Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Obliczanie wysokości raty - kredyt prywatny - Targo

Napisany przez Schildkroete
Cześć, Dzięki spadkowi dostałem trochę pieniędzy. Chciałbym pozbyć się prywatnego kredytu w Targo. Rozmowa z bankiem dopiero w przyszłym tygodniu. Ponieważ nie jestem tego naprawdę pewien, mogą mi oni dużo powiedzieć o wysokości spłaty. Mam nadzieję, że ktoś tutaj może mi pomóc, ponieważ różne kalkulatory internetowe dają bardzo różne wyniki. kredyt został wypłacony we wrześniu 2013 roku. Kwota kredytu netto 26 073,51 €, ewentualne ubezpieczenie kredytu 5566,61 €, całkowita kwota 31 640,12 €, opłata manipulacyjna 2,03% - 641,05 €, nominalne oprocentowanie 12,49% - 17 168,66 €, co daje razem 49 449,83 €, efektywna stopa procentowa 13,89%, okres kredytowania 84 miesiące, 83 raty po 589,70 €, 1 rata po 504,73 €. kredyt zawsze był spłacany. Opłaty manipulacyjne zostały zwrócone w 2015 roku. W sprawie wcześniejszej spłaty kredytu, w umowie napisano: Obliczona kwota przedterminowej spłaty zostanie obniżona do niższej z dwóch kwot: - 1%, a jeśli okres przedterminowej spłaty nie przekracza 1 roku, 0,5% - kwoty odsetek, które kredytobiorca miałby zapłacić w okresie między przedterminową spłatą a umówioną datą spłaty. Może ktoś mi pomóc. Pozdrowienia

Napisany przez Spiagei
Cześć,
możesz samodzielnie obliczyć to na stronie www.zinsen-berechnen.de. kalkulator kredytowy.
Dodatkowo 1% kary za wcześniejszą spłatę.
Część twojego ubezpieczenia zostanie zwrócona. Ale na pewno twoje bank to poprawnie obliczy.
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez vision

Część twojego ubezpieczenia zostanie zwrócona. Ale twój bank na pewno prawidłowo to obliczy.
Pozdrowienia Stefan

Tak, na pewno. Targo i Santander są znane z tego :-(
Szczególnie przy ubezpieczeniu spłaty kredytu musisz bardzo dokładnie przyjrzeć się warunkom umowy. Nie bez powodu na błędnych obliczeniach zarabiają tłumy adwokatów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata