Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odwołanie Sparkasse

Napisany przez Onkel
Cześć wszystkim,
mam kredyt hipoteczny w Sparkasse z umową z czerwca/lipca 2010 roku. Tekst jest identyczny jak w wyroku Bundesgerichtshofu z 2016 roku. Z treści wyroku wynika, że między innymi organ nadzoru musi zostać wymieniony, aby w ogóle rozpocząć bieg terminu na odwołanie. Podobnie jak w tekście wyroku, w moim tekście odwoławczym nie ma informacji o organie nadzorczym. Adwokat z poradni prawniczej w biurze ochrony konsumentów twierdzi, że tekst jest zupełnie poprawny. Organ nadzoru musi być wymieniony w ESM, który otrzymałem wraz z umową. Jednakże nie pamiętam, żebym otrzymał ESM. Nie ma problemu - powiedział adwokat. Bank musi mi udostępnić dokument i moje podpisy muszą się tam znajdować. Takie było poradnictwo. 60€. Następnie napisałem do mojego oddziału Sparkasse, prosząc o kompletną kopię mojej umowy z szczególnym zwróceniem uwagi na ESM. Wielokrotnie. Nie otrzymałem, w ogóle nie otrzymałem odpowiedzi. Kierownik oddziału się śmiał i powiedział, żebym pozwał. Inaczej nic się nie zmieni.
Jakie kroki można zarekomendować w tym forum? Jestem klientem Sparkasse od dziesięcioleci, a teraz jestem traktowany jak idiota.

Re: Odwołanie Sparkasse

Napisany przez vision
Cześć wujku,
Lepiej przenieś to do Doświadczeń z użyciem odwrotnej karty kredytowej, tam będzie większe zainteresowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata