Re: Czy likwidacja konta oszczędnościowego pozwoli mi być płynnym finansowo?
Napisany przez Berghofer -
- czw lis 30, 2017 6:34 pm
Posiadam kartę oszczędnościową z podwójną stopą procentową w Targobanku. Oznacza to, że otrzymuję dwukrotnie wyższe oprocentowanie roczne, jeśli kwota na koniec roku przekracza kwotę z początku roku o taką a taką sumę. Mogę wypłacić 2500 € miesięcznie. konto ma trzymiesięczny okres wypowiedzenia. W międzyczasie zgromadziła się bardzo duża suma pieniędzy.
Zdecydowałem się poszukać mieszkania. Chciałbym między innymi użyć pieniędzy z tego konta. Nadal poszukuję, to znaczy nie mam jeszcze konkretnej nieruchomości. Czy powinienem teraz zamknąć konto, na wypadek gdybym był gotowy płacić za nieruchomość, i nie musiał czekać na okres wypowiedzenia, zanim mogę uzyskać dostęp do moich pieniędzy?
Zdecydowałem się poszukać mieszkania. Chciałbym między innymi użyć pieniędzy z tego konta. Nadal poszukuję, to znaczy nie mam jeszcze konkretnej nieruchomości. Czy powinienem teraz zamknąć konto, na wypadek gdybym był gotowy płacić za nieruchomość, i nie musiał czekać na okres wypowiedzenia, zanim mogę uzyskać dostęp do moich pieniędzy?