Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Prywatny kredyt

Napisany przez Florin1988
Cześć
Pytanie do wszystkich ekspertów finansowych.
Jestem obywatelem Rumunii i mieszkam w Niemczech od 2010 roku, mam 29 lat, jestem żonaty, bez dzieci.
Chciałbym ubiegać się o kredyt na nasze wesele w wysokości około 25 000 euro, pracuję od około 7 miesięcy na czas nieokreślony, zarabiam netto 1800 euro miesięcznie.
Nie mam żadnych długów ani kredytów ani nawet kart kredytowych, nie mam nawet zawartej umowy telefonicznej, czyli jestem wolny od wpisów w bazie BIK!!!
Czy mogę otrzymać kredyt? Moja żona również pracuje, ale nie chcę mieszać jej do tego.
Z góry dziękuję.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Panie Florin, czy próbowałeś już kredytu ratalnego na popularnych portalach kredytowych?

Cześć

Nie, jeszcze nie zapytałem, pomyślałem najpierw zapytać tutaj, czy w ogóle jest to możliwe. Pozdrawiam

Napisany przez Daukind
Przy Twoich dochodach jeszcze nie spłaciłeś tych 25 tysięcy podczas rozwodu. Powinieneś raczej rozważyć znacznie mniejszy ślub.

Napisany przez xlarge
Chcesz się ożenić, mimo że jesteś już żonaty? W Niemczech, sądzę, że jest to nielegalne.

Przy 25 000 € przy 6% odsetek na rok, płaci się około 1500 € odsetek w pierwszym roku - jaką długość i ratę sobie wyobrażasz? Przy hipotetycznym oprocentowaniu 6% i 5 latach spłaty, byłyby to około 484 € każdego miesiąca - prawie 4000 € tylko na odsetki... czy poradzisz sobie z pozostałymi 1316 € każdego miesiąca przez 5 lat? Jakie są stałe koszty każdego miesiąca? Co się stanie, jeśli pralka/auto się zepsuje? Albo gdy przez kilka miesięcy nie wpłynie żadne pieniądze z powodu choroby/bezrobotności?

Co masz na myśli mówiąc w Niemczech to nielegalne?? Jestem oficjalnie żonaty, ale jeszcze nie zorganizowaliśmy ślubu... Mieszkamy u moich rodziców, więc mogę sobie pozwolić na ratę około 450 euro, ponieważ moja żona też pracuje. Masz całkowitą rację, że spłacanie kredytu przez 5 lat to dużo, ale potrzebuję tego kredytu, jednak moje pytanie brzmi, czy go otrzymam? Pozdrawiam

Cześć Właśnie sprawdziłem moje Schufa online i zauważyłem, że moja ocena wynosi 86,20%. Nie mam nic negatywnego, tylko 3 wpisy (2 od Sparkasse z numerem konta i zapytaniem dotyczącym otwarcia konta bieżącego oraz 3 Sprawdzenie w SCHUFA BonitätsCheck przez Immobilien Scout GmbH, które pozostają w rejestrze przez 1 rok!!! To naprawdę irytujące, ponieważ chciałbym wziąć kredyt w przyszłym miesiącu!!!

Ocena 86% nie jest zachęcająca, pamiętasz jeszcze ocenę sprzed 3 miesięcy?

Nie, niestety nie, może być wyższa w kwietniu? Pozdrawiam

Napisany przez finanzierung
Czy masz teraz 1.500 EUR na koncie oszczędnościowym?

Czym masz na myśli mając 1.500 EUR na koncie oszczędnościowym?

No cóż, Twój początkowy post był z 10/2017.... od tego czasu minęły 3 miesiące i jeśli jesteś w stanie co miesiąc obsłużyć ratę kredytu w wysokości 450 EUR, to powinieneś teraz mieć już prawie 1.500 EUR zaoszczędzonych, czyż nie???

Oczywiście, możemy bez problemu oszczędzać 500 euro miesięcznie!!

Tak, czy Ty też to już zrobiłeś ? Masz 1 500 EUR na koncie oszczędnościowym ?

Nie, nie mam, ale jeśli wiem, że muszę zapłacić, to spłacam długi, a resztę zostawiam dla siebie.

Dokładnie w tym tkwi problem..... Teraz nie jesteś w stanie po prostu odłożyć trochę pieniędzy na bok, ale sądzisz, że możesz zrezygnować z pieniędzy przez następne 4-5 lat....

Napisany przez ADMCI4
Florin1988 pisze: Nie, nie robiłem tego, ale jeśli wiem, że muszę zapłacić, to spłacam długi, a resztę zostawiam sobie.
Twoja odpowiedź całkowicie cię dyskwalifikuje.

Napisany przez Freeliner
...no tak, ale jakoś to już wiedziałem:-)

Więc zanim ktoś weźmie kredyt, powinien przez 3 miesiące sprawdzić, czy może oszczędzać? Nie wierzę w to!!!! Mieszkam z rodzicami od lat i nie odkładałam pieniędzy, mimo że nie płaciłam czynszu. Od trzech lat mam własne mieszkanie i zawsze płacę w terminie!!!!

Florin1988 pisze: Zanim weźmie się kredyt, trzeba przez 3 miesiące sprawdzić, czy można oszczędzać?? Nie wierzę w to!!!!
Tak, niewiarygodne....... To dziwna logika, że teraz nie można odłożyć nic, ale potem nagle wszystko jest możliwe, aby spełnić swoje marzenie OD RAZU..... Weź ten kredyt, nigdy się go nie pozbywasz..... Przekroczysz swoje możliwości finansowe, znowu zaciągniesz kredyt, znowu przekroczysz limity ...... Dlaczego właściwie pytasz tutaj na forum? Idź na stronę porównawczą kredytów, podaj swoje dane i złóż wniosek o kredyt.... W ciągu kilku minut dowiesz się, czy go otrzymasz.

Napisany przez Freeliner
...zawsze jest to kolejny potencjalny kandydat dla Petera Zwegata

Cześć
Złożyłem wniosek [url]kredytowy[/url] za pośrednictwem Check24. W ciągu 2 minut 7 banków kontaktowało się ze mną w sprawie sprawdzenia mojej historii kredytowej, ale z warunkami kredytowymi. Otrzymałem również ofertę od Noris Bank na 5000 [url]euro[/url] mniej, ale z dobrym oprocentowaniem 3,99%. Czy mój [url]kredyt[/url] został zatwierdzony? Pozdrawiam

Napisany przez slowrookie
Moja odpowiedź> Nie
Oferta nie jest umową...

Również mi się tak wydaje... dzięki

Jeśli od listopada 2017 r. (Twój początkowy post) odkładasz miesięcznie 450 EUR, które masz do dyspozycji na [url]kredyt[/url], to już teraz zaoszczędziłeś prawie 2 500 EUR.........

Masz absolutną rację, nawet dotąd zaoszczędziłem więcej

Cześć,
Mam jeszcze jedno pytanie. 10.02. złożyłem wniosek online o [url]kredyt[/url] w Degussa Bank AG. Od razu sprawdziłem online moje Schufa i zobaczyłem, że wniosek o warunki [url]kredytu[/url] został zapisany. Trzy dni później dostałem umowę kredytową. Przygotowałem wszystkie dokumenty, zrobiłem identyfikację pocztową i wysłałem. Wczoraj zadzwoniłem do banku, żeby zapytać, czy [url]kredyt[/url] został zatwierdzony, czy nie. Przedstawicielka powiedziała mi, że wniosek jest nadal w trakcie rozpatrywania i dostanę list do domu, gdy już będzie gotowy. Dziś dostałem e-mail od Schufa UpdateService, w którym napisano: Degussa Bank AG złożyła nowy wniosek. Sprawdziłem to online w mojej Schufa i stwierdziłem, że Degussa Bank zapisuje wniosek o [url]kredyt[/url], zamiast wniosku o warunki [url]kredytu[/url]! Dlaczego ponownie złożono wniosek i dlaczego z takim wnioskiem?
Czy wynik w Schufa pozostał ten sam. Czy to normalne, że wynik pozostaje taki sam przy wniosku o [url]kredyt[/url]?
Proszę o odpowiedzi od kogoś, kto się na tym zna!

Napisany przez FloHH
Proszę o odpowiedzi od osób znających się na tym!!!

Odważę się
Zapytanie o warunki kredytowe = początkowo oznacza informację, że zainteresowałeś się niezobowiązująco możliwymi warunkami [url]kredytu[/url]. Nie jestem pewien, czy jest to widoczne dla partnerów umowy - w każdym razie nie ma to wpływu na wynik oceny (dla żartu sprawdziłem ten [url]kredyt[/url] w Smava na - xy % i od razu dostałem 15 takich zapytań do Schufa)
Zapytanie o [url]kredyt[/url] = tutaj mamy konkretną ofertę kredytową od banku. Wprowadzenie tego wpisu nie jest miłe i w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej przed wcześniejszym przyjęciem [url]kredytu[/url] stosuje się to tylko w kilku bankach, ponieważ już to samo niekorzystnie wpływa na wynik oceny w Schufa...

Dziękuję za odpowiedź,
Tak, jestem świadomy(a), że wpisanie „Anfrage Kreditkonditionen” jest lepsze niż wpisanie tylko „Anfrage Kredit”.
Mój wynik w Schufa nie zmienił się, mimo że wszyscy mówią, że zgłoszenie zapytania o [url]kredyt[/url] negatywnie wpływa na wynik w Schufa.

Napisany przez FloHH
a) Zapytanie o warunki kredytowe jest neutralne dla scoringu - konkretne zapytanie kredytowe z dokumentami nie jest.
b) Aktualnie nie możesz jeszcze zobaczyć, jakie czynniki wpływają na scoring. Następna faktura jest z 01.04., a ostatnia była z 01.01.

Zapytanie dotyczące warunków kredytowych jest neutralne.
Gdy prześlesz wszystkie dokumenty do banku, osoba podejmująca decyzję kredytową sprawdza sprawę na podstawie dostarczonych dokumentów fizycznych.
A kiedy ta osoba zasiada przy swoim biurku i chce podjąć decyzję kredytową na twoją korzyść, bank jeszcze raz szybko sprawdza twoje dane w Biurze Informacji Kredytowej pod kątem wniosku kredytowego, czy wszystko w Biurze Informacji Kredytowej jest nadal zgodne i pasuje.

Dziękuję za odpowiedź
1 Czy za każdym razem, gdy dochodzi dokumentacja, sprawdzane jest zapytanie kredytowe w Schufa?
2 Jeśli bank odrzuci [url]kredyt[/url], czy zostanie to również zapisane w Schufa?
3 Kiedy [url]kredyt[/url] zostanie zatwierdzony, czy natychmiast zostanie to zapisane w Schufa przed wypłatą?
Pozdrawiam

Odmowa nie jest przechowywana w Schufa.
Jeśli [url]kredyt[/url] zostanie zatwierdzony i dojdzie do jego wypłaty, a upłynie 14 dni odstąpienia od umowy, [url]kredyt[/url] zostanie później zgłoszony do Schufa jako [url]kredyt[/url] ratalny.

jasne odpowiedzi!!!
Dziękuję

Napisany przez ThomasKerber
Cześć, mogę ci pomóc w uzyskaniu [url]kredytu[/url].

Cześć

Mam jeszcze jedno pytanie, dziś ponownie dostałem e-mail od UpdateSchufa, że Degussa Bank AG złożyła nowe zapytanie.

Bank po prostu zapisał Zapytanie, co oznacza to zapytanie?

Pozdrawiam

Napisany przez FloHH
W zasadzie to samo co wcześniej ...
Zakładam, że [url]pożyczka[/url] jeszcze nie została wypłacona? W takim razie w ramach procesu ponownie dokonano weryfikacji. Może to mieć dwa powody:
a) ponieważ od ostatniej weryfikacji minęło trochę czasu, ten sam poziom pracownika ponownie przyjrzał się wnioskowi
b) Pierwszy pracownik nie może/ nie chce/ nie chce decydować o wniosku kredytowym i przekazał go do decyzji przełożonemu (kolejny poziom decyzyjny). To się zdarza, gdy wniosek [url]kredytowy[/url] zderza się z limitami kredytowymi instytucji finansowej

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Tak, zapytanie jest nadal w trakcie realizacji, wczoraj wysłałem ostatnie 5-w tygodniu wyciągi z konta!!!
Czy wynik w schufascore będzie gorszy z powodu tego zapytania?
Ponieważ inne banki nie mogą tego zobaczyć.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata