Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Akceptacja alokacji umowy oszczędnościowej budowlanej bez utraty dopłat.

Napisany przez marktw
Hej wszystkim,
mój kontrakt oszczędnościowy z 2003 roku zawarty w wieku 18 lat na początku mojego szkolenia dobiega końca i chciałbym go wypłacić.
W zeszłym roku zgłosiłem to już Bausparkasse Schwäbisch Hall, aby ten kontrakt był zawieszony przez rok celem uzyskania premii lojalnościowej,
rok zawieszenia już minął.
Od Bausparkasse otrzymałem teraz formularz (logo odwrócone lustrzanie) potrzebny do przyjęcia przypisania,
ale przy wypełnianiu jestem nieco niepewny, aby nie stracić dodatkowych dopłat lub nie musieć ich zwracać.
W załączniku wyjaśniono, że środki z kontraktu oszczędnościowego muszą być przeznaczone na budowę mieszkania,
aby nie stracić otrzymanych korzyści. W rzeczywistości chciałbym wypłacić pieniądze bez utraty dodatkowych dopłat i na razie położyć je na bok.
Do tej pory myślałem, że będzie to możliwe bez problemów, zwłaszcza że umowa jest dość stara i trwa już ponad siedem lat.
Czy to jest właściwe podejście, i jeśli tak, jak wypełnić formularz poprawnie?
1. Akceptacja przydziału, z zrzeczeniem się pożyczki.
2. Następnie wypłata na moje konto xy.
3. Samodzielne przeznaczenie środków
4. Wykorzystanie w krajach zjednoczonych Niemiec
Przy punkcie 5 staje się interesujące:
Wykorzystanie na
- nowa budowa / zakup
- modernizacja / przebudowa / rozbudowa
- refinansowanie lub nabycie praw użytkowania
lub
- Brak zastosowania mieszkaniowego
Dziękuję z góry!

Re: Akceptacja alokacji umowy oszczędnościowej budowlanej bez utraty dopłat.

Napisany przez C. Andreas
Najlepiej skontaktować się z doradcą Schwäbisch Hall na miejscu, który następnie zatwierdzi to ze względu na cel mieszkaniowy. Doradcy chętnie przyjmują takie spotkania, ponieważ zawsze istnieje szansa na nową umowę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata