- wt maja 30, 2017 10:32 am
Cześć wszystkim, chciałbym wykorzystać część mojego czasu wolnego, aby zgłębić świat rynków finansowych, a zwłaszcza tematykę giełdową. Nie dlatego, że spodziewam się w przyszłości dorobić się fortuny poprzez handel akcjami, ale dlatego że interesuje mnie temat rynków finansowych i giełdy, oraz że niestety zaniedbałem uczęszczanie na wykłady z tego obszaru podczas studiów z zakresu zarządzania. Teraz chcę zgłębić ten temat samodzielnie. Szukam początkowo książki, która da mi ogólne pojęcie jako początkującemu. Później mogę zdobyć bardziej szczegółową wiedzę na poszczególne obszary poprzez dodatkową literaturę. Moim celem jest zrozumienie różnych pojęć, struktury i powiązań na rynkach finansowych. Oprócz dostępnych online źródeł, chciałbym mieć również książkę, która pomoże mi lepiej zrozumieć całość. Czy możecie mi polecić odpowiednią literaturę? Co sądzicie na przykład o tej książce: https://www.amazon.de/Finanzm%C3%A4r...56/ref=sr_1_1? s=books&ie=UTF8&qid=1496135182&sr=1-1&keywords=Finanzmarkt Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam Freddy