Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dochód pasywny

Napisany przez schipplp
Cześć, jestem zainteresowany, czy przy inwestycjach stawiasz na bezpośredni przepływ gotówki, czyli dochód pasywny...

Na przykład akcje dywidendowe...

Napisany przez Tikonteroga

Hej, jestem zainteresowany czy przy inwestowaniu kładziesz nacisk na bezpośredni przepływ gotówkowy, czyli pasywne dochody...
Na przykład akcje z dywidendami...

Zajmowałem się tym. Oczywiście byłoby to miłe. Istnieją różne fundusze ETF z strategiami dywidendowymi. Są one jednak krytykowane za to, że nie powinno się kupować akcji głównie dlatego, że dywidenda jest wysoka.
Rozważałem na przykład inwestowanie w akcje z Niemiec i Wielkiej Brytanii, ponieważ mogę otrzymać 801 EUR rocznie wolne od podatku od dywidend. W Wielkiej Brytanii, o ile wiem, nie ma poboru podatku źródłowego. Przy wypłacie dywidend z akcji z USA zawsze pobierane jest 15% podatku źródłowego.
Przy zakładanej stopie dywidendowej 3%, trzeba by zainwestować 26 700 EUR plus koszty transakcyjne i prowizje w akcje. To spora kwota, istnieje ryzyko utraty wartości akcji.
Jest jeszcze kwestia moralna:
Jeśli otrzymujesz wynagrodzenie bez świadczenia usługi, to kto inny musi wykonać usługę, nie otrzymując za to zapłaty.

Napisany przez Daukind

Jeśli otrzymuje się wynagrodzenie bez świadczenia pracy, to ktoś inny musi świadczyć pracę bez wynagrodzenia.

Udostępnienie kapitału - zwłaszcza z ryzykiem (całkowitej) utraty - jest w rzeczywistości świadczeniem.

Napisany przez schipplp

Jeszcze jedna perspektywa moralna:
Jeśli otrzymuje się wynagrodzenie bez świadczenia pracy, to ktoś inny musi świadczyć pracę bez wynagrodzenia.

Nie rozumiem też tego zastrzeżenia. O co dokładnie chodzi?

Napisany przez Tikonteroga

Udostępnienie kapitału - zwłaszcza z ryzykiem (całkowitej) straty - jest zdecydowanie usługą.

Można by teraz dyskutować na ten temat. Powiem teraz, że usługą jest praca na rzecz czasu...

Napisany przez Daukind

Można teraz dyskutować na ten temat. Powiem teraz, że wydajność to praca na czas...

Aha. Więc jeśli ktoś wypożycza samochód (wynajem), albo udostępnia swój czas wraz z samochodem (taksówka), albo nawet cały ciężarówka (spedycja), to jest to praca, ale jeśli udziela się pożyczki pieniężnej, to nie?

Napisany przez Malapascua
Przychód jest dobry, ale uważam, że strategie dywidendowe nie są skuteczne.
Powody:
- Strategie dywidendowe zawsze w przeszłości radziły sobie gorzej niż rynek
- Zamiast inwestować bez podatku przez dziesięciolecia, każdy musi zapłacić podatek od zysków kapitałowych przy wypłacie dywidend

Napisany przez schipplp
Kocham powiedzenie Pozwalam moim pieniądzom pracować dla mnie.

Pieniądze są dla mnie energią. Mogą więc wykonywać pracę... Co o tym myślisz?

Napisany przez Peter01
Cześć wszystkim,

miło mi tutaj być

Mam na imię Piotr i pochodzę z Schwarzwaldu. Specjalnie szukałem forów zainteresowanych pasywnym dochodem. Dokładnie to zrobiłem jakiś czas temu. W nadchodzący piątek otrzymam mój pierwszy pasywny dochód, około 1500 €. Za miesiąc, 30 lipca, dostanę już prawie 3000 €. Chcecie wiedzieć, co zrobiłem?

Już teraz mogę powiedzieć: Inwestuję w firmę, która handluje kryptowalutami. Zainwestowałem 10.000 €. Inwestycja jest na rok i miesięcznie otrzymuję z niej zwrot w wysokości prawie 30%. To oznacza, że po 3,5 miesiącach odzyskuję 10.000 € i zarabiam w sumie prawie 37.000 € po roku. Na początku ledwo mogłem w to uwierzyć. Na początku zainwestowałem 1000 €. Gdy odebrałem pierwszą wypłatę (po tygodniu 50 €), od razu dołożyłem 10.000 €.
Jeśli macie jakieś pytania, po prostu piszcie

Pozdrawiam was wszystkich

Piotr01

Napisany przez Cici

Strategie dzielenia zysków w przeszłości zawsze wypadała gorzej niż rynek

Masz może jakieś źródło do tego stwierdzenia? Właśnie czytałem zupełnie przeciwną opinię, że akcje dywidendowe długoterminowo radzą sobie lepiej niż te nierozdzielające zysków.

Cytat od Peter01
Po 3,5 miesiącach odzyskałem 10 000 € i po roku zarobiłem ogółem nieco mniej niż 37 000 €

Świetnie! Jeśli zainwestujesz od razu całe pieniądze, będziesz miał już po roku 230 000 euro. W półtora roku będziesz milionerem! W cztery lata miliarderem!! W osiem lat będziesz posiadał więcej pieniędzy niż w ogóle istnieje na świecie!!!1 Możesz teraz sam policzyć, jak długo ta wspaniała inwestycja w ogóle może działać ...

Napisany przez Malapascua

Czy masz dla tego twierdzenia jakieś źródło? Wydaje mi się, że czytałem dokładnie przeciwną opinię, mianowicie, że akcje dywidendowe w długoterminowej perspektywie radzą sobie lepiej niż te, które nie wypłacają dywidendy.

Dwa dobre artykuły na ten temat:
https://www.erfolgreich-sparen.com/2...-und-gefahren/
https://zendepot.de/was-taugen-dividendenstrategien/

Napisany przez Cici

Dwa dobre artykuły na ten temat:
https://www.erfolgreich-sparen.com/2...-und-gefahren/
https://zendepot.de/was-taugen-dividendenstrategien/

Pierwszy artykuł skupia się zbyt mocno na arystokratach dywidendowych, a nie na ogólnych wypłatach. Ponadto argumentuje tam głównie założeniami. Brakuje mi konkretnych danych historycznych. Drugi artykuł jest ciekawszy. Autor tam także jedynie przypuszcza (Jednak prawdopodobnie mało prawdopodobne jest, że fundusze ETF z dywidendami na dłuższą metę przewyższą „standardowe” indeksy.), zamiast dostarczać konkretne liczby.
Znalazłem artykuł Meba Fabera, który porusza ten temat: To, czego nie chcesz słyszeć o akcjach dywidendowych. Zawiera on wykres z historycznymi zwrotami od 1972 roku, który pokazuje wyraźną przewagę stałych wypłacających nad niewypłacającymi. Artykuł pokazuje jednak, że strategia oparta wyłącznie na dywidendach nie jest jeszcze optymalna.
W artykule, który kiedyś czytałem, ale już nie mogę go znaleźć, jako przyczynę tej przewagi uważano efekty psychologiczne, o których wspomniano także w artykule z Zendepotu. Uważam za interesujące uzasadnienie, że inwestorzy ze względu na opodatkowanie wypłacających muszą żądać wyższej ceny.

Napisany przez Onclueed

Cześć wszystkim,
cieszę się, że tu jestem
Mam na imię Peter i pochodzę z Schwarzwaldu. Specjalnie poszukałem forów zainteresowanych pasywnym dochodem. Dokładnie to robiłem jakiś czas temu. W przyszły piątek otrzymam mój pierwszy pasywny dochód, w wysokości około 1500€. Za miesiąc, 30 lipca, otrzymam już prawie 3000€. Chcecie wiedzieć, co robiłem?
Pod poniższym linkiem możecie uzyskać pierwsze informacje.
https://cryptrade.com.de/?ref=qjztwm5u7sgo
Już teraz zaznaczam: Inwestuję w firmę, która zajmuje się handlem kryptowalutami. Zainwestowałem 10.000€. Inwestycja jest z góry ustalona na rok i otrzymuję miesięcznie zwrot w wysokości prawie 30%. Oznacza to w prostych słowach: Po 3,5 miesiąca odzyskam 10.000€ i po roku razem zarobię niemal 37.000€. Na początku prawie nie mogłem w to uwierzyć. Na początek zainwestowałem 1.000€. Kiedy otrzymałem pierwszą wypłatę (po tygodniu 50€), od razu dołożyłem 10.000€
Jeśli macie jakieś pytania, śmiało pytajcie
Pozdrawiam was wszystkich
Peter01

Cześć Peter,
Ja również inwestuję w cryptrade od 3 tygodni, zainwestowałem 10000$. Jak dotąd nie było żadnych problemów, nawet jeśli przeczyta się coś innego, wszystko tutaj wygląda naprawdę czysto. Nawet seminaria, które już się odbyły, były transparentne i prowadzone profesjonalnie. Uważam, że tutaj faktycznie budowane jest coś długoterminowego. Zwłaszcza że mają plany dotyczące własnych bankomatów Bitcoinowych i chcą rozpocząć działalność górniczą.

Napisany przez Jeannye
To wszystko wydaje mi się jakoś niewiarygodne. Wiem, że niektórzy ludzie generują dochód pasywny. Jednak musieli bardzo ciężko pracować, żeby to osiągnąć.

Napisany przez Yago
Cześć, szczerze mówiąc, nie będę owijał w bawełnę. Żyjemy w XXI wieku, nigdy wcześniej nie było tak łatwo uzyskać potrzebne informacje i dzięki trochę dyscypliny stworzyć dochód pasywny poprzez korzystanie z różnych kanałów (na początku to nie jest zbyt pasywne - raczej oznacza to, że nie wymieniasz czasu bezpośrednio na pieniądze, lecz praca i zarobek są oddzielone czasowo).

Zajmijcie się marketingiem partnerskim i zainwestujcie w sensowny kurs, na przykład od najlepszych osób w tej branży, którzy teraz nawet ujawniają, jak zbudowali swoje biznesy. Albo po prostu wydajcie trochę pieniędzy i uczcie się od profesjonalistów. Tutaj: https://bit.ly/2Nlu9aZ - jest to super gość, który pokazuje praktycznie wszystkie możliwości, jakie obecnie oferuje świat online, aby móc uwolnić się zarówno czasowo, jak i przestrzennie. Sprawdź to, nie odkładaj na później i po prostu ruszaj swoim tyłkiem do działania. To tyle. I przestańcie bawić się w handel. Ze spekulacjami NIE da się skalować!

Napisany przez Eurick
Cześć,

Moim zdaniem Forex i [url]kryptowaluty[/url] są jednymi z najlepszych sposobów na zarabianie pasywnego dochodu. Osobiście preferuję handel na rynku Forex, ponieważ z praktyką można zarobić około €500 miesięcznie. Jednak [url]kryptowaluty[/url], zwłaszcza [url]Bitcoin[/url], były bardziej cenione kilka miesięcy temu. Zbyt wiele osób zainwestowało w [url]Bitcoina[/url] i wartości spadły. Znalazłem jednak dobrą wykres. Pokazuje on tylko te [url]kryptowaluty[/url], w które teraz warto zainwestować. Mam nadzieję, że ci pomoże.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata