Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Platinum Card Services Ltd, MASTERCARD GOLD BEZ SCORINGU

Napisany przez Bitte
ZLECENIE Z DNIA 24.03.2017
KARTA MASTERCARD GOLD BEZ BIK-u
Oto link.

https://www.firstgold.de/

Szanowny/a
Sprawdzono Państwa dane pomyślnie!

Z przyjemnością informujemy, że Państwa zamówienie zostanie dzisiaj przekazane Deutsche Post AG.

Dostarczona zostanie w ciągu 1-2 dni roboczych.

Jeśli nie otrzymają Państwo powiadomienia od listonosza i nie będą Państwo w domu w chwili dostawy, prosimy udać się do lokalnego oddziału pocztowego i odebrać przesyłkę.

Na Państwa życzenie możemy udostępnić Państwu kod śledzenia przesyłki Deutsche Post AG.

Prosimy o przygotowanie opłaty za wydanie karty Mastercard w wysokości 49,90 euro plus koszty wysyłki. Płatność można wygodnie dokonać u listonosza.

Jeśli nie ma Państwa w domu, przesyłkę można odebrać w ciągu 7 dni roboczych w Państwa poczcie.

Prosimy o przygotowanie dowodu tożsamości (dowód osobisty lub paszport) dla identyfikacji.

*** PROSIMY NIE ODPOWIADAĆ NA TEN EMAIL! ***
Jest to automatycznie generowany email z naszego systemu zamówień.
Prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość, ponieważ nie dotrze ona do nas! Proszę skorzystać z naszego systemu pomocy Helpdesk Support System pod adresem:
https://support.platinum-group.de
Z poważaniem
Państwa
Platinum Card Services
Platinum Card Services Ltd. (Benelux)
Stationsplein 8-K
6221 BT Maastricht
Holandia
Siedzibą w Wielkiej Brytanii:
Platinum Card Services UK Ltd.
483 Green Lanes
N13 4BS Londyn
Anglia
Infolinia: 0800-0005833 Nr. telefonu nie istnieje lub nie jest przypisany!
Fax: 01805012254 Fax nie był testowany!!
0,14 euro za minutę z telefonu stacjonarnego; maksymalnie 0,42 euro za minutę z sieci komórkowej
Platinum Card Services UK, Limited to prywatna spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Londynie, założona w Anglii i Walii zgodnie z Ustawą o Spółkach z 1985 roku pod numerem rejestracyjnym 08425497.

Skopiowane z internetu:
Rejestracja dla Platinum Services GmbH znajduje się w Portalu Rejestrowym:
Nowe rejestracje
23.04.2012
Platinum Services GmbH, Aachen, Am Gut Wolf 3, 52070 Aachen. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Umowa społeczna z dnia 12.03.2012 roku. Adres siedziby: Am Gut Wolf 3, 52070 Aachen. Przedmiot działalności: Usługi internetowe, marketing, programowanie oraz handel towarami wszelkiego rodzaju, w szczególności artykułami reklamowymi i towarami konsumpcyjnymi. Spółka jest uprawniona do wszystkich działań służących celom społecznym, zarówno w kraju, jak i za granicą, w tym do zakładania i nabywania przedsiębiorstw oraz udziałów w nich oraz zakładania oddziałów. Kapitał zakładowy: 25 000,00 EUR. Ogólne zasady reprezentacji: Jeżeli jest ustanowiony jeden dyrektor, reprezentuje on spółkę samodzielnie. Jeśli jest kilku dyrektorów, spółka jest reprezentowana przez dwóch dyrektorów lub przez jednego dyrektora wspólnie z prokurentem. Dyrektor: Stehlo, Judit Eva, Selfkant, * 25.12.1979, upoważniony do jednostronnego reprezentowania spółki z uprawnieniem do zawierania czynności prawnych w imieniu spółki z nią lub jako przedstawiciel osoby trzeciej.

Kopiowane z internetu:
27.12.2016 o godzinie 14:48 · Pomoc! Rachunek za kartę Platinum-Card wynosi 49 €, mimo że nie przyjąłem tej karty. Otrzymałem również upomnienie. Co robić? Pozdrawiam A.

Problem nr 2.
Potrzebuję również pomocy.
Kilka dni temu dostałem telefon dotyczący karty Mastercard Gold, którą rzekomo zamówiłem podczas ankiety.
Zapłaciłem około 98 € za pobraniem dnia 23.12.2016 i wysłałem e-mail z odwołaniem na adres info@platinium-group.de. (Ten adres email od 1-03-017 nie działa! Verbraucherschutz.de) Dodatkowo utworzyłem bilety wsparcia, w których żądałem anulowania.
(support.platinum-group.de/ticket.php?track=28E-319-11J7&Refresh=46505&f=1)
Do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi.

To ten sam trik co w przypadku MyFinance, z tą różnicą, że chodzi o kartę MasterCard Gold bez BIK-u.

Napisany przez Gell
Spójrz tutaj:

Niektóre wyjaśnienia napisałem sam w następujących postach:
Post #15 i Post #27 (jako Gell)
Gell

Napisany przez Gell
Rozprawa trwa od 2013 roku:

Adres FirstGold w Londynie (483 Green Lanes) jest znanym adresem dla spammerów i oszustów.
Firstgold to brytyjska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, którą można założyć w 3 godziny za 19,90 euro.
I potrzebne jest tylko 1 euro jako kapitał początkowy:
https://www.limited-kaufen.com/?gcli...FU2eGwodpmoAug

Rozumiesz

Napisany przez Birgit
Czemu zapłaciłeś, skoro i tak chciałeś odwołać?

Napisany przez Bitte
Dziękuję za informację.

Napisany przez 2Escorpio
Tak, firstgold istnieje od kilku lat, a większość osób, które się na to nabierały, prawdopodobnie straciły swoje pieniądze.

Ale szczerze mówiąc, nie bądź mi złamana... Jesteś trochę winny sam sobie. 5000 euro karty kredytowej Gold bez sprawdzania w bazie danych Schufa? To prawie krzyczy o tym, że należy zgłębić temat i zachować ostrożność.

Napisany przez Bitte
Info.

Ten, kto nie zapłacił (zrobił wszystko dobrze) nawet bez odwołania.
Ten, kto nie przyjmuje listu i odsyła go, ma szczęście. Po tym, jak list nie został przyjęty, upływa pewien czas (1-3 miesiące), a następnie firma (CulpaInkasso) wysyła zawiadomienie, wtedy należy natychmiast udać się do adwokata (nie korzystać z ochrony prawnej!!)
Wartość sporu to około 155 euro (koszt wysłania pisma przez adwokata to około 85 euro), w ciągu 4 dni otrzymasz pismo od Inkasso z informacją:

Odnosimy się do Państwa pisma, po konsultacji z zleceniodawcą, zrezygnowano z żądania z zadowoleniem i bez uznania jakiejkolwiek odpowiedzialności prawnej.
Wierzycielem jest firma Platinum Card Service Ltd., Stationsplein 8-K, BT 6221 Maastricht.

Jednak ten, kto zapłacił, ma pecha i zawiera umowę, w ramach której mogą pojawić się kolejne żądania!!

Ostrzegam, nie płacąc, a już nie wspominając o przyjmowaniu jakichkolwiek listów.

Napisany przez Daukind
Świetny poradnik jak wyrzucić 85 euro w błoto.

Napisany przez Bitte

Miły poradnik jak wyrzucić 85 euro w błoto.

Zawsze miło jest sprawiać innym radość. Zawsze jest się szczęśliwym, gdy się jest w towarzystwie innych! Szczęśliwym jest też ten, kto potrafi chronić innych, zamiast się z nich śmiać!!
Wyrzucają pieniądze w inne miejsca, czego inni nie robią.

Napisany przez Bitte
Temat na dziś (dzisiaj 12.09.2017) w SWR3 w programie Marktcheck, pierwszy temat (20:15).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata