Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Poszukiwani około 5 inwestorów do lukratywnej inwestycji w nieruchomości!

Napisany przez ImmoProf
Cześć,
pozwalając mi się najpierw przedstawić: Mam 25 lat, ukończyłem studia z zakresu gospodarki nieruchomościami i obecnie pracuję dla renomowanej firmy doradczej ds. nieruchomości we Frankfurcie nad Menem.
Znam frankfurcki rynek nieruchomości jak własną kieszeń. Ponieważ doradzam prywatnym właścicielom, kilka dni temu udało mi się nawiązać kontakt z właścicielką, która już jest w podeszłym wieku. Chce ona sprzedać swoją posiadłość tak szybko, jak to możliwe, ponieważ chce się przeprowadzić do Polski, do swojej rodziny.
Oto kilka faktów:
1. Cena nieruchomości: 780 000 €
2. Posiadłość znajduje się w jednej z najlepszych lokalizacji we Frankfurcie
3. Nieruchomość jest oferowana znacznie poniżej wartości rynkowej.
4. Posiadłość jest w pełni wynajęta.
5. Obiekt jest w zadbany stanie (są konieczne drobne prace renowacyjne).
Chciałbym kupić tę nieruchomość samodzielnie, ale obecnie nie mogę zebrać takiej sumy. Dlatego poszukuję około 5 inwestorów, którzy mieliby zainteresowanie kupieniem tej nieruchomości, przeprowadzeniem wymienionych prac renowacyjnych, a nawet rozbudową strychu, aby zwiększyć wartość nieruchomości i ostatecznie sprzedać ją za znacznie wyższą cenę.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt! Chętnie udostępnię więcej danych zainteresowanym osobom.
Życzę wszystkim miłej i spokojnej niedzieli

Napisany przez Daukind
A czy celowo nie podałeś jednej z najważniejszych wartości, czyli rocznego przychodu z czynszu netto?
A dlaczego szukasz 5 inwestorów, zamiast jednego?
A dlaczego nie proponujesz tego swojemu pracodawcy?
I teraz zapomniałem, o co chciałem jeszcze zapytać...

Napisany przez ImmoProf
Więc jak już wspomniałem, poznałem tę panią kilka dni temu. Dokładniej było to w czwartek. Podczas naszej rozmowy podała mi wymienione wcześniej wskaźniki. Spodziewam się otrzymać dodatkowe wskaźniki jutro. Wtedy będę mógł podać Państwu roczny czysty wynajem brutto oraz być może inne wskaźniki.
Z artykułu wynika, że poszukuję około 5 inwestorów. Oznacza to, że nie muszą to być dokładnie 5 osób. Podzieliłem kwotę, którą mogę zebrać, przez całkowitą sumę i uzyskałem wynik 5,2. Oczywiście, jeśli znajdzie się inwestor, który pokryje pozostałą kwotę, będę z tego zadowolony.
Nie skontaktowałem się jeszcze z moim pracodawcą, ponieważ jestem całkiem pewny, że jeśli opowiedziałbym mu o tej znajomości, (Zdobytą dzięki sieci mojego pracodawcy) nie miałbym z tego dużego zysku.
Służę odpowiedzią na ewentualne pytania.

Napisany przez Daukind
Więc nie podałeś żadnych wskaźników ani ekspertyz, ale twierdzisz, że nieruchomość będzie sprzedana znacznie poniżej wartości rynkowej? Dostałeś kulkę do wróżenia na studiach?

Napisany przez ImmoProf
1. Wiem, jaki to obiekt nieruchomości, ponieważ już go widziałem. 2. Wiem, w jakiej lokalizacji znajduje się ten obiekt, mianowicie w Westend! A jeśli nie jesteś z Frankfurtu, to na pewno nie wiesz, że jest to najlepsza lokalizacja we Frankfurcie nad Menem! 3. W internecie istnieją strony, na których możesz zobaczyć średnie ceny za metr kwadratowy dla każdej lokalizacji! A skoro wiem, że obiekt jest sprzedawany poniżej wartości rynkowej, nie musisz mi tutaj nic mówić! Nie zarejestrowałem się tutaj bez powodu, żeby rozmawiać z ludźmi takimi jak ty! Potrzebuję ludzi, którzy coś robią! A nie tych, którzy tylko gadają i gadają i gadają, a na koniec i tak nic nie robią! Takim wydajesz się być, patrząc na ilość postów, które już opublikowałeś! Więc proszę, nie marnuj mojego czasu, jeśli i tak tylko chcesz pisać!
W razie dodatkowych pytań (oprócz obywateli, którzy lubią mówić, ale nie wprowadzają nic w życie), jestem do Państwa dyspozycji.

Napisany przez Daukind
Okej. Mówca posiadający kilka nieruchomości jest cichy i patrzy, jak wykonawca nie może sobie nawet pozwolić na pierwszą.

Napisany przez ImmoProf
Mówca prawdopodobnie jest już dwukrotnie starszy, a twórca posiada już nieruchomości w portfolio! Tylko szkoda, że mówca najprawdopodobniej przegapi najbardziej dochodową inwestycję w swoim życiu. Nieruchomość zostanie sprzedana w mgnieniu oka!

Napisany przez Daukind
Do tej pory nie podałeś żadnego fakt, dlaczego inwestycja ma być dochodowa. Ani jednego. Jeśli chociaż połowa tego, co mówisz o swoim doświadczeniu jest prawdziwa, powinieneś wiedzieć, jak wycenia się nieruchomości...

Napisany przez ImmoProf
Więc wiesz, jak dokładnie wyceniać nieruchomości, sam pracowałem w dziale wyceny i codziennie operowałem z BauGB. Po licznych oględzinach wielorodzinnych domów wiem, na co zwracać uwagę! I tak, masz rację... nie mam jeszcze wszystkich danych, aby natychmiast pokazać Ci wszystkie poszczególne wskaźniki, jak to jest zgodnie z naszymi krajowymi standardami ... Ale nie muszę tego robić, aby zauważyć, że obiekt jest wyraźnie sprzedawany poniżej wartości rynkowej! Ponieważ jeśli faktycznie masz nieruchomości inwestycyjne... albo kiedykolwiek kupiłeś nieruchomość tanio i sprzedałeś drożej, powinieneś wiedzieć, że 1. Ważna jest LOKALIZACJA i 2. Cena za metr kwadratowy! Oczywiście inne czynniki także mają znaczenie, które jutro mogę przesłać po własnych obliczeniach na Twoje żądanie. I jeszcze raz, cena za metr kwadratowy jest znacznie poniżej wartości rynkowej lokalizacji!

Napisany przez Daukind

1. To zależy od LOKALIZACJI i 2. Od ceny za metr kwadratowy! Oczywiście inne czynniki także odgrywają rolę, które mogę wkrótce przesłać po własnych obliczeniach na prośbę. I jeszcze raz, cena za metr kwadratowy jest znacznie poniżej wartości rynkowej lokalizacji!

Do tej pory nie podałeś nawet powierzchni mieszkalnej i działki. Ani ilości jednostek mieszkalnych... Nie wspominając o roku budowy i wielu innych rzeczach.
Czy naprawdę uważasz, że poważnie zainteresowana osoba kiwnęłaby choćbrwiami na twój pierwszy post?
Poza tym, że twierdzisz, że masz już nieruchomości (liczba mnoga) w portfolio, a mimo to, mimo że pracujesz w FFM, jesteś dobry tylko na mniej niż 150 tys. euro, chociaż rzekomo nieruchomość powinna się sama opłacać, to już inna historia.
Nic po prostu nie pasuje do twojej historii

Napisany przez ImmoProf
Oh człowieku! Wygląda na to, że nadal tego nie ogarniasz! Jeśli uważasz, że to nie jest poważne, dlaczego wciąż pytasz? Czyli nadal masz zainteresowanie niesolidną ofertą. Więc jeszcze raz... Otrzymałem ogólne wartości od pani... otrzymałem przybliżoną wartość powierzchni działki i mieszkalnej. Na dokładne wartości czekam do jutra, kiedy je także opublikuję online. Ten post zamieściłem dzisiaj tylko online, żeby się rozchodziła wieść i może kilku zainteresowanych już się skontaktuje, żeby było szybciej. Nie chcę, żeby pani sprzedała nieruchomość komuś innemu. Dlatego dziś to ogólne ogłoszenie! Nieruchomości (liczba mnoga (może być dowolna liczba większa niż 1)). I tak, mimo posiadania różnych klas aktywów, nie oznacza to, że trzeba być 25-letnim całkowicie płynnym! Nie mam jeszcze 50 lat! Mój standard życia z partnerką jest po prostu wysoki. A jeśli wciąż masz wątpliwości, proszę nie pisz do mnie więcej.

Napisany przez Daukind
Wszyscy zainteresowani na pewno się jeszcze odezwą. Z całą pewnością.

Napisany przez ImmoProf
Robisz to!

Napisany przez Hanomag

Wszyscy zainteresowani na pewno jeszcze się odezwą. Na pewno.

A jeśli tak, myślę, że transakcja nie dojdzie do skutku, ponieważ pani zmieni zdanie.
Jeśli już masz wątpliwości, to rób to z głową. Gdzie jest twój realizm, panie Daukind?

Napisany przez guest
Myślę, że już to gdzieś słyszałem. Jak się nazywał dostawca? Ach tak, Pan Ocke, Pan Abz Ocke ... tak, wielu na tym zarobiło, można to przeczytać wszędzie ...
Powodzenia
gość

Napisany przez 6Bankkaufmann
@ImmoProff, to, co się liczy, to wartość dochodowa, trwały czynsz netto.
Metraż mieszkalny.
Co można o tym powiedzieć?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata