Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie zakończenia

Napisany przez Mathiasr1
Witam,
Pytam w imieniu moich rodziców.
Chodzi o refinansowanie kredytu hipotecznego w BHW na 06/19. BHW naciska, aby wszystko zostało jak najszybciej załatwione, ale warunki mnie trochę niepokoją, może oprocentowanie jest w porządku. Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, jaka byłaby najlepsza opcja.
Chodzi o mieszkanie własnościowe o wartości około 135 000 €, które do tej pory było finansowane w wysokości 4,88%.
Aktualna miesięczna rata wynosi około 800€.
Jeśli dobrze rozumiem, są to 2 umowy oszczędnościowe (Taryfa DV3 / Data rozpoczęcia umowy 12/2008 / Oprocentowanie odsetek 105,96 / Ustalona rata spłaty 558 / Przewidywane przydziały 3q/19 / Ustalona kwota oszczędności 260) i 1 pożyczka mieszkaniowa.
Załączyłem wyciąg z konta, ponieważ nie do końca się w tym orientuję.
Zaproponowano teraz (pozostały kredyt 61 000 € 06/19) 2,2% przy
7% spłaty, pozostała kwota 5 000 € po 10 latach, Rata: 467€
lub
8% spłaty bez pozostałej kwoty, Rata: 518€
lub 5% spłaty z opcją dodatkowej spłaty w wysokości 5%, Rata: 366€
Ojciec urodzony w 1950 r., emeryt, emerytura: około 1400€ + nadal pracuje na pełen etat z umową czas nieokreślony 2500€ netto
Matka urodzona w 1959 r., pielęgniarka około 2200€ netto
Rata powinna pozostać w granicach 800€.
Jednak nadal szukam domu dwurodzinnego dla siebie i moich rodziców, ale tutaj jest trudno znaleźć coś odpowiedniego, ponieważ ceny tutaj mocno poszły w górę (region Gelnhausen). Mieszkanie miałoby być sprzedane lub wynajęte, jeśli uda mi się znaleźć nieruchomość.
Pozdrawiam

Napisany przez xlarge
Wygląda raczej na 3 umowy:
04 -> stara umowa oszczędnościowa na sumę 50 000 marek niemieckich (DM) - prawdopodobnie już została przydzielona w przeszłości, a kredyt został wykorzystany.
Obecnie obowiązuje stopa kredytowa 5% od pozostałego długu w wysokości 4781€ - miesięcznie płatne jest 105€ -> w przyszłości 118€?
05 -> umowa oszczędnościowa na sumę 93 000€ w fazie oszczędzania - saldo 25 693€ (które prawdopodobnie już wygenerowało 105€ odsetek).
54 -> kredyt hipoteczny na sumę 93 000€ - który ma zostać spłacony na podstawie umowy 05

Jeżeli teraz zmieni się jedynie stopę procentową w umowie 54, to obowiązuje ona tylko do chwili, gdy zostanie przydzielona 05 i tam zostanie wykorzystany kredyt (pod jaką stopą procentową???)

Ponieważ 04 ma najwyższą stopę procentową, sugerowałbym (jeśli to możliwe) wpłaconie największej kwoty tutaj, aby obciążenie mogło zostać zmniejszone.

Jeśli teraz umowa 05 ma również podobnie wysoką stopę kredytową, może to skutkować ponownie wyższymi odsetkami.

Czego nie rozumiem: płacić o 51€ więcej miesięcznie przez 120 miesięcy (10 lat), aby uniknąć 5000€ pozostałego długu? -> to się nie opłaca. Czy w kredycie hipotecznym nie można spłacać dodatkowo w dowolnym momencie?

Napisany przez Mathiasr1
Przepraszam, nie mogę zmienić nagłówka, powinno być oczywiście anschlussfinanzierung.

Napisany przez NaTwoim13
A co ma się stać z dochodem ze sprzedaży mieszkania, jeśli nie zostanie wynajęte?

Napisany przez Mathiasr1
Częściowo zebrane środki powinny zostać wykorzystane na finansowanie remontu/dogodnienia dwurodzinnego domu. Czy oferta firmy bhw jest dobra, czy można to zrobić, czy istnieją inne alternatywy?

Napisany przez Mathiasr1
Cześć,
Czy mogę zrezygnować z umowy oszczędnościowej 04 (jest trochę pieniędzy)?
I wpłacić 800€ na umowę oszczędnościową 05, która ma oprocentowanie 2,2%, aby spłacić ją szybciej? Chciałbym być trochę przygotowany, aby nie wyjść zbyt głupio do firmy bhw.
Moi rodzice płacą od lat 840€ - czy możliwe, że mają tam jeszcze jedną umowę, czy lista w załączniku jest kompletna?

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli pożyczka może zostać spłacona w nadchodzących miesiącach, to zalecamy skorzystanie z tych idiotycznych i drogich pożyczek związanych z budowaniem oszczędności, które można spłacić po sprzedaży.
Jeśli jednak pieniądze mają zostać zainwestowane w nowy projekt, istnieje możliwość skorzystania z nowego finansowania, ponieważ pożyczka może zostać przeniesiona na nowy obiekt w ramach wymiany zastawu. W razie potrzeby można wykorzystać część różnicy do wypłaty rodzicom z własnego kapitału, jeśli cały dochód nie zostanie zainwestowany w nowy projekt lub jeśli będzie mniej niż pozostały dług, który będzie ciążył na nowym obiekcie.
W takim przypadku zalecamy, żeby pozostałe zadłużenie zostało pomniejszone o oszczędności związane z budowaniem oszczędności, a pozostałą kwotę zaciągnąć jako nową pożyczkę o niskim oprocentowaniu, która może być przeniesiona na nowy obiekt po sprzedaży mieszkania. Jeśli tego nie zrobisz, będziesz płacić wysokie odsetki od pożyczki związanej z budowaniem oszczędności do czasu znalezienia nowego obiektu/sprzedaży mieszkania.

Napisany przez Mathiasr1
Więc czy najlepszym rozwiązaniem byłoby zrezygnowanie z wszystkiego w bhw i sfinansowanie reszty przez inną bank? Czy może lepiej nic teraz nie robić i poczekać do 2018/2019?
Nie mogę powiedzieć kiedy znajdę odpowiedni obiekt, być może jeszcze w tym roku, ale być może dopiero w przyszłym roku!?
To mogą być dla Pana/Pani głupie pytania, ale nie mam pojęcia o całej tej materii.

Napisany przez NaTwoim13
Możesz zrezygnować z BHW, jeśli nie nastąpiła sprzedaż. Osobiście zawsze polecam odejmowanie salda kredytu od guthaben (środków na koncie) i ponowne ich zaciągnięcie, gdy oprocentowanie kredytu budowlanego jest niekorzystne (co jest prawie zawsze w przypadku starych umów). W ich przypadku należy także zwrócić uwagę na datę wygaśnięcia kredytów, ponieważ są ich dwa lub trzy. Ponadto, nowy dług musi zostać przeniesiony na nowy obiekt. W przeciwnym razie trzeba będzie skorzystać z drogiego kredytu budowlanego, aby móc spłacić go bez kary za wcześniejszą spłatę po sprzedaży (oraz dostępność środków po odjęciu reszty wartości kredytów). Należy dokładnie przeanalizować umowy, dowiedzieć się, co zrobić z pozostałymi środkami, a następnie można wydać klarowną rekomendację. Jeśli z pieniędzy ze sprzedaży chcą sfinansować zakup nieruchomości - co muszę zakładać, ponieważ rodzice mają się tam wprowadzić - można zrobić to teraz i przenieść kredyt z nieruchomości na nowy obiekt w ramach zamiany zastawu. W sumie to bez znaczenia, korzysta się w ten sposób z dzisiejszego poziomu oprocentowania dla kwoty oraz mają pewność. W przypadku sprzedaży rodzicom dostępne będą tylko nadwyżki, a jeśli chcą je wykorzystać, a ich suma nie przekracza kwoty zamiany zastawu, to nie można się pomylić, przeznaczając część na natychmiastową restrukturyzację. Ponieważ w przypadku zamiany zastawu cały dochód ze sprzedaży będzie dostępny, a nadto różnicę można wykorzystać jako kapitał własny na nową nieruchomość. Opisanie tego na piśmie jest kłopotliwe, ale z opisu wynika jasno, jak to działa. Jednak należy najpierw ustalić, kiedy można przypisać BSV. Być może w umowach kredytu napisane jest... ustalona do momentu przypisania... wtedy można natychmiast zmienić dług!!! To także trzeba sprawdzić!

Napisany przez NaTwoim13
Posiadane są 2 umowy oszczędnościowo-kredytowe oraz konto przedfinansowania. Umowa nr 04 znajduje się już w fazie kredytu oszczędnościowego i może być spłacona w dowolnym momencie. Umowa nr 54 dotyczy konta przedfinansowania, na które płaci się tylko odsetki. Spłata odbywa się poprzez wpłacanie oszczędności na konto 05, które jest umową oszczędnościowo-kredytową. Umowa ta zostanie regularnie przyznana w trzecim kwartale 2019 roku. Poprzez jednorazową wpłatę można przyspieszyć przyznanie kredytu, co spowoduje spłatę konta przedfinansowania 54. W tym wyznaczonym terminie można zorganizować finansowanie nawiązujące do aktualnego poziomu oprocentowania.

Możliwe jednak, że w umowie kredytowej dla konta przedfinansowania 54 znajduje się klauzula...obowiązująca do przydzielenia..., w takim przypadku można natychmiast spłacić konto przedfinansowania pomniejszone o oszczędności w kwocie około 26 000 euro. Należy doliczyć 4 781 euro z umowy przyznanej w ramach umowy 04, aby uzyskać kwotę spłaty obecnie wynoszącą 71 700 euro, aby pożegnać się z BHW.

Chętnie możesz udostępnić umowę kredytową anonimowo lub przesłać ją drogą mailową.

Napisany przez Mathiasr1
Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Poproszę o znalezienie umowy i chętnie skorzystam z Państwa oferty, aby ją przejrzeć.

Napisany przez Spiagei
Cześć,
Buhmanie, brak wiązania oprocentowania do Zut. W informacji jasno jest napisane, kiedy to ZBE występuje.
Mathias: Jeśli zaakceptujesz tę ofertę, a następnie zdecydujesz się na zakup nowej nieruchomości, będziesz musiał przepisać pożyczkę. Kosztuje to co najmniej 700 € lub w przypadku odmowy, zazwyczaj trzeba zapłacić karę, która wynosi kilka tysięcy euro. W zamian masz zagwarantowane oprocentowanie
Bez dodatkowych informacji trudno powiedzieć, czy oferta BHW jest dobra. Niemniej jednak, BHW obecnie ogólnie nie jest atrakcyjny cenowo, więc myślę, że gdzie indziej możesz uzyskać niższe oprocentowanie.
Jeśli wyślesz mi swój numer BS przez PN, mogę to sobie przejrzeć.
Pozdrowienia, Stefan

Napisany przez NaTwoim13
Jajeczko, mądralo! Czy widziałeś już umowę? Na razie widziałem tylko wyciąg z konta!

Tematyka jest nieco bardziej skomplikowana, niż można sądzić na podstawie wyciągu z konta, czy na podstawie tej klauzuli możliwe jest wyjście.

Niestety, ponownie diskwalifikujesz się jako ekspert, który mógłby udzielić pomocy, a jeśli ja jako absolutny ekspert - głównie dzięki mojej sieci i faktem, że nie mam sklepu z fantami oraz chcę być ekspertem tylko w jednej dziedzinie - oferuję coś, zastanawiam się, dlaczego chcesz i musisz tworzyć alternatywę! TE jest przecież poinformowany i wiedział, co robić!

Napisany przez Spiagei
Przepraszam Buhmanie,

Właśnie wykluczyłeś siebie jako eksperta. Na wyciągu bankowym jednoznacznie pisze Zns do daty a nie Zns do Zut. To jest wyciąg z BHW. Codziennie drukuję te sprawy kilka razy i potrafię je czytać. Wygląda na to, że w przeciwieństwie do ciebie. Robię to w BHW od 17 lat. Nie potrzebuję do tego umowy kredytowej. Ale przecież jestem ekspertem po 23 latach doświadczenia w budownictwie.

Więc przestań z głupimi komentarzami.

Pozdrawiam, Spiagei

Napisany przez Daukind
Typowy kolejny noel. Absolutny ekspert. Tak super

Napisany przez NaTwoim13
Daukind, dziękuję za potwierdzenie, możecie oczekiwać tego samego ode mnie.
IG Widerruf potrzebuje oczywiście umowy kredytowej do oceny, a nie skromnego wyciągu bankowego. Z wyciągu tego nie można wyciągnąć wniosków dotyczących błędów. Klauzula...do alokacji...nie ma żadnego znaczenia, data, pouczenie o odstąpieniu od umowy kredytowej razem pozwalają na ocenę.
Zaproponowałem przekazanie mi tej umowy i bezpłatną weryfikację przez eksperta. Jeśli Spiegelei również oferuje to samo, niech to będzie jego decyzją, ale nie widzę wartości dodanej. Jeśli jednak powie, że z wyciągu bankowego wynika wszystko jasno, to powiem, że włosy na moim karku stają dęba. Jasne jest tylko dla Spiegelei, że z danymi dotyczącymi umowy kredytowej, które zażądał, nie osiągnie nic, ponieważ nie ma umowy kredytowej, która jest kluczowa do udzielenia właściwej pomocy.
Ponownie dziękuję Daukind, że potrafiłeś dobrze to ocenić i dobrze zrozumiałeś moje słowa i moją postawę.

Napisany przez Daukind
Noel, nosisz tu swoją niewiedzę dumnie w kilku wątkach, popełniasz najprostsze błędy początkującego i chełpisz się byciem ekspertem? Śmieszne.

Napisany przez NaTwoim13
Daukind??? Czy znowu popadasz w stare wzorce zachowań? Jeśli się mylę i znowu rzucasz kłamstwa, mające na celu zohydzanie mojej osoby? W tej dyskusji nie znajdziesz żadnego punktu, który potwierdzałby twoją opinię! Ani jednego. Jeśli tak jest, to proszę uzasadnij go! Bez umowy pożyczki tutaj nie ma mowy. Ani wyciąg z konta, ani numer pożyczki nie dostarczą wystarczającej wiedzy, aby pomóc TE, ok?!? Ponieważ wspominasz także inne dyskusje, proszę powiedz mi, gdzie moje wypowiedzi dają dowody na to, że nie jestem ekspertem, albo wskazują, gdzie nie korzystam z tego w mojej szerokiej sieci! Byłoby lepiej dla wszystkich tutaj, gdybyś powstrzymał się od komentarzy, które wydają się być skierowane tylko przeciwko mnie, albo byłyby one szczere, ponieważ, jeśli chcesz rzetelnie pomagać, to z moim stwierdzeniem, że potrzebna jest umowa pożyczki, ponownie miałeś rację. Oprócz tego występuje takie i takie, ale nie musimy tego robić, jeśli chcemy oferować jakość i prawdziwą pomoc.

Napisany przez Daukind
Tutaj się skompromitowałeś, a przecież nie znasz też wyroku BGH dotyczącego wymiany zabezpieczeń, więc po prostu dalej mów... kompromitacja przyjdzie sama.

Napisany przez NaTwoim13
Czy masz dowód? Tutaj?

Uzasadnij mi, gdzie dokładnie ośmieszyłem się tutaj, no dawaj, dostarcz mi jedno jedyne argument! Tylko jedno! Usprawiedliw swoje wybryki jakimś argumentem! Bez umowy pożyczki, co? Z wyciągiem z konta i/lub numerem pożyczki, co? Na pewno można potem przesłać umowę pożyczki wraz z numerem pożyczki, a jeszcze lepiej, można ją zobaczyć w systemie. Znakomicie, ale jeszcze lepiej, można całość uzasadnić klientowi na podstawie wyciągu z konta. Tak, aby skłonić bank do umożliwienia wcześniejszej spłaty bez opłat, natychmiastowego uwolnienia, ponieważ można krzyczeć do banku, że coś jest nie tak! Nie mogę się powstrzymać!

Co było z Bundesgerichtshofem? Wspomniałem o wyroku Bundesgerichtshofu, którego nie było, a następnie wspomniałem o licznych wyrokach sądów krajowych! Nic o zamianie zabezpieczeń! Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek zachowywał się kłótliwie lub apodyktycznie w kwestii zamiany zabezpieczeń i wyroku Bundesgerichtshofu, ani nie przypomnę sobie, żebym upierał się przy poprawności fałszywego założenia z mojej strony! Przedstaw coś!

I jeszcze jedno, wyroki Bundesgerichtshofu w ogóle nie gwarantują ci sukcesu przed pierwszą instancją!

Napisany przez Spiagei
Nie wiem, o co ci chodzi?
Jeśli mam numer pożyczki, faktycznie sprawdzam umowę pożyczki w wewnętrznym systemie BHW o nazwie Cockpit. Nie muszę niczego żądać.
Wystarcza mi zwykłe wyciągi z konta, które również potrafię odczytać.
I zrozum, że nie jesteś tutaj jedynym ekspertem, są tutaj także inni bogowie oprócz ciebie. ;-)
Więc czy możemy teraz wrócić do dyskusji na temat TN? Przecież właśnie po to tutaj jesteśmy

Napisany przez vision
Takie proste?
Wow, to nazywam ochrona danych w BHW.

Napisany przez NaTwoim13
Aha, porozmawiaj ze mną o tym we wtorek z Rajko Cobec, Trenerem Finansowym w Linii Obsługi Sprzedaży w Hameln. Do tej pory nie mieliśmy możliwości (przeglądania starych umów pożyczkowych) - nazywasz to za pomocą naszego wewnętrznego systemu Cockpit - dla nas, dużych pośredników. O ile mi wiadomo, nawet dla sprzedaży HGB 84 z BHW nie było takiej opcji.

Napisany przez NaTwoim13
@Vision
Oczywiście tak nie pójdzie.

Napisany przez Spiagei
Może to dlatego, że jestem w BHW, bohaterowie.
Trzymajcie się, 93
A jak inaczej miałbym dostać się do systemu......??? Najpierw pomyśl, potem napisz

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego więc reklamujesz się irytująco jako Wolny Pośrednik w Finansowaniu Budowy?

To teraz nieważne, byłem przez 12 lat kierownikiem sprzedaży w firmie Wüstenrot, nie miałem dostępu do umów pożyczkowych. Może w BHW jest inaczej, pan Cobec potwierdzi mi to we wtorek.

Posiadanie umowy to tylko pierwsza - ale decydująca - część pomocy, decydująco ważna następna jest ocena sytuacji i pomyślne wyjście z niej.

Zastanawiam się, jak zareaguje BHW, gdy pracownik - którego teraz udajesz, że jesteś - zajmie się istniejącymi umowami z dobrymi zyskami i ważnymi okresami obowiązywania umów w związku z odstąpieniem od umowy ze względu na błędną pouczającą klauzulę odstąpienia i jeśli pozwala na to i wspiera to, dlaczego BHW nie oferuje tego klientom automatycznie i nie zwraca uwagi klientom na wadliwość klauzuli.

Napisany przez Daukind

Przynieś to proszę!

Ale z przyjemnością.
viewtopic.php?p=147609
Twoja żałosna próba Oczywiście wiedziałem, źle zrozumiałem, nikt Ci nie wierzył już wtedy, ani teraz.
Wiemy przecież, że Twoja wiedza polega głównie na maksymalizacji Twojej prowizji. W tym jesteś naprawdę ekspertem. Być może absolutnym ekspertem?

Napisany przez NaTwoim13
Zajmij stanowisko jasne i szczere, że źle zrozumiałeś! Myślę, że tym wszystko zostało powiedziane!
Czy masz coś sensownego do dodania dla pytającego? Czy wreszcie masz jakieś rozwiązanie do zaproponowania?
W przeciwnym razie, mamy to już za sobą!

Napisany przez Spiagei
@ Buman: Jak już wspomniałem, jestem zgodny z HGB93, więc jeśli znasz się na prawie agentów handlowych, to wiesz, że mimo wszystko jestem niezależny jako pośrednik. Myślę, że z 400 bankami i 300 ubezpieczycielami, których mogę reprezentować, można tak powiedzieć.
Zresztą, nazywa się to dystrybucją poprzez BHW Repräsentanzvertrieb.
Zadowolony?

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, z pewnością otrzymasz pochwałę, jeśli w tej funkcji będziesz łamał dla nich ważne umowy!
Przecież napisałem, że chętnie pozwolę sobie nauczyć i dowiedzieć się czegoś nowego. Pan Cóbec to dla mnie wyjaśni. Nie jest mi znane udostępnianie pierwotnych umów kredytowych bezpośrednio maklerom. Myślę, że jest to nawet niemożliwe z punktu widzenia ochrony danych.
Ty i wszyscy inni pośrednicy mielibyście z pewnością ogromną ilość pracy związanej z krytycznie złymi i nieodpowiednimi umowami kredytowymi, które zawsze można by było odwołać!

Napisany przez Spiagei
Prawdopodobnie ja i wszyscy moi koledzy robimy coś zupełnie zabronionego. Może? A może masz większą wiedzę niż wszyscy prawnicy z BHW?? Typowy Noel.
Niestety nie działa to tak, jak opisałeś. Nadal potrzebuję numeru pożyczki, aby znaleźć klienta. I oczywiście klient musi zgodzić się na udostępnienie swoich danych. Wydawało mi się, że twoja wiedza na temat ochrony danych jest wystarczająca, aby tego tutaj dodatkowo nie wspominać.
Ale tak, mimo to mam sporo roboty. Jeśli chcesz zacząć u nas pracować, napisz prywatną wiadomość.
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez NaTwoim13
Ależ, chłopcze, dlaczego w pierwszych postach do mnie powiedziałeś, że to widać na wyciągu z konta??? Oczywiście potrzebny jest umowa pożyczki, ale ty piszesz, że spojrzysz tam i sprawdzisz!! Teraz nagle potrzebujesz przynajmniej oświadczenie o zgodzie! No i co z tego? Miałem umowę i bum, sprawa byłaby załatwiona, ale chcesz to zrobić po swojemu i komplikujesz bardziej, niż to komuś pomaga!
Niezależnie od tego, że zakładam, iż w systemie wcale nie widzisz umowy pożyczki, potrzebujesz jej, ale wyciąg z konta na to nie wystarczy! Ale masz mi to zarzucać! Moim celem było po prostu pomóc fachowo, więc potrzebuję umowy pożyczki, właśnie dlatego zaproponowałem TE, aby przesłał mi ją.
A teraz twój post, ty też coś oferujesz, wszystko takie proste, takie łatwe! Dlaczego nie wystarczy, że on mi przesłał umowę? Dlaczego potem próbujesz wcisnąć to samo, tylko jako coś łatwiejszego? To nie jest profesjonalne i prowadzi do niczego, absolutnie do niczego, poza tym, że np. Daukind zaczyna znowu skakać i denerwować nas wszystkich tutaj!
BHW słusznie cię zbeszta, jeśli nawet jedno kredyt dostaniesz!
Pracuję od 3 lat w obszarze odwołania z partnerami IG Widerruf/panem Klaus i kilkoma renomowanymi kancelariami prawnych (m.in. sebkoch tutaj z Forum Wątki podrzędne Odwołanie), jestem aktywny i odnoszę sukcesy, nie muszę nikomu już nic udowadniać, a tym bardziej nie muszę działać jako prawnik!! Mam przecież to znane wszędzie sieć kontaktów!
A potem to prowokacyjne i głupie!! Zaczynam u ciebie! Tak, ależ oczywiście! Słuchaj, patrz na to, co piszę i proponuję, gdy coś zaproponuję. Zauważ, ile konsumentów podąża za swoimi planami dzięki mnie oraz dzięki temu, że zostali już prowadzeni. Wyrzuć ten gówniany plan BHW z twoich koncepcji i wdroż f60, wtedy powoli będziesz na właściwej drodze.

