Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla osób o niskich dochodach

Napisany przez Atze35
Dobry wieczór,
w mojej sytuacji: Mam Dom, który jest spłacony i warty około 150 tysięcy euro. Dysponuję około 60 tysiącami euro gotówki i chciałbym kupić kolejny Dom. Potrzebuję kredytu w wysokości 100 000 euro. Teraz do mojego problemu, moje miesięczne wynagrodzenie wynosi 1000 euro netto. Oczywiście zarabiam więcej, ale na mojej wypłacie widnieje tylko 1000 euro netto. Czy mogę mimo tego dostać kredyt? Jako zabezpieczenie miałbym, jak wspomniałem wcześniej, mój własny Dom. Proszę o krótką odpowiedź.
Z poważaniem

Napisany przez Daukind

Oczywiście zarabiam więcej, ale na moim odcinku wynagrodzenia widnieje tylko 1000 euro netto.

Co to oznacza? Czy dodatkowe dochody można udokumentować?

Czy mogę mimo to dostać kredyt?

Nie. Przynajmniej nie z jedynym udokumentowanym dochodem w wysokości 1000 euro. Nawet gdybyś miał 30 domów...

Napisany przez xlarge
Najpierw kupiłbym coś w dopełniaczu - po co ci dwie posesje? Jedną wynająć - wtedy zarobisz więcej niż 1000 € netto?
Ja też zarabiam więcej - ale mój szef ma inne zdanie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czym chciałbyś zrobić z pieniędzmi?

Napisany przez hanes
On chce kupić Dom.

Napisany przez Atze35
Moje dochody netto są różne, ale przekraczają 1000 euro. To, co regularnie otrzymuję i mogę udokumentować, to dokładnie 1136 euro. Chciałbym wynająć ten Dom. Jakie opcje mam, aby otrzymać kredyt?

Napisany przez Daukind

Moje dochody netto są zmienne, ale przekraczają 1000 euro. To, co mogę potwierdzić jako stałe, to 1136 euro, aby być precyzyjnym. Chciałbym wynająć ten Dom. Jakie opcje mam, aby uzyskać kredyt?

Jeśli 1136 euro to jedyny udokumentowany dochód -> brak możliwości.

Napisany przez DarthCreationis
W razie wątpliwości ostateczną decyzję podejmują banki. Patrząc na to, że wyraźnie jesteś w stanie wpłacić dobre jedną trzecią i dodatkowo możesz zaoferować swoje spłacone mieszkanie jako zabezpieczenie, widzę tu pewne szanse. Jeśli dochody z wynajmu są w stanie pokryć raty kredytu, to całość ma sens.
Ostatecznie tutaj na forum nie dostaniesz definitywnej odpowiedzi. Musisz już umówić się na spotkanie doradcze.

Napisany przez Atze35
Dzień dobry

Dziękuję za odpowiedzi. Moja przyjaciółka, która mieszka ze mną w domu, ma wynagrodzenie netto w wysokości 800 €. Czy to coś zmienia?

Nie sądzę, żeby została zarejestrowana jako dłużnik. Bank prawdopodobnie nie będzie spekulować, czy związek przetrwa czy nie.

Napisany przez Atze35
Jesteśmy razem od 10 lat, co się stanie, jeśli zostanie zarejestrowana jako dłużnik?

I dlaczego miałaby to zrobić? Chyba że oczywiście chcecie kupić ten Dom razem...

Napisany przez Atze35
Nie, Dom ma być zapisany na mój nazwisko. Chciałbym być jedynym właścicielem, ale ona byłaby moim poręczycielem. Chodzi tylko o to, żebym dostał kredyt! Tak naprawdę mam całą potrzebną sumę, ale nie chcę płacić za Dom gotówką, wolę wziąć kredyt. To jednak inna sprawa, o której nie chcę tutaj rozwodzić się bardziej.

Napisany przez Fury
Na prawdę krzyczy to o działalności na czarno!
Uważam to za...

Napisany przez Malapascua
Uważam to za moralnie akceptowalne i również postępowałbym w ten sposób, gdybym osiągał przychody w gotówce. Wyobrażam sobie coś lepszego niż finansowanie naszego oszalałego systemu opieki społecznej, który w tym roku zyskał 400 000 nowych uprawnionych obywateli. Ale uważałbym, żeby to nie wyszło na jaw.

Napisany przez xlarge
Dopóki później nie otrzymuje świadczeń z podstawowego zabezpieczenia socjalnego z powodu ubóstwa w starości ... pomimo że miałby dość środków ...

Napisany przez hann
Tutaj raczej skarżyłbym się u naszego nowego kandydata na kanclerza, który jest głęboko czerwony (kiedyś pracował w Brukseli). Nie chcę nawet wiedzieć, ile kasy tak poza tym ...

Napisany przez Malapascua

Wolełbym złożyć skargę u naszego nowego twardo czerwonego kandydata na kanclerza federalnego (w tamtym czasie aktywnego w Brukseli). Nie chcę wiedzieć, ile kasy tam po cichu...

Schulz jest już multimilionerem tylko z tytułu swoich normalnych dochodów. Miał 500 000 brutto rocznie, przeliczając na normalne warunki pracy z normalnymi podatkami. I to przez kilka lat.
Praca w Brukseli to absolutny strzał w dziesiątkę, a lewica narzeka na menedżerów...

Napisany przez peer
O kurczę! Osiągnęliśmy tutaj najniższy poziom stolikowych rozmów. Dobranoc!

Napisany przez alex77
Cześć,

w rzeczywistości jest bardzo trudno dostać kredyt w tej sytuacji. Ale możesz znaleźć kilka banków, które udzielą ci kredytu, na przykład na Check24 lub Smava. Możesz także przejść przez te kroki krok po kroku tutaj https://finanzclever.com/guenstige-kredite-online-finden-ebook/. Znajdziesz tam odpowiednie kredyty.

Z poważaniem,
Alex

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata