Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: sprzedaż nieruchomości

Napisany przez Shirley
Cześć, jestem tu nowy i mam pytanie.
Chcę sprzedać Dom wakacyjny (z budynku murowanego z 2002 roku, który oczywiście może być także zamieszkiwany). Miałem zainteresowanego kupnem, ale bank spółdzielczy wycenił nieruchomość niżej niż była nasza cena sprzedaży. W rezultacie nieruchomość nie otrzymała finansowania. Czy zawsze będzie tak się działo, czy potrzebuję kupca, który ma własne środki pieniężne i nie musi korzystać z finansowania bankowego? Czy bank może udzielić finansowania, nawet jeśli cena sprzedaży przekracza wartość rynkową, jeśli wystarczająco dużo jest własnych środków pieniężnych? Pozdrawiam, Shirley

Napisany przez 6Bankkaufmann
W przypadku apartamentu wakacyjnego zazwyczaj obowiązuje zniżka.
Obiekt nie znajduje się jak większość innych nieruchomości w strefie mieszkalnej.
Ponadto istnieje zniżka, ponieważ w przypadku ewentualnej licytacji ograniczona jest liczba oferentów.
Wszystko to trzeba dokładnie przeanalizować, ponieważ apartament wakacyjny z pewnością ma swoją wartość.
Jakie są dane dotyczące Państwa?
Kod pocztowy Obiekt
Cena sprzedaży
Ocena nieruchomości Volksbank, jeśli jest znana?

Napisany przez Shirley
A więc Dom wakacyjny znajduje się na Fehmarn. Nie ma tam zbyt wielu domów, a wynajem jest bardzo dochodowy, już od 10 lat. (Jesteśmy teraz zarejestrowani jako podatnicy VAT). Bank ludowy według słów kupującego wycenił Dom na 200 000 euro. Sprzedajemy za 289 000 euro bez pośredników. Trzeba jednak dodać, że obecnie na Fehmarn jest niewiele nieruchomości na sprzedaż. Nasz Dom jest w doskonałym stanie (oczywiście każdy sprzedawca tak twierdzi, ale mój mąż jest rzemieślnikiem i Dom jest w doskonałym stanie). Moje pytanie brzmi, czy mam w ogóle szansę na sprzedaż, jeśli ktoś ma pieniądze i nie musi brać kredytu? Pozdrowienia, Shirley

Napisany przez brainy
Kupujący musi jakoś sfinansować nieruchomość, jeśli nie ma gotówki.

W naszym regionie finansowanie w banku ludowym jest zazwyczaj bardzo łatwe tylko wtedy, gdy przy zakupie naliczona zostaje prowizja dla banku ludowego. Myślą przede wszystkim o sobie.

Jeśli zainteresowany zakupem jest wystarczająco wiarygodny pod względem kredytowym, otrzyma kredyt w innym banku.

Napisany przez Shirley
Dziękuję bardzo, to mi już bardzo pomaga. Rozważałam już, czy nie zdjąć nieruchomości z rynku. Zaletą jest to, że nie musimy sprzedawać. Muszę jednak pozbyć się pewnych prac w moim życiu. W sezonie (od końca marca do początku listopada) prawie każdą sobotę jeździmy z Hamburga na wyspę Fehmarn, aby przygotować Dom dla gości. Oczywiście już próbowaliśmy, żeby ktoś na miejscu sam to zarządzał, ale wtedy po prostu ucieka z rąk. Poza tym ja i mój mąż pracujemy na pełny etat, a teraz mam jeszcze opiekę nad moją matką. Pozdrowienia, Shirley

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata