Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Po roku Dieselgate wciąż pozostaje wiele pytań bez odpowiedzi. Zdrowie obywateli nigdy nie powinno być narażane na szwank w imię interesów gospodarczych! Wystawianie zdrowia wszystkich na ryzyko nie jest błahostką. Dlatego skandal związany z emisjami spalin musi zostać szybko i dokładnie wyjaśniony, aby zapewnić ochronę dla nas wszystkich.

Re: Petycja dotycząca skandalu związanego z silnikami wysokoprężnymi.

Napisany przez HartmutB
Cześć wszystkim,
Nazywam się Hartmut Bäumer i jestem założycielem Koalicji Sprawiedliwości w Skandalu z Emisją VW.
Jak wielu z nas, jeżdżę od lat samochodem koncernu VW i teraz jestem dotknięty skandalem z emisją. Obiecano mi, że mój samochód spełnia wszystkie normy środowiskowe UE. Jak się dowiedziałem rok temu, nie jest to prawda. Audi i VW nakłoniły mnie poprzez przedstawienie fałszywych faktów do zakupu samochodu, którego nigdy bym nie kupił. Czuję się oszukany i teraz siedzę na Audi A4, którego przyszłość jest niepewna. Powody do oburzenia na VW mogą być różne u każdego poszkodowanego, ale jedno chcemy wszyscy: sprawiedliwość! Aby osiągnąć ten cel, poszukujemy sojuszników.
Uruchomiliśmy petycję na Campact, którą chcemy przekazać ministrowi transportu Dobrindtowi jeszcze we wrześniu.
Dołączenie jest bardzo proste i już ponad 9 700 osób podpisało petycję. Każde podpisanie zwiększa presję na politykę i odpowiedzialnych w VW. Dlatego proszę Państwa o wsparcie naszej petycji poprzez podpisanie również pod adresem:
https://weact.campact.de/petitions/g...w-abgasskandal
Petycją domagamy się odszkodowania dla wszystkich poszkodowanych konsumentów, skutecznej modyfikacji wszystkich dotkniętych pojazdów przez VW, zakończenia kolaboracji między polityką a przemysłem motoryzacyjnym oraz natychmiastowego wdrożenia obowiązującego prawa w zakresie ochrony środowiska, zdrowia i konsumenckiej.
Każde podpisanie ma znaczenie.
Dziękuję za współpracę
Hartmut Bäumer

Napisany przez Sparky-2017
@ Panie Bäumer,

z takimi petycjami szkodzisz sobie - oraz wszystkim innym kierowcom - jeszcze bardziej, obniżając sztucznie wartość twojego (i wielu, wielu innych pojazdów)...

wyobraź sobie tylko na chwilę, że tego całego teatru z dieslem nigdy by nie było, wtedy ty i miliony innych kierowców bylibyście nadal bardzo zadowoleni i szczęśliwi z waszych samochodów.

Powiedz szczerze: Czy twój samochód jeździ inaczej od czasu ujawnienia tej historii z dieslem?

Presja, którą chcesz wywrzeć, wraca jak bumerang, ponieważ niemiecka polityka i niemieccy politycy nie zrobili nic dobrego dla Niemiec w ciągu ostatnich 2 dekad!

Ta presja prawdopodobnie zakończy się zakazami wjazdu i niebieskimi plakietkami, a tych plakietek nie dostaniesz dla swojego pojazdu tak samo jak ja dla mojego!

Napisany przez S. Schweers
Tak nie uważam. Polityka i przemysł stworzyły zupełnie zbędny doskonały sztorm.
Nie ma powodu, dla którego to właśnie kupujący powinni ponosić ciężary. Kupujący jako jedyni nie przyczynili się do tego problemu.

Napisany przez phillipppp
Ludzie, to wszystko jest sterowane. Pięknie oczerniać Euro4 Diesla i sprzedawać nowe samochody.

Napisany przez S. Schweers
Szanowny Philippi, ja też zachowuję wewnętrzną dystans wobec tego skandalu i oceniam zachowanie zaangażowanych stron niezależnie od oskarżeń w mediach. Jednak moim zdaniem właściciele samochodów nie powinni ponosić odpowiedzialności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata