Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: obliczenie spłaty

Napisany przez jurabi
Cześć,
Jak uwzględnić lata bezzwrotności w moim harmonogramie spłat lub obliczeniach ratalnych?
Dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy chodzi Ci o kredyt z programu pomocy KfW?
A może o zwykły kredyt bankowy?

Napisany przez NaTwoim13
Czego chcesz tam obliczyć? Wystarczy kilka danych wejściowych i kliknięcie przycisku, a zrobi to za Ciebie kalkulator KfW.

Napisany przez jurabi
Dokładnie, online mogę obliczyć roczne płatności za pożyczkę KfW za pomocą kalkulatora spłaty. Teraz chciałbym jednak zrozumieć logikę obliczeń. Zwykła formuła umożliwia obliczenie stałej raty anuitetowej na cały okres (10 lat) spłaty. Natomiast w przypadku obliczeń za pomocą kalkulatora KfW (który nie pokazuje poszczególnych kroków), rata anuitetowa w pierwszych 2 latach spłaty jest taka sama (czyli logicznie tylko odsetki). Chciałbym dowiedzieć się, jak obliczyć kwotę spłaty/raty anuitetowej na pozostałe 8 lat.

Napisany przez Tikonteroga

Dokładnie, online mogę obliczyć roczne płatności w KfW za pomocą kalkulatora spłaty.
Teraz jednak chciałbym zrozumieć logikę tego obliczenia..
Standardowa formuła na równanie raty anuitetowej, gdy sam próbuję obliczyć, pokazuje mi stałą ratę anuitetową przez cały okres (10 lat).
W przypadku obliczeń za pomocą kalkulatora KfW (który nie pokazuje kroków), rata anuitetowa w pierwszych 2 latach bez spłaty kapitału jest taka sama (czyli logicznie tylko odsetki).
Chciałbym dowiedzieć się, jak mogę obliczyć kwotę spłaty kapitału/raty anuitetowej dla pozostałych 8 lat.

Cześć,
pomoże Ci załączony plik Excel?
Pozdrowienia
Annuität.zip

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata