Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zapytanie o kredyt – odrzucone – Degussa?

Napisany przez Torbon
Niestety mam negatywne wpisy w danych w Biurze Informacji Gospodarczej (nie moją winą, ale przez nierozwagę, nieważne), ale potrzebuję małego kredytu (Sigma jest dla mnie zbyt droga, miałbym go dostać, ale potem został odrzucony)
Dobre dochody, zatrudniony na czas nieokreślony w dużej firmie.
Złożyłem wniosek na portalu porównawczym, prawie wszystkie banki go odrzuciły, teraz Degussa przysłała mi umowę kredytową i potrzebują jeszcze 3 wyciągów z pensji, już wszystko odesłałem.
Czy to teraz dobry znak, czy nadal będą sprawdzać i ostatecznie odrzucą ze względu na mój negatywny wpis?
Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Torbon, o ile mi wiadomo, Degussa również udziela normalnych warunków bankowych przy udzielaniu kredytów ratalnych. Jeśli warunki oferowane przez Sigma są dla Ciebie za drogie, najlepiej poczekaj, aż Twoja historia kredytowa w Schufie się oczyści. Ponieważ z uwagi na Schufę nie ma warunków w stylu różowych chmur.

Napisany przez Torbon
Nie zależy mi na warunkach z różowymi chmurami, ale jeśli Bank Degussa oferuje mi taki sam kredyt za 5,99%, a SIGMA (11%?) - to zdecydowanie spróbuję najpierw wziąć ten tańszy.
Jak już wspomniałem, nie otrzymałem od nich żadnego zapytania kredytowego, ale umowę pożyczki. Chciałem więc wiedzieć, czy istnieje różnica między zapytaniem o kredyt a umową, ponieważ poczta przesłała mi zapytanie, które zostało odrzucone.

Napisany przez rindke
Cześć Panu i Pani,

Jesteśmy firmą, która udziela pożyczek w wysokości od (2 000,00 € do 900 000,00 €) na oprocentowanie 3% rocznie i okres spłaty (od 1 do 20 lat) dla wszystkich osób znajdujących się w trudnej sytuacji finansowej. Aby złożyć wniosek o pożyczkę, prosimy o kontakt pod tym adresem e-mail: credit.groupefinancial1@gmail.com
https://www.schnelle-finanzier.com/

Napisany przez kontakter
Aktualne OSTRZEŻENIE!!!
schnelle-finanzier.com, wydaje się nie być firmą zbyt godną zaufania.

Nie mogę znaleźć na całej stronie internetowej żadnego regulaminu ani adresu.
Nazwa domeny: schnelle-finanzier.com
ID domeny rejestru: 2064036765_DOMAIN_COM-VRSN
Serwer WHOIS dostawcy usług: whois.ovh.com
Adres URL dostawcy usług: https://www.ovh.com
Data aktualizacji: 2016-10-06T07:56:05.0Z
Data utworzenia: 2016-10-06T07:49:11.0Z
Data wygaśnięcia rejestracji u dostawcy: 2017-10-06T07:49:11.0Z
Dostawca usług: OVH, SAS
ID IANA dostawcy usług: 433
Adres e-mail do kontaktu w sprawie nadużyć dostawcy usług: [IMG]file:///C:UserskapitAppDataLocalTempmsohtmlclip11 clip_image001.gif[/IMG]
Telefon do kontaktu w sprawie nadużyć dostawcy usług: +33.972101007
Status domeny: clientDeleteProhibited https://icann.org/epp#clientDeleteProhibited
Status domeny: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited
ID rejestrującego domenę:
Imię i nazwisko rejestrującego: VITOHESSI EVENASSE BENOIT
Organizacja rejestrującego:
Adres rejestrującego: biuro #9820812, c/o OwO, BP80157
Miasto rejestrującego: Roubaix Cedex 1
Województwo rejestrującego:
Kod pocztowy rejestrującego: 59053
Kraj rejestrującego: FR
Telefon rejestrującego: +33.972101007
Telefon rejestrującego (wewnętrzny):
Fax rejestrującego:
Fax rejestrującego (wewnętrzny):
E-mail rejestrującego: [IMG]file:///C:UserskapitAppDataLocalTempmsohtmlclip11 clip_image002.gif[/IMG]
ID administratora:
Imię i nazwisko administratora: VITOHESSI EVENASSE BENOIT
Organizacja administratora:
Adres administratora: biuro #9820812, c/o OwO, BP80157
Miasto administratora: Roubaix Cedex 1
Województwo administratora:
Kod pocztowy administratora: 59053
Kraj administratora: FR
Telefon administratora: +33.972101007
Telefon administratora (wewnętrzny):
Fax administratora:
Fax administratora (wewnętrzny):
E-mail administratora: [IMG]file:///C:UserskapitAppDataLocalTempmsohtmlclip11 clip_image003.gif[/IMG]
ID techniczne:
Imię i nazwisko technicznego: VITOHESSI EVENASSE BENOIT
Organizacja technicznego:
Adres technicznego: biuro #9820812, c/o OwO, BP80157
Miasto technicznego: Roubaix Cedex 1
Województwo technicznego:
Kod pocztowy technicznego: 59053
Kraj technicznego: FR
Telefon technicznego: +33.972101007
Telefon technicznego (wewnętrzny):
Fax technicznego:
Fax technicznego (wewnętrzny):
E-mail technicznego: [IMG]file:///C:UserskapitAppDataLocalTempmsohtmlclip11 clip_image003.gif[/IMG]
Serwer nazw: ns102.ovh.net
Serwer nazw: dns102.ovh.net
DNSSEC: signedDelegation
URL do systemu zgłaszania problemów z danymi WHOIS ICANN:
https://wdprs.internic.net/

Te francuskie oferty są znane jako oszuści żądający opłat z góry. Transakcje zwykle odbywają się za pośrednictwem jednego z ich prawników, którzy chcą zobaczyć pieniądze. Często trzeba również podróżować za granicę.
Jestem już ponad 10 lat w branży finansowej i znam niemal wszystkie aspekty tego zawodu.

Napisany przez Torbon
Farmerzy, u mnie udało się z Degussa, mimo twardej negatywnej cechy. Wygląda na to, że są jeszcze banki, dla których Schufa nie jest wszystkim. A skoro już muszę wysłać zapytanie na adres gmail, witam w Nigerian Connection!

Napisany przez timluca
Cześć Torbornie, czy masz doświadczenie z Sigma? Czy jest to godne zaufania? Zastanawiam się nad wysłaniem zapytania.

Napisany przez Torbon
Sigma jest bardzo poważna, jest także zarejestrowanym bankiem, a nie stowarzyszeniem oszustów. :-)

Napisany przez Tikonteroga

Sigma jest bardzo poważna, jest także zarejestrowanym bankiem, a nie stowarzyszeniem oszustów. :-)

Czy to teraz jest bank czy nie?

Napisany przez Torbon
Tak, to bank!

Napisany przez Helmas
Cześć,
Jak długo trwało, zanim otrzymałeś odpowiedź od Degussa Bank? Mam ten sam problem, wysłałem dokumenty do banku zgodnie z wymaganiami, korzystając z Postident itp.
Kiedy dostałeś pieniądze na swoje konto? Pytam tylko dlatego, że do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi ani od portalu porównawczego, ani od banku.

Napisany przez Torbon
Wysłałem to w czwartek, potem we wtorek dostałem prośbę o przesłanie wyciągów z ostatnich 3 miesięcy, od razu je przesłałem, a we wtorek (tydzień później) dostałem e-mail od pośrednika, że kredyt został zatwierdzony, a w środę/czwartek (nie pamiętam dokładnie) pieniądze zostały przelane. Ogólnie od wysłania do wypłaty (11 dni roboczych) (sobota też jest dniem roboczym)

Napisany przez Helmas
Dziękuję za odpowiedź, wszystkie dokumenty są w Degussa od ostatniego czwartku, moje dochody powinny być wystarczające, a ja również mam pewne zatrudnienie (służba publiczna miasta). Pozostaje czekać.

Napisany przez Torbon
Za moich czasów mieli ogromną liczbę zapytań, więc czasami trochę trwało. Musisz po prostu poczekać. Telefon do nich jest zbędny, zazwyczaj nie są w stanie wiele powiedzieć, a jeśli wniosek zostanie zatwierdzony, natychmiast otrzymasz odpowiedź :-)

Napisany przez Schwenk1994
Cześć, właśnie złożyłem wniosek kredytowy w Die Kredtit Profis. Niestety, przeczytałem wiele negatywnych opinii w internecie po tym zdarzeniu. Natychmiast wysłałem e-mail z odwołaniem wniosku. Na stronie internetowej było napisane, że wniosek ten jest całkowicie bezpłatny i niezobowiązujący. Jednakże przeczytałem, że w ciągu 24 godzin przychodzi list z opłatą za pobraniem, oraz wezwania do zapłaty, aż do zajęcia komorniczego i postępowania sądowego.

Moje pytanie: Czy mogę po prostu zignorować te listy i ich konsekwencje, niczego nie podpisując? Przecież bez podpisu nie powstaje umowa, prawda? Na stronie było napisane, że jest to bezpłatne i niezobowiązujące, a ja wysłałem tylko wniosek, bez dodatkowego ubezpieczenia czy innych dodatków.

Czy mogę zignorować te listy, czy co mi grozi wtedy?

Dziękuję za pomoc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata