Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wziąć kredyt...potrzebuję opinii.

Napisany przez ProfFF
Cześć wszystkim,
jestem właśnie na progu wzięcia pierwszego kredytu w moim życiu - na nieruchomość. Oczywiście spodziewam się, że bank w czasie pierwszych rozmów doradczych będzie mi mówił niebiosa, nie wspominając nawet o ewentualnych ryzykach dla mnie. Dlatego byłbym zainteresowany, jakie wskazówki możecie mi dać na ten temat i co ogólnie myślicie na temat kredytów. Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę, jak się przygotować i co pytać?
Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Cześć,
jestem tuż przed zakupem mojego pierwszego samochodu. Oczywiście oczekuję, że sprzedawca będzie mówił mi bajki. Jak mam się przygotować?
Serio? Może chociaż kilka informacji?
Dochód, wkład własny, cena zakupu, rodzaj nieruchomości itp. itd.
Na temat finansowania budowy znajdziesz tutaj mnóstwo wątków każdego dnia. Przeczytaj kilka z nich...

Napisany przez 6Bankkaufmann
@ProfFF, jak często w życiu doświadczenie nie przychodzi wraz z gotówką.
A może warto odwiedzić osobiście 5-6 różnych osób w swoim miejscu i zdobyć doświadczenie?

Napisany przez 30Dollar
@Daukind: Źle spałeś? Skądże ma zwykły człowiek wiedzieć, jakie informacje są naprawdę istotne przy udzielaniu kredytu? Fajnie, że wydaje ci się, że masz pełną wiedzę, ale to nie pomoże ProfFFowi wiele.
Sugerowałbym pozyskanie ofert od różnych banków lub pośredników, wtedy szybko zorientujesz się, na co zwracać uwagę przy zabieraniu kredytu. Wcześniej warto też sprawdzić swoją zdolność kredytową, żeby nie polegać zbytnio na skali punktowej w Biurze Informacji Kredytowej... W razie potrzeby tutaj znajdziesz porady, jak poprawić trochę swoją zdolność kredytową: https://www.abrufkredit24.de/blog/bon...-schufa-score/
Jak już wspomniałem, zapoznaj się także z kilkoma innymi wątkami na forum, gdzie znajdziesz mnóstwo informacji. I nie daj się zniechęcić zrzędliwym marudom, większość użytkowników tutaj jest miła. Będzie dobrze.
Pozdrowienia

Napisany przez alex77
Sprawdź tutaj: https://finanzclever.com/guenstige-kr...-finden-ebook/.
Naprawdę polecam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata