Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt zabezpieczony najlepsze warunki odsetkowe

Napisany przez abcd123
Cześć,
czy istnieje lista obecnie najlepszych ofert kredytowych zabezpieczonych GS Rang 1

Brak dalszych zabezpieczeń w dziale 3.

Kod pocztowy 41xxx;

Wysokość kredytu: 100 000

Wartość nieruchomości: 250 000 - Istnieje ekspertyza z kwietnia 2017 roku

350 m kwadratowych

760 m sześciennych

150 m kwadratowych powierzchni mieszkalnej

Rok budowy 1990

Okres kredytowania: 10 lat

Rata : 367,50 € miesięcznie lub

Spłata: 4 %

Obiekt: własne zamieszkanie

Pozyskanie kapitału

Emeryt 76 lat

Miesięczne dochody 3 000 z renty ustawowej

Majątek 60 tys., który nie powinien być dotknięty

Może mi Pan zaoferować kilka propozycji, jeśli np. stawki procentowe byłyby różne dla kwoty kredytu 50 000 € lub nawet do 150 000 €.

Podstawowym założeniem jest obecnie 100 000 € na 10 lat przy miesięcznym obciążeniu w wysokości 367,50 €, co oznacza 3% spłaty / mniejszą kwotę miesięczną oczywiście.

Czy istnieje możliwość jednorazowego zwiększenia procentu spłaty lub / i umówienia dodatkowych spłat bez dodatkowej opłaty odsetkowej?

THX

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj brakuje dalszych danych, które są niezbędne do wyliczenia oprocentowania:
Okres trwania stałego oprocentowania
pożyczka z pełną spłatą kapitału czy normalna spłata
Cel pożyczki? Dowolny cel czy określony cel działalności
Nieruchomość użytkowana przez właściciela czy wynajęta?
Klient zatrudniony na etacie czy prowadzący własną działalność?
W ten sposób mniej więcej

Napisany przez abcd123
poprawiony

Napisany przez NaTwoim13
@abcd123
Gdzie dokładnie tkwi problem?
Ile masz lat?

Napisany przez abcd123
Nie mam problemu, chcę jedynie listę obecnie najlepszych ofert kredytowych z zabezpieczeniem GS Sicherung 1 Rang - patrz wyżej. Jeśli ktoś uważa, że może mi bezpośrednio zaoferować ofertę, to śmiało może to zrobić.

Napisany przez Spiagei
Cześć, wiek byłby jeszcze ważny.

W przybliżeniu, od 1,24% przez 10 lat. Jednak przy 4% spłaty to wynosi 437€ miesięcznie.

Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez abcd123
Dzięki za przesłanie,
raz jeszcze poprawione; teraz mogę chociaż w jakimś stopniu zrozumieć to, co chcesz przekazać.

Napisany przez Spiagei
Oczywiście, jednakże czy to ofer jest nadal dostępne dla osoby w wieku 76 lat, wymaga dokładniejszej weryfikacji.

Napisany przez abcd123
1,24 nominal czy efektywnie?

i zaktualizowane ponownie.

Napisany przez NaTwoim13
Byłoby miło, gdybyśmy podawali tutaj trwałe warunki. Zrównoważone warunki mogą zaistnieć tylko wtedy, gdy istotne informacje nie są nieznane, a wiek naprawdę ma znaczenie.

Nie pomaga nikomu majstrowanie przy warunkach, które - hop siup - okazują się niemożliwe.

Mam dosyć tego, że często podaje się warunki Ing.DiBa, nie wyjaśniając, jak niewygodne dla sprzedaży podejście do obsługi mają w Ing.DiBa! Kiedy wszystko działa, jest dobrze, kiedy nie działa, to brak jakiejkolwiek wyjaśnienia. Odmowa wprost z nieba! Nie musi tak być, serio!

Napisany przez abcd123
@noelmaxim
1. informacje są na górze - czytanie pomaga.
2. Można bardzo dobrze podać zakres przy tych podanych danych.
3. Proszę nie zasmiecaj mojego postu i nie kopiuj tego z takimi bajerami - naprawdę nie potrzebuję tego; albo podaj liczby/dostawców, albo odpieprz się, jeśli nie potrafisz podać zakresu na podstawie podanych informacji.
DZIĘKUJĘ

Napisany przez 6Bankkaufmann
@abcd123
Z dostępnymi teraz danymi można zrobić więcej.
Jednakże uważam, że bank finansujący na pewno chciałby dokładnie wiedzieć, na co chce Pan wykorzystać pożyczkę, mając takie dane.
Jest Pan bez długów, posiada 60 000 EUR majątku i nieruchomość bez obciążeń.
Przy dochodzie emerytalnym w wysokości 3 000 EUR należy się zastanowić, dlaczego chce Pan dodatkowo pożyczyć 100 000 EUR?
W tej sytuacji jako osoba decydująca o przyznaniu kredytu nie wypłaciłbym go tak po prostu.
Jesteś w zbyt dobrej sytuacji.
Jeśli prawdą jest, że ma Pan 76 lat, musiałby Pan wziąć pod uwagę, że uzyska jedynie kredyt z pełnym spłaceniem w okresie jego obowiązywania.
Czyli kredyt na 10 lat równy spłacie w ciągu 10 lat, co przekłada się na wysoką ratę.

Napisany przez Banker

@ noelmaxim
1. informacje znajdują się powyżej - czytanie pomaga.
2. zakres wskazanych danych można bardzo dobrze określić
3. proszę nie zaśmiecać mojego postu i nie przepisywać go z takim blablą - naprawdę nie potrzebuję; podaj albo liczby/dostawców, albo po prostu odejdź, jeśli nie potrafisz podać zakresu na podstawie danych.
DZIĘKUJĘ

Myślę, że ze względu na bardzo lekceważący ton, niekoniecznie ktoś tutaj ma jeszcze ochotę pomóc.
Ale ponieważ sprawia to tyle radości:
Zakres: 10 lat na stałe 1,1% - 1,5%

Napisany przez NaTwoim13
@abcd123
Rumtrolowanie? Kim lub czym właściwie jesteś? Nie czytam???? 6 razy dostarczasz informacje!! Czy szukasz trwałej pomocy czy porad życiowych!
Odwiedź stronę Interhyp, tam zobaczysz od do oprocentowanie, nie podając m.in. swojego wieku ani celu, na jaki potrzebujesz pieniędzy! Czy szukasz trwałości czy bla bla bla!
Nie odniosłem się do Twojego życzenia, tylko skrytykowałem tych (tzw. ekspertów), którzy podają stopy procentowe na podstawie niejasnej sytuacji wyjściowej.

Napisany przez abcd123
@noelmaxim
1. Twoje zaczepki możesz sobie darować.
2. Orientuję się, jakie prowizje otrzymasz, jeśli dokonasz transakcji powyżej 100 000 €.
3. Załóż, że znam Interhyp.
Poza tym, ogólnie pytałem o strony internetowe lub rankingi najlepszych ofert kredytowych w kodzie pocztowym 41xxx.
@Banker
Denerwuje mnie ten Noelmaxim, bo zawsze tylko papla, ale nigdy niczego nie kuma; Zero informacji odnośnie mojego początkowego pytania.
Poza tym dane podane na początku posta zostały zaktualizowane, ale pytanie początkowe - patrz wyżej.
Kto ma najlepsze warunki, ma najlepsze warunki, niezależnie od ogólnych danych.
I uważam, że podanie przedziału 35% lub 40 punktów procentowych jako jedyny możliwy, przy dostępnych danych, jest bardzo mało konkretne.
Tutaj nie jestem żebrakiem dla profesjonalistów, można zarobić na mnie 400-1200 € w zależności od ich umów prowizyjnych, za niewielki wysiłek - tak na marginesie.

Napisany przez spassinnebacken
Wszelkie zarzuty, jakie można postawić użytkownikowi noelmaxim, dotyczą jego wypowiedzi na temat IngDiba, która faktycznie była niezwiązana z tematem.
Poza tym stara się on pokazać w oparciu o początkowo dość podstawowe dane, że potrzebne są dodatkowe informacje.
To również zauważyliście Państwo sami, bo w przeciwnym razie nie dostarczylibyście ich później.
Zarzut dotyczący prowizji czy czegoś podobnego jest zupełnie bezzasadny. Chcecie Państwo oferty i otrzymacie je, jeśli dostarczycie wymagane informacje.
Jeśli złożycie zapytanie, które nie jest dostatecznie konkretne, musicie liczyć się z pytaniami uzupełniającymi.
Jeśli nie chcecie ich od określonych użytkowników, możecie ich zablokować i po problemie.
Ton, jaki teraz zaczyna dominować, nie jest naprawdę pomocny dla forum i podstawowego celu tutaj, czyli prośby o pomoc i oceny.
I nie jest to wina noelmaxim.

Napisany przez abcd123
Czy to co właśnie powiedzieliście ma cokolwiek wspólnego z moim zapytaniem? Czy chcecie teraz tylko narobić zamieszania?

Napisany przez spassinnebacken
Ach nie, chciałem życzyć Państwu i Państwu uroczemu sposobowi, w jaki z pewnością będziesz nadal zdobywał wielu przyjaciół i pomocników poprzez moją wiadomość, wszystkiego najlepszego w dalszych poszukiwaniach i doradztwie. Jestem pewien, że większość dostawców tutaj będzie chciała Cię mieć. Serdeczne pozdrowienia i wszystkiego najlepszego!

Napisany przez BenniG
Na pewno istnieją strony, gdzie można zamieścić swoje życzenia dotyczące usług rzemieślniczych. Następnie różni rzemieślnicy mogą zaoferować swoje usługi.

Ale nawet nie wiedziałem, że zmieniliśmy naszą nazwę na Kreditvermittlungsanstalt.de. To jest naprawdę żałosne, jak ludzie, którzy udzielają wielu pomocnych odpowiedzi, może się to komuś nie podobać i prowadzić do nieprzyjemnych wpadek. To raczej tworzenie tego wątku jest głupie, niż odpowiedź od Noela, od Späßle lub ode mnie.

O, świetnie, chcesz komuś przekazać prowizję. *cieszy*

Napisany przez NaTwoim13
@abcd123
Przynosisz tutaj nową jakość, już zaczynają się martwić poszukiwacze kredytów.
Gdybym chciał zarabiać prowizje z tobą, wysłałbym ci wiadomość prywatną albo zadał konkretne pytanie. Twój finansowy interes mnie nie obchodzi, nie mam czasu i ochoty na pomoc.
Jest tu wystarczająco innych ekspertów
A jeśli potrzebujesz wsparcia w działalności gospodarczej, zachowaj się odpowiednio i zapytaj w ten sposób! Jesteśmy także gotowi pomóc w tej kwestii, bo zachowanie takie nie przystoi 76-latkowi, a jeśli tak właśnie postępuje, to również nie dostanie już kredytu.

Napisany przez Freeliner
@abcd123
Chciałbym też wrzucić swoje śmieci na twoje śmieci :-)
Myślę, że pośrednicy chętnie rezygnują z możliwej prowizji.
Tak wysoka nie może być, aby chcieć zadawać sobie taki klient!!!
Czy to wciąż nazywa się prowizją, czy raczej odszkodowaniem za cierpienie?!

Napisany przez abcd123
głupi gaduła i troll; czy naprawdę każdy głupiec musi teraz wyjść spod swojego kamienia?
alternatywne fakty czy?

Napisany przez Freeliner
Ty naprawdę o to błagasz:-)
Ale chciałbym podziękować ci, wreszcie znowu wątek do uśmiechu:-)

Napisany przez hanes
@abcd123,
czy zapomniałeś dziś rano wziąć swoje tabletki?

Napisany przez BenniG

@abcd123,
czy zapomniałeś dzisiaj rano wziąć tabletek?

Jak dochodzisz do wniosku, że jest chory i potrzebuje tabletek?
Tylko dlatego, że ktoś jest stary i skończony, nie oznacza, że jest chory.
No dobrze, niektórzy zapominają nawet o swojej dawce weekendowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata