Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: przesunięcie długu

Napisany przez Mandy73
Cześć kochani,
mam pytanie. Chcę kupić samochód i mam jeszcze kredyt do spłacenia. Problem polega na tym, że nie chcę przekroczyć określonej kwoty miesięcznej raty, a moje bank powiedział, że nie jest to możliwe, bo wtedy koszty będą wyższe.
Teraz pomyślałem, że jeśli znajdę kogoś, kto pożyczy mi kwotę potrzebną do spłacenia obecnego kredytu, a ja go spłacę, a następnie wezmę nowy kredyt łącznie z kwotą, którą musiałbym oddać tej osobie, to czy to nie zadziała? W ten sposób miałbym niższe oprocentowanie, a może udałoby mi się zachować tę samą ratę. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi.

Napisany przez Daukind
Dlaczego ktokolwiek poza twoją rodziną i przyjaciółmi miałby to zrobić?

Napisany przez Spiagei
Cześć Mandy,
szczerze mówiąc, nie do końca to zrozumiałem.
Więc masz np. jeszcze 5000€ długu i potrzebujesz kolejne 6000€ na samochód. Ale rata za 11000 jest dla Ciebie za wysoka.
Teraz chcesz spłacić 5000 poprzez prywatną pożyczkę i znowu ubiegać się o 6000 nowego kredytu.
Ale czy nie będziesz musiała spłacać obu kredytów znowu?????
Może podasz kilka liczb. Na przykład kwotę, ratę, oprocentowanie i ile kosztuje samochód.
Pozdrowienia, Stefan

Napisany przez Mandy73
Więc dam przykład...
Pozostało 5000....jeśli spłacę to będzie mniej, powiedzmy 4500€ i chcę teraz kupić samochód za 10000€. Chcę jednak rata nie wyższa niż 200€... jeśli zwiększę stary, powiedział bankowiec rata wzrośnie. Myślałem o zaciągnięciu nowego kredytu na 14500€ i niższe odsetki. Mogę zwrócić tej osobie 4500€ i wziąć 10000€ na samochód... Tak jest lepiej?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Mandy, tak, to jest zrozumiałe.
W takim razie niech to zostanie sprawdzone na dużych portalach kredytowych, jaki jest dla Ciebie najkorzystniejszy oprocentowanie.
Pomysł jest dobry i wykonalny, jeśli dochód i historia kredytowa są odpowiednie.

Napisany przez Spiagei
Również 14500€ możesz otrzymać za miesięczną ratę około 200€
Tutaj na moim kalkulatorze kredytowym możesz to samodzielnie sprawdzić.
https://www.baufi-chiemgau.de/kredit/
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez Spiagei
16000 za około 200€ także powinno być możliwe. Kliknij powyżej na mój link.
I zabierz to ze sobą do swojego banku, jeśli oni nie będą w stanie, to śmiało napisz prywatną wiadomość.
Pozdrawiam Stefan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata