Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak najlepiej refinansować długi.

Napisany przez tux2192
Cześć,
obecnie mam następujące kredyty:
2000€ a 200€/miesiąc jeszcze 13 miesięcy 2% oprocentowania -> Zrównoważenie debetu
7500 a 225€/miesiąc jeszcze 40 miesięcy 11% oprocentowania -> Przeprowadzka
14000 a 270€/miesiąc jeszcze 50 miesięcy 2% oprocentowania -> Samochód
Mój wynik w Schufa wynosi niestety tylko 94,70%, ponieważ kilka miesięcy temu wpisano zaległe 340€, które zostały uregulowane dopiero 2 miesiące później.
W moim przypadku dochód netto wynosi 2400€ miesięcznie, mam umowę na czas nieokreślony, mam 25 lat.
Obciążenie miesięczne zaczyna być dla mnie zbyt wysokie...
Jak radzilibyście mi zorganizować swoje kredyty, aby je połączyć, obniżyć miesięczne obciążenie i być może uzyskać lepsze oprocentowanie?
Pozdrawiam
tux

Napisany przez hanes
Wycofałbym kredyt samochodowy.

Napisany przez Daukind

Jak byście mi doradzili postępować,

Wreszcie przestań żyć ponad swoje możliwości

Napisany przez xlarge
Możesz robić nadgodziny i spłacać kredyty z dodatkowych dochodów?
Albo dodać pracę za 450 €?
Obniż wydatki, przeprowadź się do mniejszego/taniej wynajmowanego mieszkania? Rower zamiast samochodu?
Dwa kredyty o oprocentowaniu 2% są bardzo tanie - najlepiej spłacić kredyt o oprocentowaniu 11% (specjalnym) - jeśli to możliwe.
(225x40 miesięcy -> 9000 €!!)
Saldo debetowe nie może mieć oprocentowania 2% (raczej 27% !!!), bo 13x200 € -> 2600 € ???
Saldo wyniesie po spłacie rat 13500+9000+2600= 25100 €?
Po odjęciu 695 € rat, pozostanie 1705 € miesięcznie - nie jest źle, prawda?
Gdzie podziały się pieniądze co miesiąc?

Napisany przez Tikonteroga

Cześć,
Obecnie mam następujące kredyty:
2000€ po 200€ / miesiąc jeszcze 13 miesięcy 2% oprocentowanie -> Saldo debetowe
7500 a 225€ / miesiąc jeszcze 40 miesięcy 11% oprocentowanie -> Przeprowadzka
14000 a 270€ / miesiąc jeszcze 50 miesięcy 2% oprocentowanie -> Samochód
Mój wynik w Schufa wynosi niestety tylko 94,70%, ponieważ kilka miesięcy temu został zapisany zaległy 340€, który został uregulowany dopiero po 2 miesiącach.
Przeciwko temu mam miesięczny dochód netto w wysokości 2400€, umowę na czas nieokreślony, mam 25 lat.
Obciążenia miesięczne są teraz trochę za wysokie...
Jak radzilibyście mi postępować, aby skonsolidować kredyty i zmniejszyć miesięczne obciążenie oraz ewentualnie uzyskać lepszą stopę procentową?

Pozdrowienia
tux

Cześć,
Możesz na przykład odwiedzić stronę Check24.de. Tam można porównać kredyty specjalnie w celu refinansowania.
W przypadku kredytu w wysokości 10 000 EUR z ratą w wysokości 286,3 EUR przez 36 miesięcy oferowana jest stopa 1,99%.
Dzięki temu kredytowi w wysokości 10 000 EUR możesz całkowicie spłacić kredyty, o których wspomniałeś, przeznaczone na spłatę salda debetowego i przeprowadzkę, obniżając zarówno swój oprocentowanie, jak i miesięczne obciążenie.
Jednak zanim zdecydujesz się na nowy kredyt, sprawdź, czy możesz spłacić oba istniejące kredyty jednorazową wpłatą, i zwróć uwagę na nową umowę kredytową, aby podczas składania wniosku nie zaznaczyć żadnych pól, na przykład dotyczących ubezpieczenia od niewypłacalności kredytobiorcy lub rocznego wyciągu z konta, ponieważ wiąże się to z dość wysokimi kosztami.
Możesz także poczekać i zobaczyć, co inni piszą na temat mojej propozycji... Może istnieją lepsze rozwiązania...

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Zepnij pośladki i zacznij spłacać długi. Skoro masz już dość dużą zadłużenie w wysokości 24 000 EUR (i nie sfinansowałeś nic wartościowego...) w wieku 25 lat. Jeśli bank usłyszy o refinansowaniu, a dodatkowo masz też negatywny wpis, to pewnie możesz sobie to darować.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Herrmueller, ale nigdzie nie stoi, że autor wątku ma negatywną ocenę.

Przy 94% nie ma negatywnej informacji w bazie Schufa.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Moje wyniki w Schufa niestety wynoszą tylko 94,70%, ponieważ kilka miesięcy temu wpisano mi zaległość w wysokości 340€, która została uregulowana dopiero po 2 miesiącach.

Ale masz rację, w takim wypadku wynik byłby fatalny..... W związku z tym TE powinien to dokładniej wyjaśnić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata