Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla samozatrudnionych z umorzeniem długu.

Napisany przez ASPY
Cześć, Szukam kredytu w wysokości 25K. Niestety, jako osoba prowadząca działalność samodzielnie, nie uzbierałem wystarczającej rezerwy dla urzędu skarbowego. Ogólnie rzecz biorąc, sytuacja mojego biznesu wygląda dobrze, ponieważ w ciągu najbliższych 6 miesięcy oczekuję gwarantowanego obrotu w wysokości 65-100 K przy kosztach w wysokości 35K. Jednak mam negatywną historię w Schufa z powodu umorzenia długów. Czy jestem bez szans na kredyt? Czy ktoś ma może jeszcze jakiś rzetelny pomysł?

Napisany przez Daukind
Jaka to zawrotka głowy. r n r n Więc jest zagwarantowane 65k przychodu, ale może być też o 50% więcej. Ale obojętne, ile to w końcu będzie, koszty zawsze wynoszą 35k. r n r n No cóż, mogę tylko powiedzieć: Gratulacje.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć ASPY, dla osób prowadzących działalność gospodarczą dobranie się kredytu jest jak wiadomo trudniejsze.
To nie jest kredyt hipoteczny, ale mówimy tu o kredycie ratalnym w wysokości 25 000 EUR.
Jeśli masz negatywną historię kredytową w SCHUFA, to obecnie nie znam rozwiązania dotyczącego udzielania kredytów ratalnych powyżej 5 000 EUR lub nawet tylko w wysokości 1 000 EUR.
Zawsze chodzi o kwestię zabezpieczeń.
Obroty nie stanowią zabezpieczenia dla banku.
W przypadku umorzenia długu, nic się nie da zrobić.
Czy w swoim kręgu znajomych masz kogoś, kto posiada nieruchomość i mógłby ci pomóc?

Napisany przez Honey1979
@Banker
Czy to ma sens, że teraz znajomy oferuje swoją posiadłość jako zabezpieczenie..... Dla kogoś, kto już ma za sobą upadłość, który, jak się wydaje, nie potrafi obsługiwać kalkulatora, aby obliczyć swoje przyszłe zobowiązania podatkowe...
Dodatkowo składa on niejasne stwierdzenia oczekuję przychodów w wysokości 65-100 tys. przy kosztach w wysokości 35 tys.
To pozostawia wiele do życzenia... Tak więc, z ludzkiego i merytorycznego punktu widzenia...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Honey1979, od około 10 lat towarzyszę ludziom z negatywną historią kredytową. Często zdarza się, że osoby, które raz skutecznie pokonały tak duży krok w tył, ciężko pracują, aby takie sytuacje nigdy więcej się nie powtórzyły. Oczywiście, rozumiem o co chcesz powiedzieć. Tutaj również ważne jest, jak dana osoba przetworzyła tę sytuację. Najlepiej może ocenić to ktoś z rodziny lub znajomy.

Napisany przez Honey1979
Tak więc jeśli przedsiębiorca nie potrafi obliczyć swojego obciążenia podatkowego.... co dokładnie powinno się wtedy oceniać? Dlaczego znany człowiek miałby się w to wplątywać i w skrajnym przypadku stracić dach nad głową?
Ja chętnie pomagam, ale uczyć dorosłego chodzić... mógłbym pod pewnymi warunkami to zrobić, ale ryzykując przy tym swoim własnym dachem? Raczej nie....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata