- ndz lut 25, 2018 10:22 pm
Cześć wszystkim,
wiem, że jestem trochę późno, ale może ta informacja będzie przydatna dla jednych i drugich.
Stawiam się od razu:
Jestem pośrednikiem inwestycji kapitałowych zgodnie z §34f, więc zarabiam na tym.
Proszę, więc nie wierzyć we wszystko, ale z przyjemnością samemu myśleć i sprawdzać oświadczenia.
Oprócz tego jestem również członkiem zarządu fundacji i mam odpowiedzialność za to, aby majątek
został zachowany, ale także generował sensowne dochody.
Na początek chciałbym rozwiać stare mity:
Wysoki zysk = Wysokie ryzyko?
1. Nie zawsze.
2. W tej formie wręcz bzdura, ponieważ zapomina się o trzecim elemencie: Dostępności.
Ogólnie można powiedzieć:
Spośród 3 kryteriów: Bezpieczeństwo, Wysoki zysk i Dostępność produkt inwestycyjny zwykle spełnia maksymalnie 2 jednocześnie.
Wszystko inne byłoby nazywane uniwersalnym rozwiązaniem.
KRÓTKIE PODSUMOWANIE:
Wysoki zysk jest osiągalny nawet przy wystarczającym bezpieczeństwie, jeśli (przez jakiś czas, zazwyczaj kilka lat) rezygnujemy z
dostępności. A dla osób z minimalnym majątkiem jest to zazwyczaj łatwe do zrealizowania,
przynajmniej dla części majątku. Oto 2 artykuły na ten temat:
1) https://www.faz.net/aktuell/finanzen/...-13045528.html
2) https://hqtrust.de/wp-content/uploads...-Brief-HQT.pdf
Dla tych, którzy od razu nie będą protestować, chcę przedstawić konkretny,
błyszczący pozytywny przykład:
*** UWAGA: REKLAMA ***
Prezentacja online TSO-DNL
Czwartek, 8 marca 2018, godz. 18:00,
Rejestracja pod adresem:
https://www.anmelden.org/tso-dnl-active-property2
UWAGA:
Inwestycje przedsiębiorcze zawsze wiążą się z ryzykiem aż do całkowitej utraty.
Chętnie potwierdzę na życzenie:
Wszystkie dotychczasowe inwestycje TSO-DNL w Niemczech wypłaciły od emisji zyski w wysokości 8% rocznie z generowanych dochodów (najmy i dzierżawa) - również w latach kryzysowych 2008-2011. Dotychczasowe wyniki ogólne z sprzedaży nieruchomości i 8% wypłat z zysków dla inwestorów wynosiły od 11% do 50% rocznie. Firma TSO z powodzeniem prowadzi działalność deweloperską od ponad 25 lat. W tym czasie żaden inwestor nie stracił pieniędzy.
UWAGA:
Wyniki z przeszłości nie stanowią gwarancji uzyskania takich samych lub lepszych wyników w przyszłości.
ZASADNICZA SPRZECZKA:
Zawsze sami oceniajcie, czy warunki w przyszłości pozwolą osiągnąć wyniki podobne do
osiągniętych w przeszłości. Samodzielne myślenie pomaga w ocenie obietnic rentowności,
ale także w ocenie prawdopodobieństwa wystąpienia ryzyka. Według ustawodawcy i organizacji konsumenckich
wszystkie inwestycje wydają się być tak samo ryzykowne, ponieważ nigdy nie są one różnicowane ani według klasy aktywów, ani produktu. Ważne jest przestrzeganie ostrzeżeń - jeśli ludzie z obawy nie podejmują działań, przynajmniej nie popełniają błędów. W ten sposób jednak nie buduje się majątku.
W przypadku TSO-DNL nie ma przeszkód, aby wyniki nie były tak samo dobre, jak dotychczas. Dodatkowo reforma podatkowa Trumpa teraz jeszcze bardziej korzysta z inwestycji w nieruchomości.
Osoby zainteresowane lub mające pytania mogą się ze mną skontaktować pod adresem geld@findefix.de.