Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Realistyczna alternatywa dla banku Sigma - niemiecki kredyt bez sprawdzania w bazie SCHUFA.

Napisany przez Amigoz
Cześć,
mam pytanie, czy istnieją rzeczywiste alternatywy dla banku kredytowego Sigma.
Sam bank Sigma moim zdaniem nie jest zły. Jest tam naprawdę możliwość uzyskania pieniędzy bez zbędnych formalności. Trochę droższe warunki trzeba sobie jednak uświadomić.
Ponieważ mam już pewne sprawy załatwione w tym banku, ale szukam czegoś podobnego - chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje coś takiego jeszcze raz.
Szczególnie BEZ opłat wstępnych.
Dzięki

Re: Realistyczna alternatywa dla banku Sigma - niemiecki kredyt bez sprawdzania w bazie SCHUFA.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sigma Bank to bank, która oczywiście nie pobiera żadnych opłat z góry. Znalezienie innego równie dobrego partnera bankowego będzie trudne. Inny partner bankowy, który nie bierze pod uwagę Schufy, tak jak Sigmabank, nie jest mi znany. Jeśli masz negatywną historię w Schufie, możesz śmiało się do mnie zgłosić.

Napisany przez Dee
Pan Bankierze,
czy pomagasz w prywatnych pośrednictwach kredytowych?
Pozdrawiam
Dennis

Napisany przez Amigoz
Pan bankowiec, po pierwsze dziękuję za odpowiedź.
Jednakże powinniście zawsze fair-play dopisać, że specjalizujecie się w branży nieruchomości.
Pozdrawiam

Tak, Amigoz, moim głównym celem w codziennej pracy jest pomaganie klientom mającym problemy z nieruchomościami i płatnościami.

Napisać, że nie znam innego partnera bankowego niż Sigmabank, może być ważne dla niektórych osób. Obecnie bardzo często otrzymuję informacje od ludzi, że są oszukiwani przez osoby z zagranicy i tracą pieniądze. Po prostu nie ma prywatnych inwestorów, którzy pożyczają pieniądze bez zabezpieczeń.

Napisany przez Ramy
Kto składa wniosek o kredyt, nie może obejść zewnętrznej oceny kredytowej – a jeśli tak, to tylko dlatego, że inny biuro informacji podejmuje się tej oceny. W Niemczech banki mają obowiązek sprawdzenia zdolności kredytowej. Ta ocena jest konieczna, ponieważ banki ponoszą straty finansowe, gdy kredytobiorca nie reguluje miesięcznych rat lub innych zobowiązań finansowych. Może to stać się problemem o dalekosiężnych skutkach, zarówno dla banku, jak i dla całego systemu finansowego, jeśli wielu klientów banku zaniedbuje lub zaprzestaje płacić. Dlatego same banki nie oferują kredytów bez sprawdzania w bazie Schufa. Ogólnie rzecz biorąc, w smava możliwy jest kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa. Oznacza to, że możesz złożyć tutaj wniosek, a szanse na pomyślne uzyskanie pożyczki są bardzo duże. Mój szwagier również to zrobił i bez problemu zdobył pieniądze!

Klienci, którzy poszukują kredytu bez sprawdzania w bazie Schufa, często obawiają się, że Schufa (największa i najbardziej znana niemiecka agencja informacji kredytowej – nazwana od poprzedniej nazwy Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung) gromadzi informacje bez uzasadnienia, skupiając się wyłącznie na negatywnych informacjach o danej osobie. Jednakże nie jest to prawdą.

Napisany przez Amigoz
Cześć Ramy, ale zdajesz sobie sprawę, że SMAVA przechodzi przez Sigmę, prawda ?!?

Napisany przez Ramy
Cześć Amigoz, w pierwszej kolejności skupiłem się na nagłówku i chciałem tylko udzielić poważnej i informacyjnej pomocy. Chodziło mi dokładnie o to, aby zapobiec temu, co wspomniał Bankkaufmann, dotyczące oszustw i fałszywych obietnic. Miałem również za sobą finansową dziurę i doskonale znam problematyczne kwestie dotyczące Schufy oraz jej zasięg.

Napisany przez Amigoz
Rzeczywiście, nie do końca rozumiem, o co chodzi. Zapytano o alternatywę dla firmy Sigma. Nic więcej i nic mniej. Nie o kredyt hipoteczny ani wyjaśnienie dotyczące Schufa.
Wskazałeś na SMAVA, która również pobiera swoje kredyty bez sprawdzania w Schufa od firmy Sigma.
Tak więc to trochę niezbyt zrozumiałe ;-)

Cześć Amigoz, zatem chętnie jeszcze raz podsumujemy.
Smava pozyskuje kredyt bez sprawdzania w BIK od Sigma.
Możesz również bezpośrednio sprawdzić kredyt bez BIK w Sigma Bank.
Alternatywa na dzień dzisiejszy jest mi i prawdopodobnie również Ramy - patrz powyższy post - nieznana.
Jeśli szukasz w internecie, proszę nigdy nie płacisz z góry!

Napisany przez MacMoney
Cześć,
Chciałbym zwrócić uwagę na usługodawcę finansowego, u którego również można otrzymać kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa, pomimo negatywnej historii kredytowej. Mój znajomy skorzystał z tego kredytu, niestety nie mogłem mu pomóc i ostatecznie, pomimo mojej odmowy, zdecydował się na skorzystanie z tej oferty. Nie miał innego wyjścia, w przeciwnym razie musiałby zamknąć swoją firmę. W każdym razie nie musiał płacić żadnych opłat wstępnych ani innych, nie było też żadnych niemiłych niespodzianek, ogólnie rzecz biorąc, wszystko dobrze się ułożyło. Nie wiem, w jakim stopniu ta firma ma związek ze SMAVA albo SigMą, ale mogę tylko pozytywnie wypowiedzieć się na temat: https://www.henke-rose.de/.
Pozdrawiam

kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa jest moim zdaniem możliwy tylko w Sigma Bank.
kredyt z negatywną historią kredytową to już coś innego. Tutaj oczywiście możliwe są kwoty znacznie wyższe niż w Sigma Bank.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata