- wt sie 08, 2017 6:57 pm
Cześć wszystkim,
właśnie po raz pierwszy zajmuję się zakupem nieruchomości i jestem zainteresowany nieruchomością zabytkową ze względu na możliwości podatkowej amortyzacji, dlatego chciałem się tu zapytać o Wasze zdanie na ten temat.
Konkretnie chodzi o obiekt w okolicach Duesseldorfu.
Cena zakupu około 350 000 € przy powierzchni 78 m^2
Oczekiwane czynsze (według dewelopera) 12 € / m^2
Możliwość uzyskania dofinansowania z KfW w wysokości 100 000 € i dodatkowa spłata specjalna w wysokości 12,5 %
Udział zabytkowy 65% i w rezultacie możliwość podatkowej amortyzacji prawie 90 000 € w ciągu 12 lat
Jakie, waszym zdaniem, pułapki powinienem wziąć pod uwagę?
Jaka jest najlepsza metoda, aby dowiedzieć się, czy cena zakupu jest realistyczna czy zbyt wysoka (poszukiwanie na znanych portalach nie przyniosło rezultatów)?
Podobnie z oczekiwaną czynszem
Z góry dziękuję wam za wasze opinie.
właśnie po raz pierwszy zajmuję się zakupem nieruchomości i jestem zainteresowany nieruchomością zabytkową ze względu na możliwości podatkowej amortyzacji, dlatego chciałem się tu zapytać o Wasze zdanie na ten temat.
Konkretnie chodzi o obiekt w okolicach Duesseldorfu.
Cena zakupu około 350 000 € przy powierzchni 78 m^2
Oczekiwane czynsze (według dewelopera) 12 € / m^2
Możliwość uzyskania dofinansowania z KfW w wysokości 100 000 € i dodatkowa spłata specjalna w wysokości 12,5 %
Udział zabytkowy 65% i w rezultacie możliwość podatkowej amortyzacji prawie 90 000 € w ciągu 12 lat
Jakie, waszym zdaniem, pułapki powinienem wziąć pod uwagę?
Jaka jest najlepsza metoda, aby dowiedzieć się, czy cena zakupu jest realistyczna czy zbyt wysoka (poszukiwanie na znanych portalach nie przyniosło rezultatów)?
Podobnie z oczekiwaną czynszem
Z góry dziękuję wam za wasze opinie.