Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wypłata premii BHW DmXX 5

Napisany przez Nelsonhw
Cześć!
Po uzyskaniu obszernej pomocy tutaj na forum dotyczącej naszych pożyczek, mamy kolejne pytanie dotyczące wypłaty bonusu.
Dane
Umowa oszczędnościowa BHW DmaXX 5 z maja 2003 r.
Kwota oszczędnościowa 204 500 euro
Wpłacono ok. 69 000 euro
Jest on gotowy do przydziału ze strony BHW
Stopa podstawowa 2 %
Stopa bonusowa 2,25 %
Pytanie
Czy otrzymamy stopę bonusową w wysokości 2,25 %?
Umowa była przekazana na 10 lat Commerzbankowi.
Jednak teraz będzie kontynuowana przez kolejne 5 lat, tylko oszczędzana, a pożyczka nie będzie zaakceptowana. Z powodu wysokich oprocentowań kredytów i również dlatego, że kredyt nie jest potrzebny.
Jak wygląda sytuacja w przypadku umów oszczędnościowych, które zostały sfinansowane przez BHW. Innymi słowy, kredyt BHW i umowa oszczędnościowa zostały zainicjowane?
Bylibyśmy wdzięczni za odpowiedź.
Pozdrawiamy

Napisany przez NaTwoim13
Przy zabezpieczonej z góry (BSV) BHW nie będzie przewidzianej premii, co jest jasno określone w umowie kredytowej i/lub Ogólnych Warunkach Umowy (ABB) i można to sprawdzić.

Gratulacje, w przypadku taryfy BHW DmaXX 5 premia będzie im wypłacona (retrospektywnie od pierwszej wpłaty z efektem składania odsetek), ponieważ dopiero od lipca 2004 roku, w przypadku taryf D, pojawiło się ograniczenie, że umowa nie mogła być zbywana.

Muszą Państwo upewnić się, że nowe warunki CoBa - jeśli chcą Państwo nadal im zaufać, mimo że nie pomogli Państwu zbyt wiele i nawet podwyższyli oprocentowanie w tańszej opcji - są zgodne z warunkami premii oferowanej przez BHW, czyli muszą Państwo również wyjaśnić, co nie może się wydarzyć (nadmiar środków, zbyt długi czas trzymania itp.), aby uniknąć przyznania im premii.

Napisany przez Nelsonhw

Gratulacje, w ramach taryfy BHW DmaXX 5 bonus (aż do pierwszej wpłaty na zasadzie procentu składanego) zostanie im wypłacony, ponieważ dopiero od lipca 2004 r. w przypadku taryf D pojawiło się ograniczenie, że umowa nie mogła być zbyta.
Bonus może zostać odmówiony.

Naprawdę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!!!!!!!
To właśnie ten, przy którym zaoszczędziliśmy prawie 69 000 euro i który ma jeszcze co najmniej 5 lat do końca.

Napisany przez NaTwoim13
Nagroda zostanie im przyznana tylko wtedy, gdy została przeniesiona wyłącznie do Commerzbanku i nie była traktowana wewnętrznie jako zastępstwo spłaty zaliczki

Napisany przez Nelsonhw
Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!
Na chwałę Commerzbank chciałbym dodać, że popełniłem literówkę. Efektywna stopa wzrosła z 0,96% do 1,16% poprzez niepodpisanie nowej umowy oszczędnościowej związanej z budownictwem mieszkaniowym w firmie Wüstenrot. Jestem wdzięczny za pomoc w znalezieniu drogi w tym chaosie.
Jednak jak się okazało, każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie. Warto zbierać dane i starać się wyciągnąć z nich jak najwięcej. Liczby mogą wyglądać dobrze, ale życie często gra inną melodię, a czasem wszystko potrafi zmienić się w mgnieniu oka.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Nelsonhw, twoje słowa dobiegły do Boga. Reklamuję się tutaj od samego powstania forum!
Wszystkiego najlepszego, zrobiłeś wszystko dobrze.

Napisany przez Nelsonhw
doradca BHW!!!!
właśnie potwierdził mi na podstawie moich dokumentów i ogólnych warunków umowy, które teraz posiadał, że jeśli postępujemy w ten sposób, to przysługuje nam premiowa stopa procentowa.
Innymi słowy, nie przyjmować pożyczki i nie przekraczać sumy kredytu budowlanego.

Napisany przez Polli1209
Super! To świetnie z bonusem odsetkowym, prawda? :-) Jestem również zadowolony z tej świetnej umowy oszczędnościowo-budowlanej - nawet u mnie nie ma tyle pieniędzy, co u Was. Ale mimo wszystko jest to pokaźna suma, którą mogę jeszcze oszczędzać w ciągu najbliższych lat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata