Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Książeczka oszczędnościowa niedostępna online.

Napisany przez kikimacberg
Mam specyficzny problem z Sparkasse. W 2013 roku odziedziczyłem książeczki oszczędnościowe po moich rodzicach. To różne umowy oszczędnościowe z wysokimi premiami końcowymi, którymi się zajmuję. Zamieszkiwałem w NRW, a ja mieszkam w BW. Aby uzyskać przegląd umów oszczędnościowych, muszę przejechać 400 km do NRW, pójść do tamtej filii Sparkasse i zaktualizować książeczki oszczędnościowe. Sparkasse nie nadaje mi żadnych dodatkowych możliwości! Warto dodać, że poza tym nie mam tam konta osobistego/onlinebankingu, tylko książeczki oszczędnościowe. Czy ktoś wie, czy istnieje obowiązek informacyjny w prawie bankowym? Faktycznie nie mam ŻADNYCH informacji dotyczących inwestycji: zmian oprocentowania, stanu konta itp. Dziękuję bardzo!

Napisany przez Cici
Jak to wygląda z punktu widzenia prawnego, nie jestem w stanie powiedzieć. Prawdopodobnie Sparkasse będzie się powoływać na fakt, że informacje mogą być udzielane w każdej chwili na miejscu, a dodatkowa informacja online jest możliwa tylko przy użyciu odpowiedniego konta online (co również uważam za zrozumiałe). Zadzwoniłeś tam w sprawie takiego dostępu online? Jeśli nie prowadzisz konta bieżącego w tej banku, samo zarejestrowanie może być bezpłatne lub przynajmniej bez miesięcznych opłat.

Napisany przez kikimacberg
Dziękuję, coś w tym stylu próbowałem już dwa lata temu bezskutecznie. Spróbuję jeszcze raz jutro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata