Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: bezpłatny okres czasu na udostępnienie dla istniejących nieruchomości

Napisany przez Aikido
Przed pół rokiem Sparda miała okres zwolnienia od odsetek kary za okres jednego roku, obejmujący również istniejące nieruchomości. Czy ktoś wie, czy ta oferta jest nadal aktualna? A może ktoś wie, które banki obecnie oferują coś podobnego albo jakie okresy zwolnienia od odsetek kary mają inne banki dla istniejących nieruchomości? Dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Bank Sparda oferuje 12 miesięcy bez opłat za umorzenie kredytu w przypadku nowych budynków i 6 miesięcy w przypadku istniejących nieruchomości.

O co chodzi? Czy chcesz teraz zabezpieczyć oprocentowanie i dokonać wypłaty za 12 miesięcy? Jaka będzie długość okresu w którym ustalane jest oprocentowanie? Jaki jest limit obciążenia kredytu?

Istnieją także dostawcy kredytów forwardowych, którzy oferują korzystne oprocentowanie pomimo dodatkowej marży w wysokości 0,12% (czyli 0,02% miesięcznie), które jest bardziej atrakcyjne niż u innych dostawców oferujących 12 miesięcy bez opłat za umorzenie kredytu.

Napisany przez Aikido

Sparda Bank oferuje 12 miesięcy BZ dla nowych budynków, a 6 miesięcy dla istniejących.
O co chodzi? Chcesz zabezpieczyć obecną stopę procentową i dokonać wypłaty za 12 miesięcy? Jaki okres zabezpieczenia stopy procentowej? Jaki poziom obciążenia?
Istnieją również dostawcy kredytów z możliwością wcześniejszej umowy, którzy mimo dopłaty 0,12% (czyli 0,02% miesięcznie) mają korzystne oprocentowanie w porównaniu z innymi dostawcami oferującymi 12 miesięcy wolności BZ.

Dziękuję za informację. Szkoda, że znowu się coś zmieniło w Spardzie.
kredyt z możliwością wcześniejszej umowy nie jest dla mnie odpowiedni, ponieważ zostaję wtedy związany terminem. Potrzebuję pełnej elastyczności ze względu na moje odwołanie.
Mam 3 kredyty o różnych okresach spłaty i chciałbym je spłacić w przyszłym roku, być może nawet wcześniej (ze względu na odwołanie).
Mój poziom obciążenia jest dobry, poniżej 50%.

Napisany przez NaTwoim13
Gdzie leży problem?
Wspólnie z IG Widerruf i panem Klausem, który jest moim partnerem jako ekskluzywny finansista, promujemy elastyczne kredyty przedterminowe m.in. na Wallstreet Online, ale to nawet nie musi być konieczne, ponieważ chodzi o najlepszą ofertę.

Napisany przez Aikido

Gdzie leży problem?
Czy nie reklamują elastycznego kredytu obligacyjnego z IG Widerruf i Panem Klaus jako partnerem ekskluzywnego finansowania, między innymi na Wallstreet Online, chociaż nawet to nie jest konieczne, ponieważ chodzi o najlepszą ofertę.

Dlaczego problem? Zakładam, że oferty z opłatą forwardową są droższe niż aktualne oferty bankowe. Jakie są warunki dla 100 000 €uro i 8 lub 10 lat okresu oprocentowania?

Napisany przez NaTwoim13
To bez znaczenia, czy chodzi o Forward czy BZ, istotne jest to, że można wypłacić w każdej chwili, a także najkorzystniejsze oprocentowanie przy dostosowanych lub pożądanych warunkach dotyczących dodatkowych spłat i opcji zmiany stopy spłaty.
Jakie stopy procentowej oraz spłaty preferujesz?

Napisany przez Aikido

Nie ma znaczenia, czy chodzi o Forward czy BZ darmowy czas, decydujące jest zawsze możliwe do wypłaty w każdej chwili i najniższe oprocentowanie przy dostosowanych lub pożądanych warunkach dotyczących praw do dodatkowego spłacania i opcji zmiany stopy spłaty.

To prawda. Chciałem spłacić 4% i mieć możliwość dodatkowej spłaty w wysokości 5%. Przy obecnych stopach procentowych bez Forward mam około 430 €.

Napisany przez NaTwoim13
OK, sprawdzę.
Na jakim aktualnym oprocentowaniu opierasz swoje założenia dotyczące raty?

Napisany przez Aikido

OK, sprawdzę.
Jakie obecnie stosujesz oprocentowanie do obliczenia raty?

1,2 (Diba z rabatem regionalnym) lub 1,3 (Sparda i BBBank z zniżką odsetkową dla pracowników sektora publicznego)

Napisany przez Hanomag

Bądź w jakich bankach to obecnie ma miejsce, albo jak długi okres bezoprocentowej dostępności oferują inne banki dla nieruchomości inwestycyjnych?

Zapytaj w PSD-Banku odpowiedzialnym za Ciebie, są bardzo korzystni pod względem oprocentowania i zazwyczaj udzielają 12-miesięcznego okresu bezoprocentowego finansowania. Jedno z moich dzieci sfinansowało tam na 10 lat stałym oprocentowaniem wynoszącym 0,77% w 2016 roku.
Niemniej jednak - obawiam się - nie lubią klientów dokonujących odwołań.

Napisany przez Aikido
Również telefonicznie dowiedziałem się, że bank PSD oferuje czas bezsprocentowy na przygotowanie się do nieruchomości nabywanej w wysokości 6 miesięcy, podczas gdy w Sparda-Bank jest to nadal 12 miesięcy. Być może Sparda-Banken i PSD-Banken mają regionalnie różne warunki?
@noelmaxim
Jakie są warunki u Twojego dostawcy?

Napisany przez Hanomag
[cytat=Aikido">
Być może banki Sparda i banki PSD mają różne warunki w zależności od regionu?
[/cytat]
Na pewno mają, jednak ich warunki należą do najlepszych na rynku.

Napisany przez Schlumpf
Podczas składania wniosku o odwołanie, pierwsze pytanie nie powinno dotyczyć czasu dostępności środków, ale czy bank w ogóle finansuje odwołujących. W przypadku banków PSD istnieją różne opinie na ten temat. Zwłaszcza Ing Diba, która została wymieniona powyżej jako mająca najlepsze warunki, moim zdaniem nie finansuje odwołujących.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Aikido,
na podstawie jakiego kodu pocztowego mogę działać?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Aikido,
przy udziale spłaty w wysokości 4%, utrzymuję w mieszanej stopie procentowej odpowiednio 1,1%, a przy spłacie w wysokości 9,55% - 0,95%.

Napisany przez Aikido
Dziękuję, oprocentowanie brzmi dobrze. Czy to jest Forward, do którego można uzyskać dostęp w każdej chwili, jak opisałeś powyżej? Czy jest okres możliwości korzystania z nieoprocentowanych środków? W razie czego chciałbym to załatwić od razu. Co dokładnie oznacza mieszane oprocentowanie?

Napisany przez NaTwoim13
Podaj mi swoje adres e-mail, a ja chętnie prześlę Ci tę ofertę w sposób szczegółowy, ze wszystkimi szczegółami.
Czy jest zaregulowany okres ponad 12 miesięcy bez oprocentowania?
Jaką wersję preferujesz? Wyższą ratę, czy tę w okolicach 500 euro?

Napisany przez Aikido

Wyślij mi swoje adres e-mail, a ja chętnie prześlę Ci szczegółową ofertę.

Czy okres bezoprocentowego okresu wynosi ponad 12 miesięcy.

Którą wersję preferujesz? Wyższą ratę czy tę w okolicach 500 euro?

Z urlopem (poniżej 500 euro) i 5% dodatkową spłatą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata