Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa Sparkasse: VisaCard

Napisany przez bandchef
Cześć ludzie,
posiadam kartę kredytową Sparkasse. Sparkasse to również moje bank domowy.
Chciałbym w przyszłości używać mojej karty kredytowej do pewnej sprawy, ale nie wiem, czy regularne obciążenia karty kredytowej generują dodatkowe koszty. Jak mogę to sprawdzić, nie pytając bezpośrednio w Sparkasse? Ze względu na moją pracę często to nie jest możliwe.
Konkretnie chodzi o dodanie karty kredytowej do mojego konta Apple jako formy płatności, aby miesięcznie opłacić abonament za strumieniowanie muzyki Apple.
Mam ogólnie problem z płaceniem kartą kredytową, ponieważ nigdy dokładnie nie wiem, Czy ta transakcja jest płatna, czy nie?! I zazwyczaj wtedy po prostu rezygnuję albo szukam innej opcji.

Napisany przez xlarge
Czy masz cennik usług w swoim banku?
Dlaczego nie możesz do nich zadzwonić (w przerwie)?
Moja karta kredytowa nie nalicza dodatkowych opłat za płatności dokonane poza strefą euro (jeśli w ogóle).

Napisany przez bandchef
Zadzwoniłem i zapytałem o to podczas rozmowy dotyczącej mojej karty kredytowej. Otrzymałem odpowiedź, że nie ma cennika usług! Szczerze mówiąc, uważam to za skandaliczne.
Mam wrażenie, że nie mam kontroli nad kosztami korzystania z karty kredytowej.
Czy ktoś tutaj ma kartę Visa z Sparkasse i korzysta z niej?

Napisany przez Malapascua
Mało osób korzysta z tak drogiej karty kredytowej. Istnieje nieskończona liczba darmowych wariantów, takich jak na przykład Barcleys.

Napisany przez Batman_BU
Posiadam tzw. Premiumdoppel składające się z karty Mastercard i Visacard Gold. Transakcje płatnicze są bezpłatne, jednak pobierane są opłaty za korzystanie z bankomatów. Korzystam z niego dosyć intensywnie.
Zasadniczo informacje na ten temat znajdziesz również online w swoim banku, wywieszanie cenników jest obowiązkowe, a warunki powinny być zawarte w Twoich dokumentach umownych. A jakiej filii banku dotyczy Twoje pytanie?

Napisany przez Malapascua

Mam tak zwane podwójne ubezpieczenie: Mastercard i Visacard Gold. Transakcje są darmowe, ale opłata za bankomat. Używam tego dość intensywnie.

Czy jest również opłata roczna?

Napisany przez Batman_BU
Czy również opłata roczna?

To nie była kwestia osoby pytającej. Zgłaszający już ma kartę i prawdopodobnie płaci miesięczną opłatę zgodnie z modelem. Jeśli już ma kartę, może jej użyć. Dodatkowe opłaty zazwyczaj obowiązują tylko w przypadku wypłaty gotówki w kraju na bankomacie. Transakcje płatnicze, jak wspomniano, zazwyczaj są bezpłatne.
I nie, nie płacę nic, w przeciwnym razie byłbym już w innym banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata