Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wziąć 10000, zwrócić 12000 w Santander Bank.

Napisany przez gerdl
dobry poranek
miło was znaleźć
mam pytanie, kilka miesięcy temu wziąłem kredyt w banku Santander na 2500€, teraz chcę go zwiększyć o dodatkowe 7500€.
Chcę zrobić prawo jazdy i będę potrzebował samochodu, więc dzwoniłem wczoraj do banku Santander i powiedziano mi od razu, że wszystko jest w porządku itd.
Przeliczono mi od razu wszystko: spłata w ciągu 61 miesięcy, 202€ miesięcznie.
Wysłali mi dokumenty e-mailem, wydrukowałem je.
Teraz widzę, że z 7500€+2500€=10000€ nagle wyszło 12400€, które muszę spłacić.
Moje pytanie brzmi, czy to wszystko jest normalnym procesem.
Samo 1400€ na ubezpieczenie, na wypadek czegoś.
To mój pierwszy wniosek o kredyt, mam 43 lata.
Inaczej niestety się nie da.
Teraz chciałbym się dowiedzieć od was, czy wszystko jest w porządku.
Nic jeszcze nie podpisałem, chciałem najpierw zasięgnąć informacji u banku kredytowego.
Dzięki, miłego dnia

Napisany przez 2tneub
Pozostała część prawdopodobnie będzie stanowiła odsetki. Niestety nie podałeś oprocentowania.
Być może warto dowiedzieć się, czy kredyt samochodowy (gdzie samochód służy jako zabezpieczenie) nie jest tańszy.

Napisany przez gerdl
Zrobiłem zdjęcie

Napisany przez xlarge
1522€ Oprocentowanie 5% i 1132€ ubezpieczenie salda.
Czy potrzebujesz pełnych 7500€ na prawo jazdy i samochód? Spłata w ciągu 5 lat to długi okres...

Napisany przez 2tneub
Czy ubezpieczenie musi być zawarte wraz z zakupem?

Napisany przez gerdl
tak jak powiedziała pani przez telefon

Napisany przez vision
Oh, tylko 5% odsetek i 11% ubezpieczenie od pozostałego zadłużenia. Santander miała jednak dziś dzień charytatywny.
Czy to koniecznie musi być ta bank? Jeśli masz możliwość wyboru banku, możesz jasno powiedzieć, że nie chcesz ubezpieczenia.
Sprawdź warunki ubezpieczenia: bezrobocie po 4 miesiącach, choroby praktycznie wszystko wykluczone?
Czy kredyt musi być już teraz tak wysoki? Musisz najpierw zrobić prawo jazdy, a potem szukać samochodu.
Czy nie możesz podwyższyć kwoty kredytu, gdy cena zakupu jest ustalona? Może trafisz na okazję.
Możesz odłożyć oszczędności z raty w miesiące do zakupu auta. Teraz płacisz odsetki od dużej sumy pieniędzy, która praktycznie leży pod poduszką do czasu zakupu.
Santander i Targobank doprowadziły już wielu ludzi do zagłady. :-(

Napisany przez peer
1. Stopa procentowa jest zdecydowanie za wysoka. kredyty są dostępne znacznie taniej. Porównaj oferty na odpowiednich portalach, takich jak na przykład Smava.
2. ubezpieczenie spłaty kredytu nie powinno być nigdy obowiązkowe. Nie musisz go zawierać.
3. Sprzeciw wizji jest absolutnie uzasadniony. Po co już teraz myśleć o pieniądzach na samochód, skoro najpierw musisz zrobić prawo jazdy. Lepiej oszczędzaj te pieniądze, wtedy będziesz miał więcej na zaliczkę i będziesz potrzebował mniejszego kredytu.
4. kredyty samochodowe są zazwyczaj tańsze niż ogólne kredyty konsumenckie, ponieważ dowód rejestracyjny pojazdu może być zabezpieczeniem.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

tak jak powiedziała pani przez telefon

Na pewno na wniosku kredytowym klient zaznaczył, że chce ubezpieczenia, w przeciwnym razie musiałoby to zostać uwzględnione w kosztach oprocentowania, co jednak nie ma miejsca.
Wszystko inne zostało już powiedziane i zgadzam się, że w pierwszej kolejności należy zdobyć prawo jazdy. Pytanie jednak brzmi, skoro do tej pory nie było pieniędzy na oszczędności, skąd zostaną opłacone miesięczne raty?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata