W zasadzie osoby, które napisały przed moim postem mają rację.
Istnieją jednak faktyczne wyjątki, chociaż nie dotyczą one prowizji, opłat notarialnych ani innych dziwnych opłat. Wszelkie transfery za pośrednictwem Western Union i płatności zagraniczne należy generalnie i w ogóle unikać.
Jednak przy finansowaniu poprzez GB, faktycznie i udokumentowanie jest mało prawdopodobne, że finansujący lub bank pójdą ulokować koszty GB z własnej kieszeni. Byłoby to zbyt ryzykowne, ponieważ niejednokrotnie klient doprowadził do upadku finansowanie z różnych powodów, a finansujący pozostaje z kosztami.
Już słyszę finansowych specjalistów i samozwańczych ekspertów burznących zębami, ale mówię z doświadczenia.
Zasada ta dotyczy również mnie:
Prowizje są naliczane dopiero przy wypłacie kapitału, a nasz obsługujący prawnik pobiera opłaty dopiero po otrzymaniu środków zgodnie z niemieckim prawem o opłatach adwokackich.
Jednak finansuję wyłącznie projekty dla firm powyżej 10 mln EUR, nie udzielam
kredytów prywatnych.
Trzeba też wspomnieć o niesolidnych klientach:
Wiem również, co się dzieje na rynku.
Zarówno dostawcy finansowani, jak i poszukujący kapitału operują wszystkimi możliwymi trikami, aby zdobyć pieniądze lub kapitał. Wielu poszukujących kapitału chce zdobyć tanim kosztem jak najwięcej pieniędzy z pustymi kieszeniami. Działają więc wszystkimi dostępnymi, nawet nieuczciwymi, a nawet przestępczymi środkami. To także powszechnie znane.
Przykładowo ze strony klienta były:
Fałszywe wyciągi bankowe
Fałszywe pisma od powierników (którzy nie wiedzieli o niczym)
Fałszywe dowody kapitału na papierze firmowym.
Oświadczenia cesji, które nie są warte papieru, na którym zostały napisane.
Nawet fałszywe dowody kapitału od banków były nam przedstawiane.
Przedstawiane były projekty, które istniały tylko na papierze i były zupełnie oderwane od rzeczywistości.
itd...
Nie uwierzysz, co się dzieje na rynku kapitałowym, także ze strony klientów... ja już w to wszystko uwierzyłem.
Złota zasada w każdym udzieleniu
kredytu jest bardzo prosta:
Ten, kto ma pieniądze, ustala ZASADY!