Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny dla przedsiębiorców/podmiotów rozpoczynających działalność gospodarczą

Napisany przez Babox
Cześć, znaleźliśmy nasz wymarzony Dom i teraz szukamy sposobu, aby go sfinansować. Jestem samozatrudniony i otrzymuję stałe honoraria, co pozwala mi dosyć precyzyjnie przewidzieć swój dochód na najbliższe lata. Jednak jak dotąd mam tylko dwa raporty roczne, więc według definicji jestem wciąż nowym przedsiębiorcą. Czy obecnie istnieje bank, który udziela kredytów także nowym przedsiębiorcom? Według moich badań, jest to chyba ostateczne kryterium wykluczające.

Re: kredyt hipoteczny dla przedsiębiorców/podmiotów rozpoczynających działalność gospodarczą

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Babox,
ogólnie rzecz biorąc, istnieje ta bank, przynajmniej ta sama sama w sobie nie jest podstawowym kryterium KO.
Jak wygląda decyzja podatkowa za rok 2015? W 2016 roku powinno być złożone zeznanie podatkowe, a na rok 2017 aktualna analiza BWA.
Ważne jest również, jaka jest sytuacja wyjściowa dotycząca kapitału własnego, ceny zakupu, potrzeb finansowych, zobowiązań itp.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Babox, do przeprowadzenia oceny kredytowej konieczne jest posiadanie pełnego zeznania podatkowego za rok obrotowy.
Jaką wartość ma nieruchomość?
Jaką kwotę przynoszą Państwo jako wkład własny?

Napisany przez Babox
Decyzja podatkowa za rok 2015 została już wydana, a od dziś mamy również za 2016 rok, posiadamy aktualny raport BWA.
Dom ma kosztować 190 000, a z mniejszymi naprawami i modernizacjami, np. zbiornikiem na ścieki, koszty wyniosą 200 000. Na chwilę obecną mamy do dyspozycji kapitał własny w wysokości 30 000, który w razie potrzeby mógłby zostać zwiększony do 40 000.
W zasadzie pierwszy bank, który skontaktowaliśmy, zgodził się na sfinansowanie po upływie 3 lat i dostarczeniu decyzji podatkowej. Jednakże prawdopodobnie do tego czasu Dom zostanie sprzedany.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Babox, już wcześniej powiedzieliśmy Ci, że finansowanie jest w zasadzie możliwe. Nie musisz się martwić bankami, które odmawiają Ci współpracy. Abyśmy mogli przeprowadzić ocenę, brakuje nam znacznych informacji. O co jeszcze chodzi?

Napisany przez Babox
Spróbowałem odpowiedzieć na powyższe pytania, aby być może dostać wskazówkę, do której banku mogę się jeszcze zwrócić.
Ponadto ktoś z forum próbował skontaktować się ze mną prywatną wiadomością. Niestety nie mogłem odczytać tej wiadomości, a teraz mój skrzynka odbiorcza tutaj wydaje się być kompletnie pusta. Jeśli ktoś napisał, proszę spróbować jeszcze raz.

Napisany przez guest
POŚREDNICY tutaj nie opracują koncepcji finansowania nieruchomości i nie zmuszą klienta (który nie jest klientem) do chodzenia do banku, aby zaoszczędzić kolejne 0,x%. :-) Jest to zrozumiałe.

Przesyłają odpowiednie oferty drogą prywatną (ewentualnie nie wszystkie są wiarygodne), ale również wtedy nie przedstawią planu i zamiast tego skierują klienta do odpowiedniego banku.

Możesz samodzielnie poszukać lub przełknąć tę gorzką pigułkę i zapłacić za usługę pośrednio.

gość

Napisany przez NaTwoim13
@gość
Skąd masz takie założenia?

Napisany przez guest
Jakie konkret?
Czy to oznacza, że: Idź do banku XY, oni dadzą Ci kredyt, połącz to z tym i tamtym elementem, a będzie jeszcze tańsze? - Możesz mnie zbić na łżach, ale to nie jest zgodne z zasadami zawierania umów handlowych, jeśli pytający idzie bezpośrednio do tego banku i przedstawia koncepcję, pytając o warunki bez prowizji pośrednictwa.
Czy możliwe jest, że przez PW będą oferowane nieuczciwe propozycje? Czy może się zdarzyć, że nawet przez PW nie zostanie opracowana koncepcja i mimo to będzie się próżno czekać?
Jeśli pytania 1 i 3 są całkowicie nieprawdziwe, wszyscy pośrednicy i maklerzy teraz przedstawią poradzą listę banków - najlepiej publicznie - tutaj.
Gość

Napisany przez NaTwoim13
Uważam obecnie za nieodpowiednie ogólnikowo wymieniać banki na podstawie dostępnych danych, a tym bardziej przedstawiać propozycje finansowania.
Czy podano roczny zysk? Sytuację wydatków? Rodzaj działalności gospodarczej? Pożądaną długość wiązania oprocentowania czy miesięczną stopę procentową i ratę spłaty?
Uważam, że ma absolutny sens, aby zainteresowany klient skontaktował się z doświadczonym i niezależnym pośrednikiem, ponieważ istnieje realne ryzyko odrzucenia wniosku z powodu dwuletniego okresu działalności gospodarczej.
Pomimo tego, zarówno w DSL Bank i BKM - wymieniając nazwy - konieczne jest skontaktowanie się z pośrednikiem, ponieważ nie można tam złożyć wniosku bezpośrednio, a jeśli ktoś przedstawi zainteresowanemu klientowi, po kilku próbach i odrzuceniu, trwałe rozwiązanie, to będzie właściwym partnerem u boku, który spełni jego marzenie i zaprowadzi go celami.

Napisany przez arbeitgeber
Samodzielność i kredyt zawsze idą ze sobą w parze... Miałem już duże kłopoty, chociaż moja sytuacja finansowa była dobra. Przy zakupie nieruchomości warto mieć ze sobą wkład własny - to minimalizuje ryzyko dla banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata