Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie na życie z funduszem inwestycyjnym w Generali?? Potrzebuję szybkiej pomocy, proszę!

Napisany przez Moschaldi
Witajcie,

mój ojciec zawarł ubezpieczenie inwestycyjne dla mnie, gdy byłem jeszcze mały. Teraz ubezpieczyciel napisał do mnie, że chce zmienić fundusz.

Cytat z listu:

Twoje ubezpieczenie inwestycyjne zbiera wiele korzyści: korzystasz z pierwszorzędnych funduszy bez opłat za emisję i możesz skorzystać z korzyści podatkowych związanych z emeryturą.

Twoje saldo funduszu opiera się na wynikach funduszu GaranT. Jednak przy obecnie bardzo niskich stopach procentowych nie można spodziewać się perspektyw na przyszłość dla tego funduszu.

W związku z tym dokonujemy fuzji funduszy Generali Investments Sicav- GaranT 1 do 5 w bardzo konserwatywny fundusz macierzysty Generali Komfort Best Managers Conservative. Ten fundusz zrezygnował w swojej defensywnej koncepcji inwestycyjnej z gwarancji *) na rzecz większej elastyczności i lepszych perspektyw na zwrot. Jego celem inwestycyjnym jest osiągnięcie jak najbardziej stałego wzrostu wartości.

Dla tego funduszu macierzystego wybrano dziesięć funduszy o bardzo dobrych, sprawdzonych i ogólnie defensywnych koncepcjach inwestycyjnych. Każdy z tych dziesięciu funduszy dąży do zachowania kapitału, jednocześnie dysponując elastycznością, aby szukać możliwości pozytywnego wzrostu wartości na całym świecie - także poza obszarem niskich stóp procentowych w strefie euro - oraz korzystać z nich. Wybór funduszy jest regularnie sprawdzany i dostosowywany do bieżących zmian.

Fuzja ma nastąpić 24.03.2017 r. Twoje udziały w funduszu GaranT zostaną przeniesione do udziałów w funduszu Generali Komfort Best Managers Conservative przed upływem okresu gwarancji, na pełną gwarantowaną wartość.

*) rezygnacja z gwarancji nie wyklucza całkowicie ryzyka straty.

Jeśli się zgadzasz, nie musisz podejmować żadnych dalszych działań. Wszelkie dostosowania związane z fuzją funduszy wykonamy dla Ciebie. Oczywiście możesz również wybrać inny fundusz z naszej oferty.

Z poważaniem

Jestem teraz bardzo niepewny, czy powinienem nic nie robić, czy zgłosić sprzeciw. Co o tym sądzicie? Mam bardzo ograniczoną wiedzę na ten temat. Niestety nie znalazłem niczego w internecie.

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

Re: ubezpieczenie na życie z funduszem inwestycyjnym w Generali?? Potrzebuję szybkiej pomocy, proszę!

Napisany przez Reibold
Witaj,
gdy wpiszesz nazwę nowego funduszu do wyszukiwarki, znajdziesz wiele informacji na jego temat.
Na przykład stopę zwrotu z ostatniego roku wynoszącą 0,37% i koszty zarządzania w wysokości 1,50%.
Oczywiście to nie oznacza, że ten fundusz będzie osiągał takie same wyniki w kolejnych latach, jednak z tych danych dobrze jest zastanowić się nad alternatywami.
Generali oferuje wiele różnych funduszy. Twój kontrakt jest przypisany do opiekuna, który może ci doradzić na ten temat, albo przynajmniej powinien to zrobić.
Porozmawiaj z tym opiekunem o swoich celach i gotowości do ryzyka, aby mógł on polecić ci odpowiedni fundusz.
Nawiasem mówiąc, nie jest to tak pilne, jak się wydaje. Fuzja funduszy jest dla ciebie darmowa, a także przesiadka z nowego funduszu na taki, który naprawdę będzie pasować do ciebie, jest w ofercie Generali, o ile mi wiadomo, bezpłatna.
Z poważaniem
Alexander Reibold
doradca finansowy
Neuburg an der Donau

Napisany przez Moschaldi
Dziękuję za odpowiedź.
Poprosiłem o przesłanie dokumentów dotyczących alternatywnych funduszy inwestycyjnych i sprawdzę je.
Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata