Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebuję waszej opinii.

Napisany przez Danny7441
Cześć wszystkim,
moja żona i ja planujemy kupić nowy samochód (35000€) w 2018 roku, a w przyszłości Dom (250000€?). Teraz moje pytanie: czy ma sens najpierw kupić samochód, a potem Dom, czy może lepiej wziąć jeden kredyt na obie rzeczy? Nasze łączne dochody to około 2850€.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Napisany przez xlarge
Nie wiedziałam, że istnieją połączone kredyty hipoteczno-samochodowe.
Być może bank uważa, że nie jest się już wiarygodnym kredytobiorcą, jeśli ma się już wyższy kredyt.
Czy wykorzystaliście koszty poboczne zakupu domu jako kapitał własny?

Napisany przez ADMCI4
Dlaczego chciałbyś mieć Dom o całkowitych dochodach, gdy musisz już sfinansować samochód za 35 000 €? Przy takiej pensji będziesz szczęśliwy tylko wtedy, gdy zrezygnujesz z jednego ze swoich marzeń.

Napisany przez smilane
zadzwoń, aby ścierać 0 w samochodzie

Napisany przez Sephir0th
Dlaczego musi to być tak drogi samochód? Czy kwota 2850€ oznacza dochód brutto czy netto? Czy może to być dostępny dochód po opłaceniu wszystkich stałych wydatków? W pierwszych dwóch przypadkach uważam, że samochód jest już nieuzasadniony... a Dom nierealistyczny.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Danny7441, czy masz kapitał własny na nieruchomość?
Czy planujesz sfinansować nieruchomość i samochód w całości?
Możesz to sprawdzić porównując aktualny czynsz i sprawdzając na szybko, czy reszta w ogóle wystarczy na sfinansowanie samochodu.

Napisany przez galopperfan
Przepraszam, ale kupowanie nowego samochodu za 35 000 € na kredyt jako osoba prywatna jest zupełnie szalone. Kiedy przyjdą drogie naprawy, auto z pewnością jeszcze nie będzie spłacone, lepiej od razu kupić używane auto, albo przynajmniej samochód z roczniku. Nowe samochody tracą na wartości ogromnie. Oczywiście potrzebne byłyby jeszcze pewne dane: wiek, dochód brutto lub netto, ilość dzieci (planowane), zatrudnienie jako pracownik lub urzędnik itd...

Napisany przez 2tneub
*Ironia włączona*
W sklepie Massa od czasu do czasu pojawiają się promocje. Czasami można nawet dostać samochód wraz z domem. W ten sposób można finansować samochód do końca życia.
*Ironia wyłączona*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata