Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe sfinansowanie ze stałą umową o pracę?

Napisany przez Lukas__90
Dzień dobry,
Moja żona, mój brat i ja chcielibyśmy kupić Dom dwurodzinny.
Dom kosztuje 430.000€, zbudowany w 1967 roku, jest bardzo zadbany, ma 1200m2 działki. Koszt instalacji nowego ogrzewania i modernizacji instalacji sanitarnych wyniesie około 45.000€. Ponieważ ja i mój ojciec jesteśmy obydwoma mistrzami instalatorami, zajmiemy się samodzielnie montażem.
Całkowity koszt to 475.000€.
Samodzielne prace oceniam na około 20.000€.
Koszty nabycia w wysokości 40.000€ jesteśmy w stanie pokryć sami.
Mój brat jest żołnierzem zawodowym z pozostałym okresem służby 13 lat i ma 21 lat. Zarabia 1900€.
Moja żona (24 lata) jest zatrudniona na czas nieokreślony w służbie publicznej i zarabia 1950€.
Ja pracuję w służbie publicznej od 3 miesięcy, zarabiam 1900€ miesięcznie i mam 26 lat. Niestety jestem obecnie zatrudniony na czas określony na 2 lata. Dodatkowo mam jeszcze kredyt samochodowy na 2,5 roku w wysokości 270€ miesięcznie.
Zatem łączny dochód to około 5750€ - 270€ + 2x trzynastka.
Niestety nasz doradca finansowy od razu odrzucił wniosek, argumentując, że mam tylko umowę czasową.
Czy naprawdę nie ma dla nas żadnej możliwości uzyskania finansowania?
Pozdrowienia
Łukasz

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lukas,
umowy terminowe nie stanowią podstawowego powodu odrzucenia podczas wyboru spośród 450 banków, oferujących szeroki i dobry wybór.
Co robiłeś zawodowo przed obecnym zatrudnieniem?
W jakim regionie chcesz kupić?
Czy masz dzieci?
Gdzie obecnie jest ulokowany kapitał własny?
Zobowiązania kredytowe?
Ogólnie rzecz biorąc, finansowanie jest dobrze możliwe.

Napisany przez Lukas__90
Cześć Noelmaxim,

Mam z moją żoną kredyt samochodowy w wysokości 270€ miesięcznie, który jest na mnie zapisany.
Nikt z nas nie ma dzieci.
Wcześniej pracowałem w biurze inżynierskim, ale dostałem propozycję pracy w służbie publicznej.
Ponieważ zostanę zatrudniony na stałe za około rok i osiągnę zarobki w wysokości 2100-2200€ miesięcznie dzięki dyżurom, przyjąłem ofertę. Jednak dodatek za dyżur będzie wypłacony dopiero w tym lub przyszłym miesiącu.
Dom znajduje się między Monachium a Augsburgiem (Egling an der Paar).
Mamy gotówkę na koncie jako wkład własny.
Pozdrowienia
Lukas

Napisany przez Lukas__90
Dziękuję bardzo za wiadomość, Panie Buhmann. Wysłałem Panu e-mail i będę wdzięczny za kontakt, gdy znajdzie Pan na to czas.
Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lukas_90, w przypadku umowy o pracę na czas określony nie stanowi to problemu po stronie banku, aby uzyskać odpowiednie finansowanie budowlane w normalnych warunkach finansowania budowlanego.

Należy jednak być już zatrudnionym co najmniej 3 pełne miesiące.

Należy jednak dokładnie sprawdzić, czy do umowy kredytowej zostanie dodany także Twój brat. Nie każdy bank finansuje trzy osoby. Oczywiście, w przypadku umowy o pracę na czas określony nie ma 450 banków, a jedynie kilka których jest gotowych do finansowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata