Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Berlin?

Napisany przez jens045bln
Cześć wszystkim,
co myślicie o Berlinie?
Chciałem zakupić mieszkanie dla mojej córki.
Wydaje się, że poszukiwanie mieszkania jest dość trudne.
Wydaje mi się, że obecnie standardem jest zwiedzanie mieszkań z 50 innymi osobami.
Czy nadal opłaca się tam kupować?

Napisany przez brainy
Moja opinia:
Warto jeszcze kupować w dobrych dzielnicach. Poziom Paryża i Monachium jest jeszcze daleko nienadgoniony.
Częściowo niski poziom wynagrodzeń w chwili obecnej hamuje silniejszy wzrost. Berlin jest często uważany za ubogi region pod względem dochodów.
Oglądanie mieszkań przez ponad 30 osób stało się obecnie normą także w innych regionach.

Napisany przez manniboi
Cześć,

tak, to jest to uciążliwe, wieczne zagadnienie. Czy to się jeszcze opłaca?
Według https://www.firstcitiz.com/de/kaufen...ge-berlin.html, Berlin jest stabilnym rynkiem nieruchomości i nie ma ryzyka obniżenia wartości dla inwestorów w ciągu najbliższych 10 lat.

Moim zdaniem obecne ceny są dosyć wysokie, ale prawda jest taka, że trend przeprowadzki do Berlina z pewnością nie zaniknie jutro. Miasto po prostu dynamicznie rośnie.

Osobiście najpierw zastanowiłbym się, jak długo twoja córka chce korzystać z mieszkania. Na to będzie się również zwracał rozmiar. Więc na pewno mniejsze mieszkania z 1 lub 2 pokojami będą później łatwiej wynajmowane niż mieszkania z 3 lub 4 pokojami. Następnie zobaczyłbym, jakie są dostępne oferty, i gotowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata