Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Porównanie dwóch ofert

Napisany przez derfragende1
Cześć najpierw,

natrafiłem na to forum i pomyślałem, że może od razu zapytam ekspertów o radę!

Aktualnie mam przed sobą dwa umowy pożyczki, ale z uwagi na różnice w konstrukcji, mam pewne wątpliwości.

Którą z nich powinienem przyjąć, albo którą umowę powinniśmy podpisać?

Opcja 1

Pełne finansowanie 410 tys.
20 lat okres kredytowania
2% początkowa spłata kapitału
2,4% efektywna stopa procentowa
9 mies. okres bezpłatnego udostępnienia
Opoznienia terminowa jednoroczna do 5% możliwa

Opcja 2

360 tys.
15 lat okres kredytowania
2% początkowa spłata kapitału (możliwa zmiana rocznie, zakres 2-4%)
1,99% efektywna stopa procentowa
12 mies. okres bezpłatnego udostępnienia
Opożeitenia jednoroczna do 5% możliwa

50 tys. KFW 124
10 lat okres kredytowania
3,46% początkowa spłata kapitału
1,54% efektywna stopa procentowa

Dotychczas czuliśmy się z ofertą 1 bardzo dobrze, ponieważ odpowiadała nam miesięczne obciążenie i stopa procentowa. Jednak przedwczoraj bank domowy poprawił swoją ofertę.

Oczywiście trudno jest przewidzieć, jaka będzie sytuacja za 10–20 lat, jeśli chodzi o stopy procentowe, zakładam, że będą wyższe, pytanie tylko, jak wysokie będą po upływie czasu. Miesięczna oszczędność na ofercie 1 zostałaby przeznaczona na spłatę oferty dwa, aby stopa spłaty wyniosła 2,25% zamiast 2%.

Co sądzisz, czy skorzystać z tej oszczędności i liczyć na to, że stopy procentowe za 15 lat nie wzrosną na tyle, że obecne oszczędności okażą się zgubne? Czy istnieje kalkulator, który pozwoli określić, przy jakiej stopie procentowej która oferta jest bardziej opłacalna (w odniesieniu do końca okresu kredytowania)?

Mam jeszcze jedną prośbę, proszę, skoncentruj się tylko na ww. przypadku, dyskusja o ofertach nie ma sensu, ponieważ tylko jedna z nich wchodzi w grę! Dziękuję

Napisany przez ADMCI4
To teraz moja osobista opinia, ale przy takiej sumie (nie podałeś swoich dochodów) 15-letnia konstrukcja wydaje się odpowiednia do zakupu istniejącej nieruchomości z przewidywalnymi pracami remontowymi. Przy budowie nowego obiektu może się zdarzyć (proszę o korektę), że około 2 lata po zakończeniu trzeba będzie dźwigać około 80 000 euro i w efekcie przesunie się moment rozpoczęcia spłaty kredytu o ten okres, prawda? Co mówią eksperci?
Bardzo by mnie zainteresowała taka kalkulatorka!!

To teraz jest moje osobiste zdanie, ale w przypadku takiej sumy (nie podałeś swoich dochodów) 15 lat konstrukcji, mielibyście opcję zakupu istniejącej nieruchomości z przewidywalnymi pracami remontowymi. Przy budowie nowego budynku może się zdarzyć (proszę o poprawkę), że może się zdarzyć, że 2 lata po zakończeniu zostaniecie obciążeni kwotą 80 000 € i w związku z tym początek spłaty kredytu zostanie przesunięty o ten okres, czyż nie? Co mówią specjaliści?
Także zainteresowałby mnie taki kalkulator!!

To dotyczy nowego budynku, jednak tylko mieszkania!

Napisany przez Honey1979

To tylko mieszkanie jednorodzinne, ale tylko jeden lokal!

Święta plota ..... Mieszkanie ... Gdzie chcesz kupić, a przede wszystkim jak duży jest ten lokal?

W okolicach Kolonii... Ale powinno to być zgodne w przypadku porównania obu ofert :-)

Napisany przez Honey1979

W regionie kolońskim... Ale powinno być to obojętne dla porównania dwóch ofert :-)

Nie... właściwie wcale......
Najpierw powinno się przetestować byka pod względem użyteczności.....
Czy sprawdziłeś ile kosztowałoby Cię wynajęcie mieszkania o takim metrażu ?
Być może lepszym rozwiązaniem byłoby wynajem.....

Napisany przez Tikonteroga

Witam najpierw,
zwróciłem uwagę na to forum i pomyślałem, że od razu zapytam ekspertów o radę!
Mam obecnie do czynienia z dwoma umowami kredytowymi, ale z powodu różnic w ich strukturze jestem niezdecydowany.
Który powinienem przyjąć lub który kontrakt powinniśmy podpisać
Wariant 1
Pełne finansowanie 410 TE
20 lat stałego oprocentowania
2% początkowej spłaty kapitału
2,4% efektywne
9 miesięcy bezpłatnego dostarczenia
Możliwość rocznej zmiany odsetek na kapitał do 5%
Wariant 2
360 TE
15 lat stałego oprocentowania
2 % początkowej spłaty kapitału (możliwa coroczna zmiana, zakres od 2-4%)
1,99 % efektywne
12 miesięcy bezpłatnego dostarczenia
Możliwość rocznej zmiany odsetek na kapitał do 5%
50 TE KFW 124
10 lat stałego oprocentowania
3,46% początkowej spłaty kapitału
1,54% efektywne

Dotychczas czuliśmy się bardzo dobrze z ofertą 1, ponieważ odpowiadała nam miesięczna obciążenie i stopa procentowa. Niedawno jednak nasz bank domowy poprawił swoją ofertę.
Oczywiście trudno jest przewidzieć, jaka będzie sytuacja za 10-20 lat, pod względem stóp procentowych zakładam wyższe stopy procentowe, pytanie brzmi jednak, jak duże będą po zakończeniu okresu kredytowania. Osobiście chciałbym wpłacać oszczędności z oferty 1 na spłatę kapitału w ofercie drugiej, aby spłata kapitału wyniosła 2,25% zamiast 2%.
Co o tym myślicie, czy skorzystać z oszczędności i liczyć na to, że stopy procentowe za 15 lat nie wzrosną tak bardzo, że obecne oszczędności staną się karane?
Czy istnieje kalkulator, który pozwoli określić, przy jakiej stopie procentowej która oferta będzie bardziej opłacalna (w związku z końcem okresu kredytowania)?
Mam jeszcze jedną prośbę, proszę o skupienie się wyłącznie na powyższym przypadku, dyskusja na temat ofert nie przyniesie nam nic konstruktywnego, ponieważ tylko jedna z dwóch ofert wchodzi w grę! Dziękuję

Witam,
jaka jest wysokość oprocentowania nominalnego oraz rata kredytu? Ile lat (1-3 lata) okresu bez spłat kapitału chcesz wybrać dla kredytu KFW 124?
Pozdrowienia

Nie... w ogóle nie......
Powinno się najpierw przetestować woła pod kątem użyteczności.....
Czy sprawdziłeś, ile kosztowałby Cię wynajem mieszkania w tej kategorii wielkościowej?
Może lepiej byłoby wynająć .....

Proszę zdecyduj się między 1 a 2. Wybierasz opcję 3 ;-) Też niezła! Dlatego w pierwszym poście proszę skup się tylko na analizie oferty, reszta nie ma znaczenia ;-)

Cześć,
jakie są nominalne odsetki oraz rata kredytu? Ile lat bez spłaty kapitału (od 1 do 3 lat) chciałbyś wybrać dla kredytu KFW 124?
Pozdrowienia

Minimum to tylko 1 rok bez spłaty kapitału! Nominalna stopa procentowa wynosi - 0,02 ,czyli 0,03 poniżej podanego oprocentowania efektywnego.
Wysokość raty byłaby taka sama w obu przypadkach, przy wersji 2 po prostu z wyższą spłatą kapitału.

Napisany przez Honey1979

Zdecyduj się proszę między 1 a 2. Wybierasz opcję 3 ;-) Też niezła! Dlatego proszę w pierwszym poście, tylko czyste analizy ofert, reszta nie ma znaczenia ;-)

Jeśli jesteś na tyle doświadczony i mądry, aby móc oceniać te podejścia samodzielnie.... powinieneś sam sobie wyjaśnić pytanie między opcją pierwszą a drugą...... Obydwie są kiepskie

Jeśli jesteś na tyle doświadczony i mądry, aby móc sam ocenić te podejścia, powinieneś być w stanie sam wyjaśnić sobie pytanie między wariantem pierwszym a drugim... Oba są do bani.

Nie chodzi mi wcale o to, abym uważał się za doświadczonego czy mądrego... Jeśli takie wrażenie wywołałem, przepraszam za to.
Ale mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego to jest istotne, żebyś mógł się zdecydować między 1 a 2.
Skoro nie znasz innych danych kontekstowych, ocena czy coś jest dobre czy złe, nie jest naprawdę możliwa. Może po prostu się zgodzimy, że oba są złe, które z nich złych byś wybrał i dlaczego? Wtedy powinniśmy osiągnąć to, o co mi chodziło ;-)

Napisany przez Honey1979

Nie zależy mi na tym, aby uważać się za doświadczonego czy mądrego.... Jeśli to zostało źle odebrane, przepraszam.
Ale wyjaśnij mi proszę, dlaczego to jest decydujące, aby zdecydować się między 1 a 2.
Skoro nie znasz innych parametrów, to ocena, czy jest dobrze czy źle, jest naprawdę niemożliwa. Dlaczego nie uzgodnimy po prostu, że obie są złe, którą byś wziął i dlaczego? Wtedy osiągniemy wynik, którego chciałem się dowiedzieć ;-)

Tak.... Ocenę można przeprowadzić.
Finansowanie na 100 % dla mieszkania własnościowego o cenie 410 tysięcy euro ...... To bezsens!
Takie nierealne ceny są przeznaczone wyłącznie dla publiczności z wystarczającymi środkami.
Niech bank oceni i ustali wartość zastawu.... Totalny brak wiedzy..... to straszne. Cena zakupu nie jest jeszcze wartością zastawu dla banku.
Nie dodam nic więcej do tego nonsensu.

[cytat=Honey1979">
Doch.... Die Einschätzung ist möglich.
Eine 100 % Finanzierung für eine Eigentumswohnung mit einem Kaufpreis von 410 Tausend [url]euro[/url] ...... Ist ein glatter Kopfschuss!
Solche utopischen Kaufpreise sind ausschließlich dem Publikum mit ausreichend Speielgeld vorbehalten.
Lass die Kiste mal von einer Bank einwerten und überhaupt den Beleihungswert ermitteln.... 0 Vorwissen ..... ist so schlimm. Dein Kaufpreis ist noch lange nicht der Beleihungswert der Bank.
Mehr füge ich diesem Unsinn nicht hinzu.
[/cytat]
Alles bereits passiert, es liegen mir deshalb ja bereits zwei Darlehensverträge vor, die Bankseitig unterschrieben sind. Ob die Preise utopisch sind oder nicht, soll jeder selbst beurteilen, ich empfinde es als nicht so, wenn jeder Depp so wenig Zinsen bezahlen muss.
Würde mich trotzdem freuen, wenn Du es mir Depp nun erklären/ein Tip gibt, wonach ich seit dem ersten Posting Frage ;-)

Cześć,
może ten załączony arkusz Excel ci pomoże. Przynajmniej możesz zobaczyć, co robisz, i pobawić się dodatkowymi spłatami.
Jednak powinieneś jeszcze dostosować ratę kredytu i stopę oprocentowania. To nie było dla mnie do końca jasne.
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Co dokładnie oznacza pełne finansowanie? 100% kosztów inwestycyjnych czy kosztów inwestycyjnych plus koszty dodatkowe związane z transakcją?

Ogólnie rzecz biorąc, masz pełne prawo zadać konkretne pytanie i otrzymać na nie jednoznaczną odpowiedź. Czy jednak nie sądzisz, że powinniśmy lepiej zrozumieć twój cel i ciebie samą, aby móc wydać opinię? Jak możemy ocenić i obliczyć, która opcja jest tańsza i lepsza, jeśli nawet nie znamy cię bliżej?

Z drugiej strony, zawsze dobrze, gdy dyskusje mają wartość dodaną dla innych uczestników, żeby można było coś zyskać, ale także coś dać. Być może są to świetne oferty, dlaczego więc nie uczynić ich dostępnymi innym uczestnikom poprzez podanie nazw banków na przykład?

Brakuje istotnych informacji, żeby móc ocenić sytuację.

W jednej kwestii zgadzam się z tobą, gdzie Honey na pewno nie miała złych intencji, decyzję o zakupie podejmujesz ty. Zapewne poprzedził to pewien proces związany z przemyśleniem zakupu, więc założę, że zdajesz sobie sprawę, co dokładnie kupujesz i przejmujesz. Zwłaszcza że brakuje jeszcze więcej informacji (niż w przypadku oceny dotyczącej lepszej finansowania), aby móc ocenić, czy wszystko to jest zbyt drogie lub szalenie drogie.

Faktem jest, że twój dodatkowy odsetek w wysokości 0,5% nie zmienia zbytnio sytuacji, nie znamy również twojego podejścia do ryzyka, twoich zarobków, twojej sytuacji zawodowej (szanse na rozwój zarobków jako rekompensata za rosnące stopy procentowe) i wielu innych kwestii.

Ale założę, że przy oprocentowaniu 2% plus odsetki w wysokości 0,5% przy warunkach na 15 lat, u mnie nie miałbyś już ryzyka związanego z oprocentowaniem, moi klienci decydują się na 15-letnią stałość oprocentowania z niską stopą spłaty, wyłączają sygnał przeciwdziałania F60 i wtedy nie ma już ryzyka oprocentowania, z mieszaną stopą procentową wynoszącą 1,89% przy absolutnej elastyczności (dodatkowe spłaty w ciągu 15 lat stałego oprocentowania/różne możliwości, aż do całkowitej spłaty salda po 15 latach, zmniejszenie rat oraz wcześniejsze wykorzystanie pieniędzy przeznaczonych na spłatę z F60 w przypadku nieprzewidywalnych zdarzeń i pogorszenia się warunków osobistych) po upływie 26-28 lat będziesz miał wszystko uregulowane.

Prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie jednoznacznie odpowiedzieć, która z twoich opcji jest lepsza ze względu na brak kluczowych informacji.

Napisany przez volltilger
Tak więc tylko moje przeczucie: Nie przepadam ani za KFW, ani za ulepszeniami oferty, zwłaszcza nie ze strony banku domowego. Musiałbym mieć ogromną korzyść, żeby zgodzić się na tę ofertę, a ze względu na brak informacji trudno ją oszacować. W każdym razie na razie preferuję wariant 1. @Honey1979: Wielu narzeka na ceny, ale większość traci zapał. To niekoniecznie jest wadą dla dzielnicy... A w zależności od wyposażenia cena za metr kwadratowy może znacząco się zmienić, skoro nic na ten temat nie wiemy, cena po prostu stoi, jak możesz mówić o nadmorskich cenach? Po prostu tak jest, życzę temu, kto może i chce, aby sobie na to pozwolił.

Napisany przez Honey1979
W zasadzie nie miałem złych intencji, ale z podanymi parametrami nikt nic nie zrobi.
Tak więc... Jeśli założymy, że mieszkanie ma 100 m², to koszty wyniosą tu 4 tysiące euro / m².... Tak szybko jak cena wzrosła,
tak samo szybko może spaść.
A jeśli spadnie tylko o 10%, to przy takiej wielkości mamy 40 tysięcy euro.
Jak zamierzasz to zrekompensować przy finansowaniu w 100% z 2% spłatą ????
Potem dopiero zacznie się prawdziwa zabawa.... Bank stwierdza, że zabezpieczenie nie wystarcza.... hmmmm, Musimy wtedy pójść po dodatkowe zabezpieczenia.... hmm, ale jak przy obciążeniu 100%....????
Wszystko powyżej 100 m² w przypadku mieszkania z dodatkowymi niedoszacowaniami w ocenie banku, tak samo jak ma to miejsce w spisie czynszowym.
Pojawiają się x pytania, żeby w ogóle móc ocenić tę sprawę.....
Jeśli TF (Temat Rozważany) ma teraz, powiedzmy, 40 lat..... Czy ma sens kupowanie mieszkania w centrum, mając przed sobą 28 lat aktywności zawodowej?
Czy nie ma sensu przenieść się na bardziej oddalone przedmieścia?
Spójrz na rozwój cen z lat 2011 – 2017 w okolicach Kolonii.... Uszy opadają.....
W 2011 cena m² mieszkania 100m² wynosiła średnio 2.266€ a w 2017 - 4.203€
Takie inwestycje są wysoko spekulatywne i nigdy nie kupiłbym takiego obiektu, jeśli nie miałbym 400 tysięcy euro gdzieś sensownie ulokowanych.... I na pewno nie finansowałbym w 100%.
Myślę, że TFowi należy się najpierw przemyśleć, zamiast miejsca po przecinku.

...Gdy zakładamy... i wyobraź sobie, że masz 2 pensje po 5500k netto, wiesz, jak to by mi było wszystko jedno? Who knows. Co upoważnia cię do takiego stwierdzenia? Zamieszkałem na przedmieściach, ale zdecydowanie nie ze względu na ceny nieruchomości. W końcu to nie było nawet pytanie tutaj. Mimimimi.

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim każdemu pozostaje decyzja, co zrobić ze swoimi dochodami i jak rozłożyć wagę między zdrowie, mieszkanie, jedzenie/przyjemności, zapobieganie, pomoc, wakacje i luksus.

Napisany przez Honey1979

...Jeśli założymy... i wyobraź sobie, że masz 2 pensje po 5500k netto, wiesz jak mi to obojętne? Who knows. Co upoważnia Cię do tego stwierdzenia? Osiedliłem się na obrzeżach, ale na pewno nie ze względu na ceny nieruchomości. To w ogóle nie był temat tej dyskusji. mimimimi.

Załóżmy, że masz 2 pensje po 5500K netto, czyli łącznie 11 K netto / miesiąc... w takim przypadku nie finansujesz za każdym razem w 100% przy użytkowaniu własnym... albo po prostu wydajesz te 11 K każdego miesiąca...
Kto jest wtedy cenniejszy dla banku? Ten z 11 netto i 0 wkładu własnego? czy ten z 5 netto i 50 K w kieszeni?
Czy chciałbyś mieszkać w mieszkaniu z sąsiadami mając 11 K netto?
Wiele pytań... Brak odpowiedzi... Dlaczego właściwie tu leży siano?

Nie ma dużo pytań, TE postawił opcję 1 lub 2 do dyskusji.
Wyraziłem moje stanowisko, życzę powodzenia i przede wszystkim żadnych sąsiadów-flodderów!

Napisany przez NaTwoim13
@Honey1979
Który bank masz na myśli? Banki, o których mówisz, nie są jednoznaczne!
Każdy bank ma inne zasady zarządzania ryzykiem i refinansowania. Istnieją banki, które mogą uważać klienta zarabiającego 11 000 euro netto (2 dochody) i bez wkładu własnego do 5 000 euro oraz 40% kapitału własnego za lepszego klienta, przede wszystkim dlatego, że marża jest bardziej interesująca przy większych wolumenach, a ryzyko niewypłacalności można minimalizować przez wynagrodzenie lub oceniać taniej. Ale tutaj także istnieje kilka dodatkowych parametrów (pozycja zawodowa, wartość nieruchomości, wysokość kredytu w stosunku do dochodu z 2 dochodów itp.), które trzeba brać pod uwagę, aby móc dokonać oceny.

Napisany przez Inkasso-Henry

...Dlaczego tutaj leży siano

Całkowicie OT: Znasz ten klip, Honey? W takim razie znasz także odpowiedź! Wspaniale! Znasz tylko krótką wersję internetową czy cały filmik?
Jestem na miejscu, daj znać!

Napisany przez Honey1979
To może być prawdą, że istnieją banki, które oceniają to inaczej.
Na pewno są również banki, które nie oceniają według Borisa, ale 100 punktów powyżej.
Dobrze się to trzyma, dopóki nie wskoczy ktoś inny i nie będzie miał nic do wzięcia, wszyscy podlegają tej samej kontroli…
Tutaj nie znamy okoliczności, czy jakakolwiek gwarancja wpłynęła w to.
Wyrażam tutaj swoją opinię i na szczęście nie jestem zmuszony mówić komuś do usług, aby zdobyć zlecenia itp.
Proszę, nie urażaj się, ale sądzę, że nie uważasz za swoje zadanie mówienie klientom, którzy chcą finansować takie ryzykowne przedsięwzięcia, swojej szczerej opinii na ten temat.
Twoim zadaniem jest jakoś ukształtować finansowanie, aby wygenerować biznes… i później bawić się strachem przed oprocentowaniem i dorzucić jeszcze F60… W ten sposób żaden trzeci nie będzie miał szans na uzyskanie refinansowania,
ponieważ obsłużyłeś cały program.
Osobiście uważam ambitnych przedsiębiorców za najlepszych… Byłem samodzielnie zarządzającym w mojej firmie przez 15 lat… Ale zawsze zarabiano wystarczająco dużo pieniędzy, aby powiedzieć klientowi NIE, jeśli jego plan był skazany na niepowodzenie.

Chciałbym jeszcze raz wrócić do sprawy ze słomą, o ile 1979 rok nie jest rokiem urodzenia Honey...

Napisany przez Honey1979

Chciałbym jeszcze raz wrócić do sprawy ze słomą, jeśli 1979 nie jest rokiem urodzenia Honey...

Nie, rok urodzenia to 1978
Lepiej omówimy kwestię słomy w razie potrzeby poprzez PW

Przy tak korzystnych stopach procentowych można w zasadzie pożyczyć jak najwięcej.
Żartuję, oczywiście zdaję sobie sprawę z sytuacji, naprawdę chodzi mi o porównanie. Jakie byłoby Wasze decyzje? Niech EK będzie dostępny, chciałbym go jak najmniej używać (choć jest dostępny), ale wykorzystać go jak najbardziej. Oto moje najlepsze/najgorsze dostępne opcje. I nie, nawet po 15/20 latach nie chcę dodatkowo nic dopłacać, wolę pozwolić mojemu EK pracować w inny sposób. Pozdrowienia z Hiszpanii

No, to może po prostu kupimy elektryczną szczoteczkę do zębów, nikomu nie zaszkodzi.

Napisany przez NaTwoim13
Honey1079, Komplement, przynajmniej argumentujesz uczciwie przeciwko mnie. Czy naprawdę sądzisz, że podlizuję się komuś? Mam dla ciebie również pytanie - czy uważasz, że ktoś, kto stawia interesy firmy na pierwszym miejscu, jest tak konfliktowy, irytujący i otwarty jak ja?
Tak, młody człowieku, F60 często jest idealnym rozwiązaniem, udowodnionym i przewidywalnym. Czy mam to ukrywać i zatajać, ponieważ również ty teraz wspominałeś o dochodach jako o powodzie?
Co masz na myśli, kiedy mówisz o ocenie Borisa i 100 punktach ponad to? Grać na strachu przed stopami procentowymi? Czy kiedykolwiek powiedziałem, że znam rozwój stóp procentowych? Czy to nie raczej konsumenci decydują teraz o rynku? Czy nie jest normalne, ba, wskazane wziąć to pod uwagę? Czy wszyscy ci, którzy teraz kupują, zrobią to również przy stopie 5%? Bez względu na to, czy zabezpieczenie odsetek jest pożądane - dlaczego właściwie nie (?????) - muszę wspomnieć, że dzięki moim konstrukcjom mogę ekonomicznie uatrakcyjnić praktycznie każdą opcję całkowitej spłaty z kredytem, czy to źle? Czyli tylko zysk?

Napisany przez Honey1979
W czasie niskich stóp procentowych nie można udowodnić, czy F60 jest idealnym rozwiązaniem, można tylko spekulować.
Dla mnie bezsensowne jest oszczędzać pieniądze za 1%, mając jednocześnie kredyt obciążony 2% odsetkami, przy czym w najgorszym przypadku za 1% trzeba jeszcze zapłacić podatek.
Każdy powinien zdawać sobie sprawę.... Im mniejszy kapitał własny, tym wyższy powinien być wskaźnik spłaty kapitału.
„Gdyby wszyscy, którzy teraz kupują, kupowali również po 5%?“ Myślę, że tak, ponieważ... Gdy rosną stopy procentowe, ceny nieruchomości regulują się. To zawsze było tak!
„Czy muszę wspominać, że z moimi konstrukcjami prawie zawsze mogę zaprojektować bardziej korzystną ekonomicznie opcję spłaty kapitału? Czy to źle?“ Powtarzam.... To, co próbujesz tu wykazać, to czysta spekulacja....
Dla mnie opcje spłaty kapitału są absolutnie bez sensu i w praktyce się nie sprawdzają. Często tutaj wspominana jest opcja spłaty kapitału, polegająca na wpłaceniu całej wolnej gotówki jako wkład własny.
Kompleksowe doradztwo moim zdaniem wykracza poza to.... informowanie klientów o przeciętnym koszcie domu i o tym, jakie średnie koszty utrzymania poza finansowaniem narzucają się w tej kwestii.
Jeśli ocenisz to realistycznie, to z każde dwie finansowania prawdopodobnie zawiodą.
Podpisujący pisze:
„Przy niskich stopach procentowych można po prostu wziąć tyle, ile to możliwe [IMG]file:///C:UsersMartinAppDataLocalTempmsohtmlclip11 clip_image002.gif[/IMG]
Ale żart jest żartem, moim celem było naprawdę porównanie. Jakie byłyby wasze decyzje? Czy dostępny jest kapitał własny, to inna kwestia, chcę jak najmniej z niego wykorzystać (choć jest dostępny), ale wyciągnąć z niego maksimum. Oto dwie najlepsze / najgorsze opcje, które mam do dyspozycji. I nie, nawet po 15/20 latach nie chcę dodatkowo wkładać, ale wolę inwestować mój kapitał na inne sposoby. Pozdrowienia z Hiszpanii
Teraz to twoja rola jako troskliwego pośrednika finansowego, aby wytłumaczyć mu, że ta opcja dla własności użytkowania mieszkaniu jest kompletnie z sensem... argumentacja, że nie chce się użyć kapitału własnego i chce go „zagospodarować” w inny sposób, nie ma mocy, zwłaszcza pod kątem podatkowym.
Czy nie jest twoją rolą skonfrontować go z faktem, że cena wynajmu 100 m² mieszkania w okolicach Kolonii w 2017 roku wynosi 11,50 euro za metr kwadratowy, co daje razem 13 800,00 euro rocznie.
Jeśli kupi tę mieszkanie za 400 tysięcy, potrzebuje 29 lat, aby odzyskać zainwestowany kapitał bez odsetek, kosztów utrzymania itp. Do tego dochodzą koszty związane z zakupem, opłaty maklerskie itp.
Tego typu ryzykowne interesy są przeznaczone dla osób, które mogą sobie na to pozwolić, na pewno nie dla tych, którzy chcą sfinansować 100% za pomocą kredytu....
Jeśli chcesz zabezpieczyć klienta za pomocą F60, gdy uważasz, że stopy procentowe wzrosną.... Dlaczego nie wspomnisz, że w przypadku wzrostu stóp procentowych ceny nieruchomości spadną, a zabezpieczenie dla finansowania na poziomie 100% może szybko stracić sens.... Czy kiedykolwiek spotkałeś się z ludźmi, którzy byli zrozpaczeni i upadali, ponieważ finansujący bank żądał dodatkowego zabezpieczenia (musiał to zrobić) ????
Ci ludzie nie rozumieją już świata, bo od pięciu lat płacą swoje raty terminowo.... I nie zawinili.
Czy rozmawiasz z klientem i wyjaśniasz mu, że w negocjacjach dotyczących umowy pożyczkowej nie ma karty zagrania w całej talii?
Czy wyjaśniasz klientowi, że w przypadku sprzedaży pożyczki w celu refinansowania przez bank, jego 100% kredytuje na samym szczycie listy?
Do wyjaśnienia jest jeszcze wiele innych kwestii... Przykład:
Czy dochód rodziców podpisującego jest wystarczający, aby pokryć koszty ewentualnego pobytu w domu opieki? Czy w tej sytuacji poniesie dodatkowe koszty?
Jeśli tak... To czy jest sens posiadać dużą ilość wolnego kapitału, który świetnie znajdzie swoje zastosowanie z punktu widzenia urzędu socjalnego ????
To są sprawy, które trzeba brać pod uwagę przy budowie swojego majątku i nie działać bez namysłu.
Osobiście sam doświadczyłem tego wiele razy i mogłem kupić nieruchomości, których właściciele po prostu nie mogli utrzymać.
Finansowanie na najwyższym poziomie jakoś się udało... ale emerytura w wysokości 1800,00 euro po prostu nie wystarcza do dalszego opłacania posiadłości bez kredytu.
I w końcu podróż powraca z luksusowego domu jednorodzinnego z powrotem do 60 mkw. na trzecim piętrze.
Tak czy inaczej... na wszystko jest rozwiązanie.... A kredyty odwrotne są coraz bardziej popularne.
Wtedy można zrobić czwarty przekręt

Dziękuję za Twój wkład...
Moim celem w pytaniu było porównanie ofert.
Pozostałe informacje o nieruchomości, zalety i wady finansowania, ceny zakupu czy inne kwestie pomijam.
Jaka byłaby Twoja decyzja, gdybyś miał oba przed sobą i musiał wybrać... Czy lepiej
wybrać 5 lat dłuższego okresu wiązania oprocentowania, płacąc jednak za to dodatkowo około 170 € miesięcznie (które wolałbyś raczej przeznaczyć na spłatę kapitału!) Jest dostępne 125 tys. € wkładu własnego, który jednak przynosi roczny zysk na poziomie 10-12 %, dlatego dla mnie nie ma sensu uwzględniać go w pożyczce! Jako że jesteśmy młodzi (29 lat), mamy jeszcze wystarczająco czasu do momentu przejścia na emeryturę, rodzice mają dobre ubezpieczenie na wypadek konieczności opieki, a także żyją każdy w swoich spłaconych domach! Jeśli ktoś ma propozycję, abyśmy mogli zaoszczędzić na stopie procentowej, jeśli uzyskamy pewność, jest to miła uwaga, ale nie wchodzi w grę (bo nas interesują tylko te dwie powyższe oferty, inne alternatywy już rozważaliśmy, ale decyzja musi dotyczyć jednego z tych dwóch wyborów! A jeśli chodzi o planowanie rodziny, to jest już zakończone i nie podlega zmianie z powodu przypadków, zmieni się jedynie sytuacja finansowa, ponieważ moja żona od 3 lat jest w domu (opieka nad małym chłopcem), a w przyszłym roku wróci do pracy.
Wracając do mojego pytania i dzielenia się myślami, obecnie bardziej skłaniam się ku wersji nr 2, ponieważ zaoszczędzoną kwotę miesięcznie można zainwestować w umowę kredytową, dzięki czemu pozostały dług po 15 latach będzie praktycznie na poziomie 20 lat (pomijając wszelkie Soti). Nie zwracam uwagi na 50 tys. € przez 10 lat, ponieważ po 10 latach ta kwota nie wydaje mi się na tyle duża, żeby nawet w przypadku podwojenia oprocentowania mogła to wpłynąć na stabilność! Nawet gdyby stopy procentowe za 15 lat wynosiły 6 %, to przy 2% spłacie rata byłaby na poziomie obecnym. To, że spłacasz wartość, która jest dzisiaj mniejsza (ze względu na inflację) jest oczywiste. Mam nadzieję na podobne, uzasadnione podejście do swojej decyzji (wystarczy opierać się na dostępnych informacjach w artykule).

[zitat=derfragende1">
Dziękuję za Twój wkład...
Moim celem było naprawdę tylko porównanie ofert.
Pozostawiam na razie wszelkie dodatkowe informacje na temat nieruchomości, zalet i wad finansowania, ceny zakupu itp. Jakie byłoby Wasze decyzje, gdybyście mieli oba przed sobą i musieli zdecydować... Czy wolicie mieć 5 lat dłuższą okres kredytu z wiązaniem rat, ale zamiast tego wydawać dodatkowo dobre 170 € miesięcznie (które wolałbyś raczej zainwestować w spłatę kapitału!) Mamy obecnie 125 tys. € wkładu własnego, który generuje rocznie około 10-12%, więc dla mnie nie ma sensu uwzględniać go w pożyczce! Jesteśmy jeszcze młodzi (29 lat), mamy wystarczająco dużo czasu do emerytury, nasi rodzice mają dobre ubezpieczenie dotyczące opieki zdrowotnej i mieszkają w opłaconych domach! A jeśli ktoś teraz powie, że możemy zaoszczędzić trochę na stopie procentowej, jeśli moglibyśmy uzyskać pewność, to miły komentarz, ale niestety nie wchodzi w grę (ponieważ chodzi nam rzeczywiście tylko o te dwie powyższe oferty, inne alternatywy zostały już rozważone, ale decyzja również padła na 1 lub 2! A jeśli ktoś mówi o planowaniu rodziny, to jest już zakończone i nie zmieni się przypadkiem, jedynie sytuacja dochodowa może ulec zmianie. Ponieważ moja żona jest od 3 lat w domu (opiekując się małym chłopcem) i w przyszłym roku zacznie ponownie pracować.
Co do mojego pytania i aby podzielić się moimi myślami, obecnie bardziej skłaniam się ku wersji 2, ponieważ oszczędności miesięczne można zainwestować w umowę kredytową, dzięki czemu pozostały dług po 15 latach będzie praktycznie na poziomie takim jak po 20 latach (bez uwzględniania jakichkolwiek Soti). 50 tys. € na 10 lat traktuję jako pomijalne, jako że uważam tę sumę po 10 latach za niezbyt dużą, żeby nawet podwójna stopa procentowa mogła ją zachwiać! I nawet gdyby stopy procentowe po 15 latach wynosiły 6%, w przypadku 2% spłaty miesięcznej rata byłaby na obecnym poziomie. Powinno być oczywiste, że ta wartość będzie mniej warta niż dzisiejsza spłata (ze względu na inflację). Miałem nadzieję na takie myślenie lub wskazówkę z uzasadnieniem Wasze decyzji (i informacje zawarte w wątku są wystarczające do tego celu)

Cześć,
Czy mogę zapytać, czy stopa zwrotu wynosząca od 10 do 12% jest gwarantowana na następne 10, 15, 20 lat, i czy jest to stopa brutto czy netto? Czy w przypadku ewentualnej realizacji zysków będą naliczane podatki i opłaty? Pamiętaj, że oszczędności z tytułu odsetek są zwolnione z podatku, a stopa procentowa w trakcie wiązania nie ma nawet zmienności, tak jak ma to miejsce na przykład w przypadku akcji. Jeśli stosujesz swoje kapitał własny do zakupu i spłaty, jest to nawet działanie ograniczające ryzyko.
Ostrzegam, aby nie okazało się, że 125 000 EUR, które inwestujesz pod 10-12%, i 400 000 EUR, które bierzesz na kredyt pod prawie 2%, ostatecznie się wzajemnie równoważą lub że podsumowując, otrzymasz nawet ujemny zwrot.
Pozdrowienia

Nie, na pewno nic nie jest gwarantowane ?
Po opodatkowaniu wyniki od 12 lat, czy będzie kontynuowane w przyszłości, nie wiem, ale nawet w najgorszym roku zawsze przynosiło to więcej niż stopa procentowa, którą obecnie płacę za pieniądze!

Napisany przez NaTwoim13
Honey1979, nie mogę w ogóle zrozumieć twoich słów, nie wydają się prowadzić do żadnego rozwiązania ani nie dają wskazówek.
Połowa finansowań kończy się niepowodzeniem????
Czy wariant pełnej spłaty nie nadaje się, ani też kredyt ratalny z niską spłatą i zakupem gwarantowanej stopy procentowej na 10 lub 15 lat w wysokości 2%? To co zatem???
Jest dla mnie zbyt skomplikowane, zwłaszcza jakie są inne rozwiązania? Wytłumacz mi to, chcę to zrozumieć.

Napisany przez Honey1979

Honey1979, nie mogę w ogóle zrozumieć twoich słów, nie prowadzą one do rozwiązania ani pomocy.
Połowa finansowań kończy się niepowodzeniem????
Wariant pełnej spłaty nie nadaje się, ani kredyt ratalny z niską spłatą, ani zakup zabezpieczonej stopy procentowej na 10 lub 15 lat po 2%? A co w takim razie???
Dla mnie to zbyt skomplikowane, przede wszystkim jakie są inne rozwiązania? Wyjaśnij mi to, chcę to zrozumieć.

Mój pomysł na rozwiązanie już jasno przedstawiłem:
Żadna z tych wersji się nie nadaje….. To "biznes" jest zbyt spekulatywny… KROPKA
A historia F60:
Osobiście uważam to za absolutnie nic.
Uzasadnienie:
Dla mnie nie ma sensu oszczędzać 1% i po drugiej stronie pożyczać 2% i więcej….. a wszystko po to, aby ugruntować stopę procentową, która nie może być uważana za dobrą.
Jeśli mam dodatkowe 2% obok spłaty 2%, to po prostu spłacam łącznie 4%…..

A dla tych, którzy mają niesamowicie słabe nerwy, istnieje nawet możliwość zaciągnięcia kredytu z opcją Forward.

Taki oszczędzający na budowę domu w moim mniemaniu to coś dla młodych ludzi z początku dwudziestych lat, którzy jeszcze nie wiedzą, dokąd zmierza ich życie i którzy po prostu chcą odłożyć 250 euro.
Z pewnością sprzedawałeś oszczędzających na budowę domu także w 2012 roku, 2013, 2014, 2015 i 2016, tylko co zrobiła stopa procentowa wtedy....? Ten mały łobuz również spadł…. Więc co z tego wynikło? Było to nietrafione dla zainteresowanych

Napisany przez NaTwoim13
????? Kochanie, staje się coraz bardziej zagmatwane, niestety.

Jak spłacić 100 000 euro w ciągu 20 lat przy 100% gwarancji oprocentowania?

Proszę o jakieś wskazówki, dziękuję.

"
Moja propozycja rozwiązania już jest jasno określona:
Obie warianty się nie nadają… To „przedsiebiorstwo” jest zbyt spekulacyjne… KONIEC

Co do historii z F60:
Osobiście uważam to za kompletnie bez sensu.
Uzasadnienie:
Dla mnie nie ma sensu oszczędzać 1% i pożyczać na drugiej stronie 2% lub więcej… i to tylko po to, by sobie ustalić stopę procentową, która nie może być uznana za dobrą przez żadnego człowieka.
Jeśli mam jeszcze dodatkowe 2% swobody przy 2% spłaty, to po prostu spłacam 4%…

Dla tych, którzy mają bardzo słabą kondycję nerwową, istnieje nawet możliwość skorzystania z [url]kredytu[/url] z opcją Forward.

Dla mnie oszczędzający na budowę domu to coś dla młodych ludzi z początku 20 lat, którzy jeszcze nie wiedzą, dokąd zmierza ich życie i którzy po prostu chcą odkładać 250 [url]euro[/url] na bok.

Na pewno w 2012 roku, i w 2013, 2014, 2015 oraz 2016, Bausparer byli dobrze sprzedawani, ale co zrobił wtedy oprocentowanie… Ten mały łobuz również spadał… Więc? To dla dotkniętych było jedno wielkie rozczarowanie.

Należy także wziąć pod uwagę, że okres oszczędzania z umową oszczędnościową na budowę domu nie można porównywać z planem oszczędzania na koncie oszczędnościowym z oprocentowaniem. Stan konta oszczędnościowego rozpoczyna się od ujemnej kwoty, równoważnej opłacie za otwarcie konta. Pierwsze raty oszczędności są zwracane przez opłatę za otwarcie konta i w żadnym roku okresu oszczędzania nie są oprocentowywane. Efekt składany nie może się również pojawić. Ponieważ obecnie stopy procentowe na kontach oszczędnościowych spadają, wiele kas oszczędnościowo-budowlanych zareagowało i od niedawna oblicza roczną opłatę serwisową, która również jest odejmowana od środków oszczędnościowych na budowę domu i zmniejsza zysk odsetkowy.

W zależności od tego, jak wysoka jest wybrana suma oszczędnościowa na budowę domu i jakie są pozostałe parametry (opłata za otwarcie konta, rata oszczędnościowa, itp.), w okresie oszczędzania F60 może być również tak efektywny jak [url]konto[/url] oszczędnościowe z oprocentowaniem w wysokości 0,1 do 0,3%. Jednak nigdy nie dorówna on kontu oszczędnościowemu z oprocentowaniem w wysokości 1,0%.

Jeśli saldo pozostałe po spłacie [url]kredytu[/url] mieszkaniowego o krótkim okresie oprocentowania jest zabezpieczone poprzez umowę o oszczędności mieszkaniowe, osoby pragnące wziąć wysoki [url]kredyt[/url] przy stosunkowo niskim obciążeniu kapitałowym mogą uzyskać możliwie jak najkorzystniejsze i stabilne finansowanie na dłuższy okres. Jest to dla mnie zrozumiałe, gdyż część obciążenia jest przenoszona na innych oszczędzających na budowę domu, którzy spłacą swoje części salda korzystając z ich oszczędności (muszą), ponieważ [url]kredyt[/url] związany z umową oszczędnościowo-budowlaną jest udzielany z puli środków oszczędnościowych. Kolektyw oszczędnościowy na budowę domu zdaje się być tutaj pewnym rodzajem zabezpieczenia. Dlaczego teraz myślę o fladze z niebieskim tłem z żółtymi gwiazdami ułożonymi w koło…

Bank moim zdaniem musi również czerpać z tego pewne korzyści. Jeśli konsument oprócz raty kredytowej musi opłacać ratę oszczędnościową z umowy oszczędnościowo-budowlanej, spłata [url]kredytu[/url] przebiega wolniej, ale jest nadal ukończona możliwie wcześnie. Bank zyskuje wyższe dochody z oprocentowania z powodu niższej spłaty. (Uważam, że jest zrozumiałe, iż bank w takim przypadku chętnie mediowałby [url]kredyt[/url] ze wstrzymaniem spłaty i zabezpieczył go poprzez umowę oszczędnościowo-budowlaną.) Jednak mimo wszystko [url]kredyt[/url] jest spłacany stosunkowo wcześnie, a bank może wyłączyć straty związane ze spadkami wartości oraz ostatecznie ująć dochody z oprocentowania jako zyski. Biznes został już sfinalizowany. Teraz konsument jest ryzykiem dla kasy oszczędnościowo-budowlanej i jej oszczędzających."

Napisany przez Daukind

Jak spłacić 100 000 euro w ciągu 20 lat przy 100% zabezpieczeniu odsetek?

Tutaj wszyscy już zrozumieli, że chodzi Ci po prostu o zabezpieczenie prowizji za refinansowanie (które wtedy będzie już niepotrzebne) za pośrednictwem F60.
Nie dostarczyłeś żadnych dowodów na to, że F60 jest niepokonany i najlepszy z najlepszych. Jak mogłeś, skoro nie znasz stóp procentowych w kolejnych latach?
F60 jest dla Ciebie najlepszy. Nie dla klienta.

Napisany przez Honey1979
[cytat=noelmaxim">
Jak spłacić 100 000 euro w ciągu 20 lat przy 100% pewności odsetek?
[/cytat]
Kto dokładnie chce i wymaga 100% pewności odsetek ????
Twoje pierwsze propozycje zawsze pojawiają się z 100% pewnością.... Ale ile tak naprawdę warta jest ta pewność?
Dla mnie wszystkie te koncepcje są bezwartościowe, ponieważ za finansowaniem nieruchomości stoi znacznie więcej niż tylko ten głupi oprocentowanie.
Dla Ciebie zlecenie kończy się dopiero po podpisaniu klienta i tyle.
Dla kupującego to dopiero początek.
Tu są łączone koncepcje, które mogę podpisać, że takie nigdy by nie przeszły.
Życie ma zbyt wiele przeszkód na drodze.
A koncepcja chwieje się najpóźniej w momencie, gdy trzeba zrobić większe naprawy i trzeci czy czwarty kredyt musi być zaciągnięty na ogrzewanie lub okna, a klient sprzed lat w końcu zgłosi się z całą kwotą kapitału, bo dodatkowe pożyczki w całości odcięły mu obsługę kapitału.

Napisany przez NaTwoim13
Skarbie, specjalnie dla ciebie jeszcze raz!! Wariant F60 to jedna z wielu, które oferuję. Co zawsze piszę? Niezależny, doświadczony, indywidualny! Oczywiście może się zdarzyć, że to nie jest prawda, ale żaden z wielu konsumentów, którzy mieli okazję poznać mnie osobiście z forum, jeszcze nie zaprzeczył.

Dowódem na to, że jest to alternatywa dla spłaty kapitału i odsetek zostało potwierdzone poprzez liczne finansowania, które miałem okazję towarzyszyć konsumentom z forum. Konsumentom, którzy się poinformowali, którzy nie poszli tylko do banku.

Nigdy nie powiedziałem, że wiem, gdzie zmierzają stopy procentowe, nigdy. To też nigdy nie był argument, którym doradzam.

Znamy rozwój stóp procentowych z ostatnich 30 lat, wiemy, że stopy procentowe są historycznie niskie, wiemy, że ceny nieruchomości w niektórych lokalizacjach są zawyżone. Znamy rozwój inflacji i prognozy, ale przede wszystkim znam obawy, życzenia i oczekiwania, jakie osoby mają wobec swojej nieruchomości. Z tego wszystkiego (twoją opinią są aplikacje i automaty do gumy) tworzę koncepcję, w ramach której można znaleźć porozumienie z moją odpowiedzialnością doradczą! To nie ma nic wspólnego z wiedzą lub udawaniem, gdzie stopy procentowe będą za lata.

Poza tym, nie tylko stawiam sobie wyzwanie z wieloma zadowolonymi klientami, ale udowadniam tobie też. Zamiast jednak pozwolić ci się przekonać, przychodzisz teraz z twierdzeniem, że nigdy tego nie udowodniłem!! Przynieś mi wariant spłaty kapitału i odsetek na 20 lat, ja opiszę ci F60 i rozłożę na części składowe wariant spłaty kapitału i odsetek.

Istnieje wiele finansowań, gdzie wariant F60 nie pasuje, ale również nie jest ode mnie oferowany, zamiast tego teraz redukujesz mnie tylko do F60, który pasuje jak idealne zawiasy do wielu finansowań, ale nie do wszystkich.

Tak więc zmienna koncepcja finansowa zmiennymi stopami procentowymi pojawia się również codziennie w biznesie, podobnie jak warunki na 10 lat bez zabezpieczenia przed stopami procentowymi.

Jak ja mówiłem? Doświadczony, niezależny i indywidualny!!! Z doskonałymi sposobami kształtowania dochodów przy swobodnym podziale czasu, ma się do czynienia z ludźmi, można kształtować i otrzymywać uznanie i radość ludzi jako podziękowanie. Bez presji, bez krawata i garnituru, bez zależności i przymusów. Hobby po prostu, hobby to praca, praca to hobby! Marzenie, jak chciane i codziennie praktykowane, tak, o każdej porze dnia i nocy!

Cudownie, cudownie!!

Napisany przez Honey1979
@noelmaxim
Oto znalazłem interesujące posty od Ciebie.

To oznacza, że zmieniasz całe podejście i cały koncept w ciągu zaledwie 6 lat..... i chcesz naprawdę sprzedać klientom zobowiązanie na 20 lat i więcej ???

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, nie opowiadaj takich bzdur, utrzymuję długotrwały kontakt z wieloma klientami! Kiedy przechodzę przez festiwal w Starym Mieście, stadion czy spaceruję po mieście, ludzie wołają i machają!

100% bezpieczeństwo odsetek? To jest praktycznie pierwsze życzenie większości osób kupujących nieruchomości! Osobiście nie preferuję tego w ogóle, ale muszę dostosować się do tego, czego oczekują konsumenci, dodając zawsze pewną elastyczność! Dlatego dla ciebie także warte jest zapamiętania, indywidualna koncepcja stoi na pierwszym miejscu, dopiero potem uwzględniany jest odsetek! Koncepcja trwa, trwa właściwie, odsetek z 450 banków znalazłem w 4-5 sekund!!!

Za to mam zbyt wiele zobowiązań i odpowiedzialności wobec konsumentów.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, oczywiście, że to zmienię, dziękuję za wskazówki i potwierdzenie mojej elastyczności.
Jeśli stopy procentowe wynoszą 3,5% przez 10 lat, to nie użyję F60, ale rozumiem, że powinienem to zrobić przy około 1%, ponieważ nie ma straty z powodu stopy granicznej!
Dobry doradca dostosowuje się do rynku, możecie się tego spodziewać.

Napisany przez Honey1979

Kochanie, oczywiście zmienię to, dziękuję za uwagę i potwierdzenie mojej elastyczności.
Jeśli oprocentowanie wynosi 3,5% przez 10 lat, nie mogę zgodzić się z F60, ale rozumiem, że robię to przy około 1%, ponieważ nie ma straty przy progu odsetkowym!
Dobry doradca dostosowuje się do rynku, możecie to oczekiwać.

Samo w sobie miły eksperyment .... Ale zasada działania oszczędności budowlanych i zasada działania kredytu ratalnego nie zmieniły się.... tylko warunki są inne....
Oto Twoje słowa:
Odnośnie Twojego argumentu, że jeśli otrzymuję 3,5% odsetek od oszczędności, ponieważ później oprocentowanie jest niższe, chciałbym zauważyć, że ten oprocentowanie oszczędności w BSV zdecydowanie nie wystarcza, aby skompensować stopę procentową 3,5%, którą płaciłem podczas okresu spłaty. Opłaty i zyski odsetkowe w cofnięciu generują większy zysk ze względu na kredyt hipoteczny, a więc mniejszy dług

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, po prostu mnie mylisz.
Jeśli chodzi o pewność oprocentowania, oba można świetnie połączyć. Udowodnione.

Napisany przez Honey1979

Kochanie, po prostu mnie za bardzo gubisz.
Obydwa można pięknie połączyć, jeśli chcesz mieć pewność co do oprocentowania. Udowodnione.

Wydaje mi się, że teraz trochę cię gubię.....
Co z tego.... Moje obecne podejście kiedyś było także twoje...
Oto fragment twojego cytatu z wpisu z 2011 roku
Nie widziałbym sensu w płaceniu więcej oprocentowania - zwłaszcza zawsze od pełnej kwoty - niż otrzymuję!
Wystarczająco na dzisiaj napisane, grill woła.

Napisany przez NaTwoim13
I właśnie teraz w niektórych konstelacjach nie ma już tak, że stopa lokacyjna wynosi 1%, a stopa odsetkowa na 10 lat ustalona jest na sztywno na poziomie 1,3% (nawet opłaca się jeszcze przy 1,7%, na przykład przy 15-letnim okresie obowiązywania oprocentowania), a po 15 latach można uzyskać 2% oprocentowanie kredytu, co w przeciągu 20-25 lat pozwala na uzyskanie stałej mieszanej stopy procentowej niż jakiekolwiek model pełnego spłacania kredytu, w którym konsument od samego początku płaci na przykład 2,35% oprocentowania. Czy to rozumiesz?

Elastyczność mojego modelu - ponieważ środki na spłatę mogą być wstrzymywane w sytuacjach kryzysowych lub kapitał spłaty jest dostępny lub będzie dostępny, gdy nagle zachodzi potrzeba - pozostaje nieuwzględniona!

Więcej elastyczności, korzystniejsza mieszanina oprocentowania, a gdy brak bezpieczeństwa oprocentowania nie jest pożądany, to w ogóle nie pojawia się F60! Czy nie można zacząć myśleć o tym, jeśli chcesz mnie tak dobrze poznać (co tak naprawdę powinno się stać), albo przynajmniej zacząć to przewidywać?

Gdzie jest problem z zaakceptowaniem czy uznaniem, że nie mam na myśli tylko zerowego osiem piętnaście? Albo że w ogóle nie mam takiego podejścia? Muszę zająć się nagrywaniem i udostępnianiem wyjaśniających i wszechstronnych filmów, czy zamieszczać wideokonferencje z moich rozmów doradczych?

Choć, to właściwie nie byłoby złym pomysłem

Napisany przez NaTwoim13
Ale interesujące jest przeczytanie tak starych postów. Wtedy sprzeciwiałem się tym wariantom dokładnie - oczywiście również z przekonaniem i faktami. Ojciec chrzestny oszczędzania na cele mieszkaniowe C.Andreas nie zaprzecza to, ale podaje - moim zdaniem - bzdurę Riestera. Tak czy inaczej, z tych dialogów wynikła przyjaźń biznesowa i współpraca biznesowa, od tamtego czasu mam tego eksperta od oszczędzania na cele mieszkaniowe u boku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata