Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Potrzebuję pomocy w moim ubezpieczeniu na życie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jestem nowy tutaj na forum! Szukam kogoś, kto może mi pomóc udzielić informacji na temat funduszu. W roku 1999 mój ojciec ubezpieczył nas, dzieci, ubezpieczeniem na życie związany z funduszem w Aspecta. Chodzi o Templeton Growth Fund ($), udział wynosi 100%. Mój ojciec zmarł w 2000 roku, miałem wtedy 15 lat i nie wiedziałem jeszcze o istnieniu tego funduszu. Dopiero 2 lata temu mama dała mi dokumenty i coś o tym powiedziała. Nie mogła mi jednak dokładnie powiedzieć, jak działa to ubezpieczenie i o co dokładnie chodzi. Sam zapytałem w Aspecta, ale prawie nie otrzymałem informacji. Poprosiłem także o wyciąg z konta z umowy, napisałem wniosek, ale do dzisiaj nic się nie zmieniło. Wiem tylko, że wtedy Aspecta przejęła za mnie składkę i będzie ją płacić do mojego 25. roku życia. Wiem też, że po śmierci mojego ojca ubezpieczenie przeszło automatycznie na mnie. Teraz moje pytania brzmią: czy ktoś wie, jakie to jest ubezpieczenie z funduszami i jak mogę otrzymać wypłatę pieniędzy. Czy opłaca się kontynuować to ubezpieczenie. Czy ubezpieczenie nie powinno mi nic wypłacić po śmierci ojca. Nie znam się na tym w ogóle. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Chawa

Napisany przez ADMCI4
Huh, dobre pytanie, na początek moje kondolencje. Słyszałem, że trzeba uważać, gdy chce się zerwać lub musisz zerwać polisę na życie związana z funduszem. Mam jednak kogoś, kto może Ci pomóc w tej sprawie. Na stronie startowej MHODREA.DE znajdziesz także jego numer telefonu, zna kogoś, kto zajmuje się odwoływaniem ubezpieczeń na życie.
Mam nadzieję, że mogłem pomóc.

Napisany przez Babomba
Czy to po prostu zwykły fundusz, który praktycznie odzwierciedla ubezpieczenie na życie, w którym płaci się więcej pieniędzy?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata