Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwany prywatny inwestor / finansista do hotelu

Napisany przez NadineRe
Cześć.
Jak już wskazuje tytuł, szukam prywatnego inwestora / sponsora, który pomoże mi kupić hotel.
Ten zakup ma służyć jednocześnie założeniu firmy.
Obiekt znajduje się w świetnej lokalizacji, istnieje w obecnej formie od 14 lat i wymaga jedynie przejęcia (całe wyposażenie pozostaje nienaruszone)
Chętnie udzielę dodatkowych informacji wszystkim zainteresowanym!
Dziękuję

Napisany przez Daukind
Kwota inwestycji?
Jakie masz doświadczenie w zarządzaniu hotelem?

Napisany przez NadineRe
Suma inwestycji wyniosłaby 400 000 €.
Ponieważ hotel bardziej przypomina pensjonat, a nacisk kładziony jest na obszar gastronomii, jestem przekonany, że moje oraz nasza wiedza jest wystarczająca, aby pomyślnie zrealizować ten projekt.
Posiadamy doświadczenie w obszarze gastronomii, a także nie stanowią problemu sprawy księgowe i inne zadania administracyjne, takie jak kalkulacje itp.

Napisany przez Daukind
Przy takiej niskiej sumie najlepiej skontaktować się z bankiem, który jest partnerem. Żaden prywatny inwestor nie zainwestuje w branżę gastronomiczną. Nigdy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście istnieją prywatni inwestorzy, którzy biorą udział w takim modelu. Ale nie PEŁNE FINANSOWANIE. Na przykład hotelarstwo, gastronomia, czyli branża, w której banki z zasady nie oferują 100% finansowania. Mówimy tutaj o 60% finansowaniu. Możliwe, że autor wątku ma podobną sytuację i oczekuje 60% wkładu inwestora prywatnego w koszty zakupu. To jest możliwe do weryfikacji. Jednak nie ma tu mowy o 100% finansowaniu, bez względu czy pochodzi ono od inwestora prywatnego czy banku.

Napisany przez Daukind

Oczywiście istnieją prywatni inwestorzy, którzy biorą udział w takim modelu.

Napisz mi jeden.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata