Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Rynek nieruchomości w Lipsku - was sądzicie?

Napisany przez Fifranz
Cześć wszystkim,
Czy ktoś się zna na rynku nieruchomości w Lipsku? Jakie są wasze prognozy? Jak to będzie się rozwijać?
W porównaniu z resztą Niemiec, to naprawdę interesujący teren pod względem sytuacji na rynku nieruchomości. Dużo niewykorzystanych powierzchni, wiele starych budynków mieszkalnych, wielu z nich niezmodernizowanych...jest tam naprawdę wiele potencjału, a miasto nadal się rozwija.
Dlatego co sądzicie o obecnej i przyszłej sytuacji w Lipsku?

Napisany przez ProfFF
Cześć,
mam okazję zawodowo odwiedzać Lipsk i wydaje mi się, że ma tam miejsce stromy i pozytywny trend. Miasto kwitnie, rośnie, coraz więcej budynków i mieszkań jest odnawianych, nawet całe dzielnice są ożywiane.
Dobrym przykładem tego jest ulica Eisenbahnstraße, która jeszcze kilka lat temu była bardzo negatywnie postrzegana, a obecnie przyciąga coraz więcej młodych rodzin i studentów. Dzielnica zmienia się, a ceny szybko rosną.
Przeczytałem na tym blogu, że ceny nieruchomości w Lipsku rosną o 0,6% rocznie: https://www.hausverwalterscout.de/Ma...30-stabil-1230 . To już jest bardzo pozytywny trend, jeśli w innych częściach wschodnich Niemiec obserwuje się spadek cen.
Jeśli planujesz inwestować w nieruchomości w Lipsku, powinieneś to zrobić, są one pewną inwestycją!

Napisany przez Mounten1986
Leipzig jest absolutnym miastem na fali rozwoju. Byliśmy tam już kilka razy. Ogólnie obszar metropolitalny wydaje się tam dobrze rozwijać, obok wielu znanych firm w okolicy, takich jak BMW, Porsche, DHL, powstaje także duży obszar jezior. Poleciłbym skupić się nie tylko na samym Lipsku, ale także na Halle. Jest w pobliżu i ma dość dobrą uczelnię (tak jak Lipsk). Uczelnie zawsze zapewniają idealnych najemców dla mieszkań w różnych rozmiarach i różnych cenach.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Moją żoną pochodzi z Lipska... Nieruchomości w nowych landach związkowych w Dreźnie, Lipsku, Berlinie są uważane za dobre obszary inwestycyjne.
Tylko moje osobiste zdanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata