- ndz kwie 09, 2017 5:25 pm
Więc myślę, że ktoś, kto nie ma Internetu w domu, nie będzie go zakładał tylko dla bankowości internetowej.
Ci ludzie korzystają z terminali. Nawet jeśli muszą za to płacić opłaty.
Za Internet w domu muszą też płacić opłaty.
Jakie są koszty Internetu? Przecież obecnie jest on darmowy w ramach abonamentu telefonicznego, zwłaszcza że w przyszłości ma być tylko jedna sieć, za którą każdy użytkownik (z Internetem lub bez niego) będzie płacił taką samą kwotę.
Trzeba jednak pamiętać, że nie każdy ma zainteresowanie Internetem, w efekcie nie ma go w domu.
I w rezultacie nie może korzystać z bankowości internetowej.
Kto ma telefon stacjonarny, ma również dostęp do Internetu, musi go tylko aktywować.
Cytat Malapascua
90% gospodarstw domowych w Niemczech ma dostęp do Internetu. Dodając jeszcze współdzielone łącza (sąsiedzi itp.) i Internet mobilny lub pracowniczy, to 99% populacji ma dostęp do Internetu.
Tak, każdy telefon stacjonarny jest faktycznie również łączem internetowym.
Cytat Malapascua
Nie ma sensu trzymać się tych średniowiecznych terminali.
Wreszcie przyjmij, że wystarczająco dużo ludzi nie może lub nie chce nadążać za szybkim postępem.
Cytat Malapascua
I pytający ma oczywiście dostęp do Internetu, w przeciwnym razie ten wątek na forum by nie powstał.
Nie tylko ma, ale też korzysta. Dlatego ja i mój znajomy staramy się rozwiać jego obawy dotyczące bezpieczeństwa.
Cytat Malapascua
Logika stojąca za tego rodzaju żądaniami jest po prostu bezczelna. Nie chcę płacić za Internet tak jak wszyscy inni, ale ci ludzie powinni mi jednak współfinansować te terminale bankowe.
Jeśli mniej zaawansowani technologicznie, poprzez opłaty telefoniczne, finansują korzystanie z Internetu, poprzez przelewy papierowe i stałe opłaty bankowe więcej niż jest to związane z kosztem (również termianle), to klienci bankowości internetowej są bardziej bezczelni, jeśli sami nie płacą i nadal chcą żyć kosztem innych.
Cytat Birgit
Ten, kto chce korzystać z takiego terminala, musi po prostu zapłacić opłaty.
Albo korzystać z przelewów papierowych.
Wolę przejść na bankowość internetową lub zmienić bank.
Cytat Birgit
To samo dotyczy korzystania z bankomatów.
Jeśli muszę płacić za korzystanie, zastanawiam się, czy rzadziej korzystać z bankomatu, czy też płacić więcej kartą.
Jeśli banki kiedyś ustalą jednolitą politykę, to też zwolennicy postępu zapłacą swoją cenę, np. przez korzystanie z bankomatów.