Napisany przez Daukind

W przypadku umów kredytowych może nawet być ustalone.... do czasu przyznania....wtedy można by od razu refinansować!!! To również wymagałoby sprawdzenia!

Cytat noelmaxim
Ten zapis... ustalone do czasu przyznania sam w sobie....nie powoduje nic,

noel po prostu jest tak świetny. Nie potrzebujesz już kina. Podaj mi swój numer konta, a prześlę Ci dziesięć złotych za świetną rozrywkę, na pewno tego potrzebujesz...

Napisany przez NaTwoim13
Tak dokładnie jest, mam pełne prawo odniesienia się do umowy kredytowej!!!!! Sam zapis nie powoduje niczego na wyciągach z konta! Nic w ogóle!
Nie wiem, czego szukasz, szczerze mówiąc!
Mogę ci to z chęcią dać, ale proszę, zrób to konkretnie i nie narzekaj tylko! Do twojego przelewu dorzucę moje udziały charytatywne. Być może wspólnie wybierzemy instytucję.
PW została wysłana.

Napisany przez Mathiasr1
Cześć,
Nie chciałem rozpoczynać dyskusji o jakichkolwiek kompetencjach, ale uważam, że profesjonalne jest, gdy ktoś udziela mi obowiązującej informacji
po tym, jak zobaczy umowę.
Teczka z umowami BHW stała w szafie przez około 20 lat i nie została już dotknięta.
Zrobiłem kilka zdjęć, mam nadzieję, że się przydadzą.
Mathias

Napisany przez Mathiasr1
Nie mogę dodać załączników do postu.

Napisany przez NaTwoim13
Po prostu wyślij je do mnie mailem i dobrze.
W zasadzie umowy i wyciągi bankowe nie powinny być publikowane tutaj.
Wystarczy, jeśli na to spojrzy ekspert! Powiem ci, co należy zrobić.

Napisany przez Mathiasr1
Wysłałem je do Ciebie e-mailem.

Napisany przez NaTwoim13
Jest już w drodze do ekspertów.

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję, wiadomość została już przesłana do ekspertów.

Napisany przez NaTwoim13

noel jest po prostu niesamowity. Nie trzeba już chodzić do kina. Podaj mi numer konta bankowego, przeleję Ci dziesięć złotych za wspaniałą rozrywkę, na pewno ci się przyda...

Przypomnienie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata