Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Upadek 16.12. / Czarownice i inne

Napisany przez Simona
Do kiedy konkretnie trzeba wyjść na zewnątrz, aby nie rozbić się z swoim portfolio. Oczywiście, pod warunkiem że w ogóle można i chce się wyjść? Zauważyłam, że dzień wcześniej wszystko wyglądało zupełnie normalnie. Z drugiej strony widziałam już spadki kursów dwa lub trzy dni wcześniej. A potem są jeszcze tytuły, które nie są tak dotknięte, bo nie ma warrantów. Czy obecnie można spodziewać się jakiegoś hamulca na kursie - wszystko jakoś się ciągnie? Jeśli tak, to czy nie zacznie się później sprint na koniec roku? ? Jeśli nie, czy można się spodziewać jakiejś kursowej korekty do końca roku? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Cześć Simona Tak, gdyby można było spojrzeć w przyszłość. Na giełdzie chciałbym to robić codziennie. Jak szybko można byłoby się wzbogacić. :lol: No cóż, nie odbiegam od mojej praktyki: Akcje ze stratami pozostają w portfelu, brak zlecenia stoploss. (Było to również błędne podejście). Jednak zrealizowane straty są dla mnie koszmarem. Akcje z zyskiem 10% lub większym są zamykane. Jeśli uważam, że cena będzie dalej rosnąć, zostaję przy nich. Nazywa się to również chciwością... Za to często się płaci karę. :wink: Nie zawsze, ale coraz częściej. Obecnie mam dość gotówki, ale nie znajduję okazji do zakupów, albo po prostu brakuje mi odwagi, by wskoczyć do gry. Taką przegapioną okazją jest KABN. Także w przypadku Micronas brakowało mi odwagi. Doświadczenie jednak pokazuje, że okazje inwestycyjne pojawiają się zawsze ponownie. Pozdrowienia Rich

Napisany przez Simona
Informacje o wygaśnięciu: https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=11102&z=7 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
A jak na razie wygląda to tak: https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=11192&z=7 Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata