Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Pytanie dotyczące negocjacji z lokalnym sprzedawcą.

Napisany przez mayett
Kupiłem kabel w Media markt za 35 euro. Teraz widziałem go na Amazonie za 10 euro i chciałem negocjować cenę do 12 euro. Powiedziano mi, że mogą mi go dać za 15,20 euro, ale pracownik odpowiedzialny za to powiedział, że może obniżyć cenę tylko do 19,99 euro i że już teraz ponoszą straty. Czy myślicie, że mnie oszukano? Za jaką kwotę nie muszę już martwić się o sumienie i być pewnym, że nadal wspieram lokalnego sprzedawcę.

Napisany przez Daukind

Kupiłem kabel w Media Markt za 35 euro.
Teraz widziałem go na Amazonie za 10 euro i chciałem negocjować cenę do 12 euro.
Powiedziano mi, że może mi go dać za 15,20 euro, ale pracownik odpowiedzialny za to stwierdził, że może obniżyć cenę tylko do 19,99 euro i że już teraz ponoszą straty.
Czy myślicie, że mnie oszukano? Za jaką cenę nie muszę się więcej martwić o swoje sumienie i być pewnym, że nadal wspieram lokalnego sprzedawcę.

Co w ogóle może być lokalne w koncernie Metro?

Napisany przez mayett
Myślałem, że chodzi tylko o dzierżawę. Ale przez lokalną mam na myśli również lokalne doradztwo, prąd, prezentację, widoczną prezentację na miejscu, wszystko to.

Napisany przez Daukind

myślałem, że chodzi o dzierżawę tylko. Ale gdy mówię o lokalnym, mam na myśli także lokalne doradztwo, prąd, prezentację, widoczną prezentację na miejscu, to wszystko.

Pytanie brzmi, dlaczego chcesz wspierać raczej Metro niż Amazon? Rozumiem, gdy chodzi o elektryka z sąsiedztwa... ale jaka jest różnica między tymi korporacjami?

Napisany przez Freeliner
Niektórzy ludzie mają naprawdę interesujące problemy....
Chociaż z początkowego potrząsania głową zmieniło się we uśmiech:-)
Dzięki autorowi wątku:-)

Napisany przez mayett

Pytanie brzmi, dlaczego chciałbyś bardziej wspierać Metro niż Amazon? Rozumiem to w przypadku elektryka zza rogu... Ale gdzie jest różnica między tymi koncernami?

Rozumiem, nawet czytałem, że częściowo otrzymują zwrot ceny, więc od sprzedawcy.
Przepraszam ludzi, jestem jeszcze młody i trochę naiwny.

Napisany przez baldur
Handel detaliczny ma zupełnie inne koszty niż gigantyczny sprzedawca online, tak jak Amazon. Nie można ich więc porównywać bezpośrednio. Wątpię, że sprzedają one na straty już za 19,99, ale oczywiście marże są inne, gdy trzeba utrzymywać dużo personelu i lokalizacji, niż gdy zarządza się ogromnym magazynem i centrum wysyłkowym.

Napisany przez MacMoney
Uważam, że to już bardzo łaskawe, że w ogóle się zgodzili na obniżkę ceny.

Jako koszt lekcji przyjąłbym tę sytuację i następnym razem od razu sprawdziłbym cenę na Amazonie albo skonfrontowałbym sprzedawcę z ceną na Amazonie przed zakupem.

Jak już napisał baldur, koszty dla sprzedawców stacjonarnych są zupełnie inne niż dla Amazona, dlatego Amazon jest tak tani.

Pozdrawiam

Napisany przez baldur
Fakt, że już prowadzili negocjacje, jest prawie zadziwiający. Kilka lat temu spotkałem sprzedawcę lokalnego sklepu i porównałem cenę z Amazonem, ale on tylko lekko się uśmiechnął i nie ustąpił ani trochę. Prawdopodobnie sytuacja na rynku zmieniła się na niekorzyść sklepów detalicznych, więc teraz jest trochę miejsca na negocjacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata