Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Doświadczenia z kapitałem zagranicznym?

Napisany przez jannick_1983
Cześć,
Właśnie mam problemy z szufa z powodu wypowiedzenia umowy na telefon komórkowy i przeczytałem ogłoszenie w Süddeutsche dotyczące pozyskiwania kapitału zagranicznego.
Podano tam adres e-mail: auslandskapital@outlook.com.
Napisałem do nich i zostałem zadzwoniony. Opisałem swoją sytuację, a mężczyzna powiedział mi, że możliwe jest pozyskanie kapitału od prywatnych inwestorów z USA i Anglii, ale oni wymagają pre-płatności, aby mnie połączyć z inwestorami. Czy ktoś ma doświadczenie z nimi?
Mężczyzna powiedział, że jest normalne, że na międzynarodowym rynku kapitałowym trzeba działać z góry.
Pozdrawiam
Jannick

Napisany przez Gell
Czy kiedykolwiek słyszałeś o oszustwie zaliczkowym?
W przeciwnym razie:
https://verbraucherschutzforum.berli...fuehren-179540
Prawda

Napisany przez jannick_1983
Tak, ale on nie może po prostu publikować ogłoszeń w Süddeutsche
to przecież skandal !!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
@jannick_1983, oczywiście, że może.
Jest to raczej niemoralne, że dział reklamy w ogóle dopuszcza takie ogłoszenie do publikacji.
Jasne jest, że osoba żądająca przedpłaty działa moim zdaniem całkowicie nieuczciwie.
W zasadzie w żadnym zaangażowaniu kredytowym nie ma powodu, aby pobierać przedpłatę.
Dlatego natychmiast zignoruj i nie daj się wciągnąć w gry.
Bez względu na to, co ci mówią, czy chodzi o opłatę za notariusza, poręczenie czy coś podobnego.
Nigdy nie płacisz przedpłaty, niezależnie do kogo!

Napisany przez kontakter
Stawiasz tutaj ogólną tezę. Nie każdy, kto żąda przedpłaty, musi być koniecznie oszustem. Wiemy także, co ma miejsce na rynku. Nie tylko dostawcy usług finansowych, ale także poszukujący kapitału używają wszelkich sztuczek, aby zdobyć pieniądze lub kapitał. Wielu poszukujących kapitału chce zdobyć miliony z pustymi kieszeniami. Dlatego pracują przy użyciu wszelkich dostępnych nieuczciwych, a nawet przestępczych metod. To także jest nam dobrze znane. Mogę tu wymienić wiele przykładów. Często jednak przedpłaty są mylone z innymi opłatami. Przykład: Klient chce sfinansować transakcję za pośrednictwem BG. Teraz pytam: Który kredytodawca finansuje tę BG z góry? Żaden. BG musi być sfinansowana przez kredytobiorcę. Czy zaliczają Państwo koszty BG za swoich klientów? Przedpłaty to prowizje, jakieś podejrzane opłaty i inne rzeczy, jak wyżej wspomniane. W przypadku reklam: Nie jest zabronione publikowanie takich reklam, a wydawca nie jest zobowiązany do weryfikowania tych reklam z góry. Jest jednak znacznie łatwiej zwalić winę lub odpowiedzialność na innych, niż samemu intensywnie się tym zająć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata