Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy odwołanie z powodu wadliwych skutków odwołania?

Napisany przez EndlichWegDamit
Cześć!

W moim oświadczeniu o odstąpieniu od umowy znalazłem następujące informacje:

Kredytobiorca ma obowiązek spłacić kredyt, jeśli został już wypłacony, w ciągu 30 dni i uiścić odsetki umówione za okres między wypłatą a spłatą kredytu. Termin rozpoczyna się od wysłania oświadczenia o odstąpieniu.

Za okres między wypłatą a spłatą, przy pełnym wykorzystaniu kredytu dla podkonta XX, należy zapłacić opłatę odsetkową w wysokości x,xx euro za każdy dzień. Ta kwota ulega zmniejszeniu odpowiednio, jeśli kredyt został wykorzystany tylko częściowo.

Jeśli kredytobiorca udowodni, że wartość korzyści z użytkowania była niższa niż oprocentowanie umowne, musi zapłacić tylko niższą kwotę. Może to być rozważane, gdy oprocentowanie rynkowe było niższe niż umówione oprocentowanie.

Odstępstwa dotyczące dodatkowych umów:
Jeśli kredytobiorca w wyniku odstąpienia od niniejszej umowy kredytowej nie jest już związany umową o dodatkowe świadczenia, muszą być zwrócone obie strony otrzymane świadczenia i w razie potrzeby zwrócone korzyści (np. odsetki).

Ostatni akapit, który dotyczy konsekwencji dla banku, znajduje się pod tytułem Odstępstwa dotyczące dodatkowych umów, a nie został podany żaden termin. Czy mam szansę uniknąć umowy?

Pozdrawiam!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata