Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Maksymalna suma kredytu

Napisany przez TanjaA
Cześć wszystkim,
chcę kupić Dom. Byłam na oględzinach jednego i zdecydowałam się na niego, finansowanie przez moją bankową instytucję już mi potwierdzono. Niestety właściciel w ostatniej chwili zdecydował się na innego interesanta.
Teraz zamierzam skonsultować się z innymi bankami, ponieważ poszukiwanie odpowiedniej nieruchomości trwa dalej. Na koniec przyszłego tygodnia mam umówioną wizytę.
Interesuje mnie już teraz, czy w wszystkich bankach maksymalna kwota jest taka sama i czy wszyscy kredytodawcy liczą tak samo rygorystycznie.
Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
Cieszyłabym się z każdej odpowiedzi.
Pozdrowienia, Tanja

Napisany przez Daukind
Maksymalna możliwa suma kredytu nie jest wszędzie taka sama.

Napisany przez TanjaA
Moim głównym bankiem jest VR. Gdzie mogę liczyć na wyższą kwotę? Jak mogę postąpić?
Dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć TanjaA
Nie ma górnej granicy w zakresie finansowania budowy.
Jednak wszystko zależy od czynników takich jak dochód, cena zakupu obiektu, koszty produkcji w przypadku nowej budowy, historia kredytowa, wydatki i tak dalej.
I także od tego, ile ewentualnie wkładu własnego jesteś w stanie złożyć.
Ogólnie banki zawsze prowadzą ściśłe obliczenia, ponieważ obowiązują pewne przepisy.

Napisany przez florianmeier
Banki muszą obecnie prowadzić bardziej ściślejsze obliczenia niż kiedyś.
Nasz oddział VR wcześniej (to było 20 lat temu lub nawet nawet wcześniej) udzielał wielu finansowań, gdzie było jasne, że się nie uda. Zawsze piękne, świeże nieruchomości dla działu pośredników...

Napisany przez 6Bankkaufmann
@florianmeier, tak, to jest możliwe.
Kiedy po 17 latach pracy w banku na stanowisku wewnętrznego doradcy zdecydowałem się na samozatrudnienie, wówczas istniał jeszcze DKB, która robiła bardzo wiele rzeczy.
To też jest powód jej upadku.

Napisany przez NaTwoim13
@Specjalista ds. Bankowości
Teraz tego nie rozumiem. DKB jest jednym z globalnych graczy w branży finansowania bezpośredniego. DKB nie zerwało się z tego faktu, ani nie ma im gorzej niż innym bankom.

Napisany przez NaTwoim13
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, co dokładnie oznacza ściśle liczyć? W jaki sposób - chociaż chcę obronić florianmeiera jako konsumenta - można zdefiniować dla OP pojęcie ściśle?

@TanjaA

Bez przedstawienia informacji na temat swojej sytuacji finansowej oraz podania informacji dotyczących zdolności kredytowej, niemożliwe jest obliczenie maksymalnej kwoty pożyczki.

Napisany przez wbs

Może ktoś mi wyjaśnić, co oznacza ściśłe obliczenia?

Z dużym prawdopodobieństwem chodzi o dostosowanie kryteriów alokacji dotyczących rachunków domowych.
Ponadto, oceniane są nowe wyceny nieruchomości przez WIKR.
Trzeba zaznaczyć, że rzadko spotykałem dostosowania w rachunkach domowych, ponieważ już wcześniej były dość wysokie.
Ostatnie dostosowanie było dokonane przez Commerzbank w odniesieniu do BewK z 2,- € na 3,- €
Pozdrowienia
Heidi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata