Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny z umową o pracę na czas określony?

Napisany przez KKarl
Cześć społeczności forum
Krótko o mnie: Mam 24 lata, jestem wykwalifikowanym mechatronikiem i od 2 lat studiuję inżynierię mechaniczną w niepełnym wymiarze godzin.
Moja obecna podstawowa pensja wynosi około 1900€ netto, dochód roczny wynosi 90 tys. €, nie mam żadnych bieżących kredytów.
Obecnie na sprzedaż jest mieszkanie, które idealnie spełnia moje oczekiwania.
Cena zakupu wynosi około 195 tys. € + 25 tys. € koszty zakupu.
Mój problem polega jednak na tym, że jestem zatrudniony na umowie czasowej od około 2 lat. Jeśli zostanie ona odnowiona, to koniec 2018 roku.
(Praktyka polegająca na kilkuletnim okresie próbnym po szkoleniu jest niestety powszechna tutaj)
Czy umowa czasowa jest kryterium wykluczającym w bankach, czy powinienem działać aktywnie?
Czy obecnie możliwe jest zawarcie umowy oprocentowania na 15, czy lepiej 20 lat?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć KKarl,
- co robiłeś zawodowo przed obecnym zatrudnieniem?
- kiedy planujesz ukończyć studia?
- jaki zawód obecnie wykonujesz w jakiej branży?
Możesz oczywiście wybrać okres 15 lat, ale także 20 lat na zabezpieczenie odsetek.

Napisany przez KKarl
Abitur - 3-letnie szkolenie na mechatronika - od 2 lat mechatronik w zakładzie szkoleniowym (energetyka)
Przewiduję, że studia ukończę za około 1,5 roku, a następnie zamierzam pozostać w zakładzie szkoleniowym.

Napisany przez NaTwoim13
Z tym życiorysem i prognozą na przyszłość, czasowa umowa nie będzie stanowiła przeszkody przy wyborze właściwego banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt hipoteczny na budowę nie stanowi problemu nawet przy czasowym umowie o pracę.

Napisany przez NaTwoim13
Bankierze, chciałbym to nieco zrelatywizować, ponieważ inaczej uczestnik wątku może być narażony na doświadczenie 2-3 negatywnych sytuacji i nie zrozumieć tego, co oboje ogłaszamy.

W przypadku wielu banków umowa na czas określony zawsze prowadzi do odrzucenia, ponieważ kryteria kwalifikacyjne nie pozwalają na inny sposób postępowania, a w najgorszym przypadku dotyczy to nawet banku własnego, banku, który cieszy się największym zaufaniem.

Jeśli po dokładnym przeglądzie sytuacji wyjściowej okaże się, że inwestycja w zakup nieruchomości do własnego użytku ma sens, chciałbym zalecić kontakt z niezależnym i doświadczonym pośrednikiem lub agencją pośrednictwa, którzy na pewno wiedzą, które banki nie mają problemu z danym problemem wejścia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Noelmaxim, dlaczego piszesz to z negatywnymi doświadczeniami? Brzmi to tak, jakby autor wątku miał u mnie negatywne doświadczenia.

Ja już przeprowadziłem wiele finansowań budowy z umową o pracę tymczasową. (Podobnie już wiele finansowań budowy z zezwoleniem na pobyt czasowy, Kartą Błękitną UE oraz w okresie próbnym. To jednak nie dotyczy autora wątku).

Autor wątku na pewno znajdzie wystarczającą ilość pośredników finansowych, którzy przedstawią mu odpowiednią ofertę finansowania z umową o pracę tymczasową.

Napisany przez NaTwoim13
Napisałem o nas. Nie martw się, wiem, że oni o tym wiedzą i że są w stanie zapewnić finansowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata