- śr lis 15, 2017 2:45 pm
Cześć wszystkim,
4 tygodnie temu dostałem wycenę na dwie korony.
Mam problem, ponieważ mam podwójne ubezpieczenie stomatologiczne.
Pierwsze zostało zawarte przez moją mamę około 10 lat temu. Rachunek nadal jest pobierany z jej konta.
Niestety, nie wiedziałem o tym ubezpieczeniu i przed 2 laty sam wykupiłem drugie.
Po otrzymaniu wyceny, mama poinformowała mnie o pierwszym ubezpieczeniu.
Zadzwoniłem do drugiego ubezpieczyciela i mu o tym powiedziałem. Powiedział mi, że jest to niedozwolone.
Dzisiaj dostałem także list od drugiego ubezpieczyciela. Wymaga on więcej informacji na temat umowy z pierwszym ubezpieczeniem.
Następnie przeczytałem regulaminy obu ubezpieczycieli.
Oba zapisują, że podwójne ubezpieczenie jest niedozwolone i prowadzi do natychmiastowej rezygnacji.
Jak najlepiej postępować?
Czy muszę udzielić informacji ubezpieczycielowi?
Obie umowy można najwcześniej rozwiązać pod koniec 2018 roku.
4 tygodnie temu dostałem wycenę na dwie korony.
Mam problem, ponieważ mam podwójne ubezpieczenie stomatologiczne.
Pierwsze zostało zawarte przez moją mamę około 10 lat temu. Rachunek nadal jest pobierany z jej konta.
Niestety, nie wiedziałem o tym ubezpieczeniu i przed 2 laty sam wykupiłem drugie.
Po otrzymaniu wyceny, mama poinformowała mnie o pierwszym ubezpieczeniu.
Zadzwoniłem do drugiego ubezpieczyciela i mu o tym powiedziałem. Powiedział mi, że jest to niedozwolone.
Dzisiaj dostałem także list od drugiego ubezpieczyciela. Wymaga on więcej informacji na temat umowy z pierwszym ubezpieczeniem.
Następnie przeczytałem regulaminy obu ubezpieczycieli.
Oba zapisują, że podwójne ubezpieczenie jest niedozwolone i prowadzi do natychmiastowej rezygnacji.
Jak najlepiej postępować?
Czy muszę udzielić informacji ubezpieczycielowi?
Obie umowy można najwcześniej rozwiązać pod koniec 2018 roku.