Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: szukam darmowego konta firmowego

Napisany przez Feivel
Stawia się pytanie za pytaniem, ponieważ chcę pracować jako freelancer, potrzebuję konta firmowego, na którym będą księgowane moje wpływy i obciążenia. Chciałbym, aby było ono przejrzyste i klarowne, dlatego nie chcę korzystać z mojego konta osobistego, lecz z nowego i czystego konta. Nie potrzebuję ani debetu, ani kart kredytowych. Niemniej jednak konto nie powinno generować wysokich kosztów. konto oparte na systemie czystego salda byłoby całkowicie wystarczające, czy ktoś ma dla mnie jakiś gorący tip?

Napisany przez Hanomag

Chciałbym, aby było to czyste i przejrzyste, a nie połączone z moim rachunkiem osobistym, ale z nowym i dziewiczym kontem. Nie potrzebuję ani debetu, ani karty kredytowej. Jednakże konto nie powinno generować wysokich kosztów. Więc w pełni wystarczającym byłoby konto oparte wyłącznie na saldzie, czy ktoś ma dla mnie gorący tip?

Tak więc mam w jednym banku spółdzielczym obsługującym sektor oszczędnościowo-kredytowy na potrzeby podobnych działalności obok mojego głównego konta dwa dodatkowe darmowe rachunki osobiste (bez wymaganego wpływu gotówki). Dla wszystkich trzech kont dostępna jest linia kredytowa, często wynosząca tylko 200 €, którą zazwyczaj nie korzystam.
Dodatkowo mam także konto osobiste w banku pocztowym, które możliwe jest, że zrezygnuję z niego, ponieważ jego bezpłatność związana jest z wpływem gotówki w wysokości 3000 €.

Napisany przez brainy
Jeśli nie chcesz pobierać samodzielnie obciążeń i twoje działania są na drugim planie, każde darmowe konto z oferty takich banków jak comdirect, ING czy DKB powinno działać, niekoniecznie musi to być konto pensum.

Napisany przez Daukind

Jeśli nie chcesz samodzielnie realizować polecenia zapłaty i twoje działania gospodarcze są jedynie dodatkowe, wystarczy darmowe konto, które nie musi być koniecznie oznaczone jako konto płacowe, na przykład comdirect, ING lub DKB.

DKB reaguje bardzo(!) wrażliwie, jeśli użyjesz konta osobistego do celów biznesowych

Napisany przez schipplp
Super pytanie - zgadzam się...
Szukam dostawcy rachunków firmowych, który oferuje również transfery zagraniczne do Chin...
Czy ktoś może coś polecić?

Napisany przez Feivel
Czy nie robi tego każdy bank? Czy teraz trzeba także zwrócić uwagę na to, czy wszystkie kraje od Angoli do Cypru mogą być obsługiwane, czy też problem leży raczej po stronie chińskiej? Mam na myśli, czy Chiny zatrzymują płatności z powodu jakichkolwiek regulacji walutowych, czy też niemieckie banki z powodu kosztów.

Napisany przez schipplp
Nie każdy bank umożliwia tego rodzaju płatności... Do tej pory zawsze improvisowałam i oczywiście chciałabym rozwiązania, które objęłoby wszystko...

Napisany przez brainy
Znalezienie dla przekazów pieniężnych poza Europą PayPal lub karty kredytowej nie jest złym pomysłem.

Dla akredytywów i większych sum pewnie najlepiej jest skorzystać z międzynarodowo dobrze ugruntowanego banku, takiego jak Deutsche Bank czy Commerzbank.

Kiedyś przelałem 1 funta na konto w Anglii przez DKB. Opłata wyniosła 15 EUR. Europa!

Napisany przez Feivel
To jest naprawdę bezczelne i nie proporcjonalne.

Napisany przez 2tneub
Wydatki związane z transakcjami zagranicznymi są zawsze takie same, niezależnie od kwoty - czy to 1 €, czy 1 Mln €. Dlatego są one rozliczane w formie opłaty ryczałtowej.
Najprawdopodobniej przewalutowanie na € zamiast funtów przed przesłaniem przelewu do Anglii byłoby lepszym rozwiązaniem, ponieważ byłoby to darmowe.
Problem polega na tym, że w transakcjach zagranicznych czasami pojawiają się dodatkowe banki pośredniczące, ponieważ nie wszystkie banki współpracują ze sobą.
Cały proces trwa wtedy dłużej i komplikuje go zwłaszcza przy małych kwotach, ponieważ opłaty są trudne do przewidzenia, co sprawia, że transakcje mogą przestać się opłacać.

Napisany przez brainy
Spodziewałem się, że UE będzie miała inne znaczenie pod względem opłat.

Napisany przez da300
Istnieje kilka banków oferujących darmowe lub tanie konta bankowe. Tutaj znalazłem https://www.geschaeftskonto-vergleich.de kilka banków oferujących takie [url]konto[/url]. Myślę, że korzystanie z prywatnego konta osobistego nie jest zbyt wygodne z powodu zamieszania wydatków prywatnych i firmowych.

Napisany przez Birgit

Jeśli nie chcesz samodzielnie pobierać obciążeń i działasz w wymiarze pobocznym, każde darmowe [url]konto[/url] będzie działać, niekoniecznie oznaczone jako [url]konto[/url] wynagrodzenia, takie jak comdirect, ING lub DKB.

W przypadku comdirect istnieje ryzyko wypowiedzenia umowy przy wykorzystaniu komercyjnym.

Napisany przez Feivel
To było już dawno i przepraszam za podniesienie tego tematu, ale wtedy udało mi się znaleźć rozwiązanie. W N26 Bank istnieje bezpłatne konto firmowe, które można prowadzić online. Specjalnie nie podałem linku, żeby nikt nie pomyślał, że próbuję tutaj reklamować.

Napisany przez ElephantMan
Wątek jest już trochę stary... Postaram się go odświeżyć. Czy ktoś może teraz polecić mi jeden? Byłoby świetnie.

Napisany przez brainy
Prawdziwe [url]konto firmowe[/url] z obciążeniami?

Istnieje branżowy oddział Deutsche Bank - Fyrst, najbardziej wiarygodnej, uczciwej instytucji finansowej, która nigdy nie angażuje się w podejrzane działania i działa wyłącznie na terenie kraju.

Napisany przez geld-fuchs
Dobry pomysł, oddzielić sprawy prywatne od biznesowych. Używam Consorsbank jako banku firmowego od kilku lat i nie płacę żadnych opłat, mimo że mam tam kartę debetową i kredytową. Limitu debetowego już nie ma.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata