnie skierować go do niezależnych ekspertów lub zaoferować pomoc.

Napisany przez Spiagei

Dziękuję za dostęp do wielu przydatnych kalkulatorów.
Te strony są godne polecenia. Niestety nie są one całkowicie neutralne, ponieważ tam nie znajduję mojego specjalnego ubezpieczyciela - WGV. Prawdopodobnie dlatego, że firma ta - zamiast pobierać wysokie prowizje - utrzymuje niskie składki ubezpieczeniowe dla klientów.

????WGV nie oferuje także programu oszczędzania budowlanego. Tutaj chodzi o oszczędzanie na cele budowlane, a nie o ubezpieczenia.

Napisany przez Hanomag

Dziękuję za dostęp do wielu użytecznych kalkulatorów.
Strony są godne polecenia.

Jeśli ta wypowiedź nie odnosi się również do umów oszczędnościowych, to jeden z nas ma problem z zrozumieniem.

Cytat od Spiagei
????WGV nie ma nawet oferty związanej z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe. A tutaj chodzi o oszczędzanie na cele mieszkaniowe, a nie o ubezpieczenia.

Według Twojej logiki, C. Andreas nie powinien był zamieścić swojego linka, ponieważ strona, do której prowadził, zawiera w znacznym stopniu kalkulatory ubezpieczeń.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata