Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie przez Stadtsparkasse i inne banki - paragony od osób prywatnych.

Napisany przez Handwerker123
Cześć...
Czy na przykład w Sparkasse miasta, a także w innych bankach, paragony za materiały wystawione przez osoby prywatne (bez VAT) również są uznawane jako koszty modernizacji, czy banki akceptują tylko faktury od firm/przedsiębiorców?

Re: Finansowanie przez Stadtsparkasse i inne banki - paragony od osób prywatnych.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wypróbuj to.
Jednak z mojego punktu widzenia, powinieneś już przedłożyć fakturę, paragon od firmy budowlanej, sklepu z artykułami budowlanymi.
To dla mnie ma szwabski posmak...

Napisany przez NaTwoim13
Mistrzowie, w bankach można to załatwić, jeśli wniosek został przedstawiony i poprowadzony przez doświadczonego pośrednika finansowego.

I na dodatek, nikt tutaj nie będzie w stanie odpowiedzieć na te indywidualne i wrażliwe pytania, albo nie będzie chciał.

Nie rozumiem także, dlaczego Sparkasse nadal odgrywa rolę u Państwa. Zarówno oferta oprocentowania, jak i narzędzie zabezpieczenia oprocentowania banku, jak również produkt spłaty do wyboru z punktu widzenia podatkowego w LBS, taryfa Sparkasse Bausparkasse. Jest to jedna z najgorszych stawek na rynku.

Dziękuję za informację.
Byłbym jednak wdzięczny, gdyby ktoś mógł powiedzieć mi z własnego doświadczenia, czy to zostało uznane, czy będzie uznane.
Oczywiście można wiele próbować.
Mam na myśli, że jeśli można udowodnić, że zostało to kupione i było nowe (paragon ze wszystkimi danymi).
Dodatkowo zdjęcia dowodowe materiału i pomieszczeń, gdzie widać, że zostało ono zamontowane....
EDYCJA: @noelmaxim ... Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mogli odpowiedzieć również na moją ostatnią wiadomość w innym temacie.

Napisany przez NaTwoim13
To, o czym tutaj mówisz, to jednak praca własna. Materiały zostały kupione i opłacone, a montaż jest wykonywany przez Ciebie lub przyjaciół. Chcesz zapłacić za to gotówką, czy też płacić na czarno?

Czyli nie muszę pokazywać rachunków bankowych dotyczących materiałów?

Napisany przez Banker
Czy dobrze rozumiem?
Kupujesz materiały np. z Ebay jako osoba prywatna oczywiście bez VAT-u i otrzymujesz za nie paragon?
Dlaczego bank nie chce tego zaakceptować?

Czy dobrze to widzę?
Kupują Państwo materiał np. z Ebay od osoby prywatnej, oczywiście bez VAT, i otrzymują za to paragon?
Dlaczego bank nie chciałby tego zaakceptować?

Na żądanie kupującego sprzedawca musi wystawić paragon (bez podanego VAT).
Zdarzyło mi się to już 2 razy jako sprzedawcy. Sam nigdy nie żądałem takiego paragonu (bo nie było to dotąd konieczne).
Jak się w międzyczasie dowiedziałem, w moim przypadku akceptowane są również paragony od prywatnych sprzedawców.
Nie jestem jednak pewien, czy sytuacja ta może się różnić w zależności od przypadku i od banku do banku...

Napisany przez Banker
Myślę, że nie zależy to tylko od banku do banku, ale także od doradcy do doradcy.
Jak już powiedziałem, nie miałbym problemów, ponieważ materiał został legalnie nabyty.
Ale jeśli doradca stanie na przeszkodzie, myślę, że masz źle karty.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ostatecznie chodzi o wiarygodność. W przeciwnym razie można by po prostu zebrać wszystkie rachunki gotówkowe w sklepie budowlanym i powiedzieć, że wszystko zostało zainstalowane.

Propozycja: Masz paragon za prywatnie zakupione materiały budowlane. Zainstaluj je i zrób zdjęcie zamontowanych materiałów dla banku. Wtedy powinno się udać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata