Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pośrednik ciągle nas zwodzi WHEN dsl bank).

Napisany przez lilia2014
Cześć
Mam nadzieję, że ktoś może nam tu pomóc. Mój mąż złożył 8 sierpnia wniosek o finansowanie kredytu hipotecznego w dsl za pośrednictwem pośrednika. Powiedział nam, że miał system sygnalizacyjny, który pokazał mu zielone światło, co oznaczało, że kredyt został praktycznie zatwierdzony - kredyt jest tylko na męża, ponieważ ja mam nadal negatywny wpis w BIK i nie chciałam ryzykować otrzymania kredytu. Mój mąż złożył i podpisał wniosek o pożyczkę, a zgodnie z pośrednikiem mogliśmy już umówić się na termin w notariacie, ponieważ zatwierdzenie byłoby pewne - tak się stało, umówiony termin to piątek. W zeszłym tygodniu pośrednik zadzwonił do męża, że jeszcze raz powinien on podpisać wniosek o kredyt, ponieważ miła dsl banka sama obniżyła oprocentowanie, a więc stare warunki już nie obowiązują - na pytanie, jakie są nowe warunki, pośrednik nie mógł nam udzielić informacji, ponieważ może to zobaczyć dopiero, gdy bank wyśle nowy wniosek, i zawsze powtarza, ale nie martw się, kredyt jest pewny. Mój mąż cały czas dzwoni do pośrednika, kiedy może podpisać nowy wniosek. Pośrednik zawsze mówi, że dokument nie został jeszcze wysłany, ale nie martw się, blah blah blah. W końcu to mnie wkurzyło, więc sama zadzwoniłam do dsl i co mi powiedzieli?! Ich system pokazuje, że jest już coś wpisane, ale tylko puste formularze, gdzie są wpisane tylko adresy - nic jeszcze nie zostało zatwierdzone. Moje pytanie teraz, jeśli wspomniany system sygnalizacyjny jest zielony, to czy to oznacza, że kredyt jest praktycznie pewny? Co oznacza ten nowy wniosek i dlaczego nie został jeszcze wysłany? Jak długo trwa proces zatwierdzania (dsl nürnberg)? Co jeszcze mogę zrobić, aby przyspieszyć cały proces, mamy tylko czas do piątku. Byłoby miło, gdyby ktoś odpowiedział. Zniechęcone pozdrowienia, Lilia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć lilia2014, jeśli pośrednik mówi Ci, że możesz pójść do notariusza tylko dlatego, że sygnalizacja jest zielona, to natychmiast poszukaj dalej i znajdź inną bank lub innego pośrednika finansowego na miejscu. Ten pośrednik finansowy nie jest pracownikiem banku, z którego pochodzi kredyt. Oznacza to, że dopiero gdy bank - tutaj DSL Bank - potwierdzi na piśmie, że pożyczka została zatwierdzona, wówczas możesz iść do notariusza. Przedtem nie. Zadzwoniłaś do DSL Banku i dobrze zrobiłaś. Zauważyłaś, że dotychczasowy pośrednik finansowy nie powiedział Ci wszystkiego. Teraz jestem ciekawy, czy otrzymałaś coś na piśmie od DSL Banku Nürnberg czy nie. Czy podpisałaś to również z dotychczasowym pośrednikiem?

Napisany przez Dimash
Świecąca zielona lampka oznacza prawdopodobnie tylko to, że pośrednik przeanalizował Twoje dane za pomocą swojego systemu porównawczego i ogólne warunki zgadzają się. Jednakże nic tu jeszcze nie jest zabezpieczone.
Sugeruję poczekać na UMOWĘ KREDYTOWĄ od DSL lub przynajmniej na potwierdzenie od pośrednika, że została wysłana. Przed tym nie musicie nawet komunikować się z notariuszem. Sugeruję przełożyć termin spotkania z notariuszem, jak już wspomniałam.
Tutaj znajdziesz czasy przetwarzania różnych banków (w tym DSL): https://www.baufinanz-mv.de/baufinanz...auskredit.html

Napisany przez lilia2014
Dziękujemy za Państwa opinie
my lub raczej mój mąż do tej pory tylko podpisaliśmy wniosek o pożyczkę u pośrednika
i teraz mój mąż ma już podpisać kolejny nowy wniosek
jakoś tego nie rozumiem.
od samego banku dsl dotąd nie otrzymaliśmy nic

Napisany przez lilia2014
oh super
tamten pośrednik rzeczywiście dobrze nas z... na d.. powiedział
no cóż, będziemy musieli przełożyć
Dzięki za link

Napisany przez 6Bankkaufmann
Posrednik tylko przekazuje informacje dalej. Kiedy mówi, że możecie iść do notariusza bez posiadania jakiejkolwiek pisemnej umowy, jest to rażące niedbalstwo.
Po prostu przerwijcie tę transakcję i udajcie się do kompetentnego doradcy na miejscu, gdzie mieszkacie.

Napisany przez lilia2014

Pośrednik tylko przekazuje dalej. I gdy mówi, że możecie pójść do notariusza bez żadnego pisemnego potwierdzenia, jest to rażąco niedbałe.
Po prostu zakończcie to i udajcie się do kompetentnego doradcy na miejscu, gdzie mieszkacie.

problem polega na tym, że sprzedający zdjęli Dom z ogłoszenia, a pośrednik umówił nas na spotkanie z notariuszem
nawet ustaliliśmy z właścicielami domu, jakie meble przejmiemy, wszystko to dlatego, że pośrednik powiedział nam na nasze zapytanie ponad tydzień temu
Gratulacje, dostajecie kredyt!
teraz ciągle słyszymy, że musimy mieć cierpliwość, to tylko kwestia czasu itd.
zresztą jest to pośrednik na miejscu, który nigdy nie jest dostępny w swoim biurze

Napisany przez lilia2014

problemem jest to, że sprzedawcy zdjęli Dom z ogłoszenia, a pośrednik ustalił dla nas termin u notariusza
nawet umówiliśmy się z właścicielami domu, które meble przejmiemy, wszystko dlatego, że pośrednik powiedział nam ponad tydzień temu na nasze pytanie
Gratulacje, dostali Państwo kredyt!
teraz ciągle słyszymy, że musimy mieć cierpliwość, to tylko kwestia czasu blah blah
swoją drogą jest to pośrednik lokalny, który nigdy nie przebywa w swoim biurze

Chcę przez to powiedzieć, że czas ucieka
jeśli teraz pójdziemy gdzie indziej, nie wiem, czy uda nam się tak szybko, czy znowu to tyle potrwa

Napisany przez lilia2014
czy ktoś może mi powiedzieć, czy na nas spadną koszty w przypadku przełożenia lub odwołania terminu u notariusza? Umowa kupna została już sporządzona

Napisany przez Daukind

czy ktoś może mi powiedzieć, czy wiążą się jakieś opłaty, jeśli termin notariusza zostanie przesunięty lub odwołany?
Umowa kupna została już sporządzona

Ponieważ notariusz pracuje nie za darmo, oczywiście wiążą się z tym koszty.

Napisany przez Dimash
Przesunięcie powinno być możliwe bez dodatkowych kosztów, jeśli wystarczająco wcześnie się dokonało. Najlepiej zadzwoń do notariusza.

W przeciwnym razie oczywiście należy zapłacić za już wykonane usługi. Tutaj znajdziesz kalkulator, który pozwoli Ci oszacować przybliżone koszty: https://www.notarkostenrechner.com/. Jak widać, większa część opłat pojawia się dopiero po sporządzeniu aktu notarialnego. Sam musiałem już odwołać spotkanie u notariusza i zapłacić za projekt umowy. Oczywiście jest to irytujące, ale zdecydowanie lepiej, niż pozostawać bez kredytu po podpisaniu umowy...

Napisany przez lilia2014

Przesunięcie powinno być możliwe bez dodatkowych kosztów, jeśli jest to wystarczająco wcześnie. Najlepiej zadzwoń do notariusza.
Oczywiście należy zapłacić za już wykonane usługi. Tutaj znajdziesz kalkulator, który pomoże Ci oszacować przybliżone koszty: https://www.notarkostenrechner.com/
Jak widzisz, większa część opłat pojawia się dopiero po sporządzeniu dokumentów. Sam musiałem odwołać już spotkanie z notariuszem i zapłacić za przygotowanie umowy. Oczywiście jest to irytujące, ale znacznie lepsze niż pozostawanie bez kredytu po podpisaniu umowy...

Dziękuję za informację

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata